Ako kúpiť novostavbu a zostať v byte?
Dobrý deň, neviem či to sem patrí ale chcem sa poradiť, možno to niekto tiež riešil.
Chceli by sme kúpiť novostavbu, ktorá ale bude dokončená az koncom roka. Náš aktuálny byt už má kupcov a chcú spísať rezervacnu zmluvu. My ale potrebujeme peniaze z predaja nášho bytu na to, aby sa dom dokončil. Je realne aby sme ostali v byte byvat ešte na ten čas kým sa dom nedokončí? Dá sa to nejak zmluvne upraviť s kupujúcim? Kupujúcemu to sťahovanie neponahla a ma kde byvat ide skôr o právnu a finančnú stránku veci ako sa to rieši. Aká je bežná prax? Ďakujem
Tiez som kupila byt, kde povodni majitelia v nom museli zostat, kym dostavaju dom. Ja som ho aj tak chcela dat na nejaku dobu do prenajmu. Prebehol predaj a potom som im ho prenajala. Mali sme riadnu najomnu zmluvu. Platili mi najomne. Ak druhej strane nesuri stahovanie, tak sa viete dohodnut.
@luciavadovska všetko je o dohode. My sme tak kúpili byt od rodiny, ktorá potrebovala naše peniaze na kúpu domu. My sme nemali naponáhlo, v kľude bývali pár mesiacov, kým so dokončili dom. Všetko prebehlo hladko.

Normalne sa dohodnite na predaji bytu (za mna cim skor, ak mate realneho kupca co chce kupit), a nasledne si napiste a dohodnite podnajom este nakolko Vy potrebujete a on suhlasi. Tj budete v jeho byte ako podnajomnici na urcity cas.