icon

Ako lepšie manažovať financie pred materskou?

9. okt 2024

Prosím vás žienky neodcudzujte ma, ale bohužiaľ prišla som si po nejaké rady keďže finančné som na Tom veľmi zle. Mám 5 detičiek - dcérka má 10, synček 8, ďalší synček 5, dcérka 3 a najmladší synček má 3 mesiace. Ja mám len nižšiu materskú keďže dcérka sa mi narodila v 18 rokoch hneď po škole, potom prišli ďalšie detičky ktoré sme ale chceli. Muž mi zomrel keď som bola v 7 mesiaci tehotenstva - skoro som predčasne porodila ale podarilo sa mi synčeka udržať až do 8 mesiaca - je zdravý. Jedine čo vôbec nemám mlieko nezačalo sa mi tvoriť zrejme od stresu z mužovej smrti takže malý je na UM ktoré je hrozne drahé. Keď všetko poplatim z materskej a prídavkov tak mi zostane tak 20 € niekedy ani to nie som na nule a len čakám kým pipnu peniaze. Neodcudzujte prosím s mužom sme chceli toľko detí a bohužiaľ osud sa s nami zahral a muž spadol zo strechy bol tam smrteľný úraz. Ako si to lepšie zmanažovať alebo čo robiť?? Ja už rodičov nemám, muž mal len mamu ktorá je sama už stará a ledva chodí. Za každú radu ohľadom financií ďakujem.

betulinka1
9. okt 2024

Rychlo vybavit sirotské a vdovske. Obratit sa na občianske združenia v okoli,ktore pomahaju detom v núdzi alebo aj rodicom, požiadať o potravinovú, ist na Mesto, ci ti nevedia nejako pomoct. Porozmýšľať, ci nevies zmenit byvanie za lacnejsie, ist k rodine aspon na rok, kym za vsetko nepovybabuje. Napr. u nas v meste je taky bazár, kde nosíme oblecenie zadarmo a zadarmo si stade vedia brat veci socialne slabší ludia. Ak chcu nieco zaplatit, hodia do takej kasicky ale vobec nemusia. Minule som tam niesla zimne veci a zimne bundy moje a mali tam plno ludi. Za mna skvely napad. Mozno je nieco aj u vas v okoli ak nie tak kopec občianskych združení ma oblecenie na darovanie. Cize na obleceni vies usetrit z darovaných veci.

maca1984
9. okt 2024

A možno je to naozaj vymyslenina keď autorka neodpovedá.

hiro
9. okt 2024

@zuzinka888 "Ktora hracka vydrzi najazdy 4 deti= 10 rokov v plnej funkcii?"
Lego Duplo ;)

lienka.7
9. okt 2024

@miska1997 hnusná? A co takto otvoriť oči a čeliť realite???
Toto je vrchol nezodpovednosti, sorry! Deti si nasekat rad za radom by vedel každý, postarat sa o ne je už ťažšie, vsak? Keď detičky plánovali, tak asi mali na ne aj peniažky, nie? Obzvlášť, keď autorka nikde nerobila.
Odhliadnuc od toho, že autorka bude nezamestnatelna, s takýmto jej "profilom". To ju netrápi??? Jaj, vsak oni detičky predsa chceli. No tak nech sa o ne teraz postará a nezobre od iných ze nemá ani na mlieko. Ďalšie bude co? Na nájom? Ak je toto reálna téma, tak autorka bude bud lenivá ako voš (sú tu aj také témy, vsak urobím si decko, aby som nemusela pracovat) alebo veeeeelmi "jednoduchy" človek. A samozrejme, nema rodinu, známych, kamarátov, ktorí by jej pomohli, ale so srdcervucim a ťažko overitelnym príbehom tu bude ťahať peniaze od neznámych ľudí.👌

vrabcek15
9. okt 2024

Ako píšu dievčatá vyššie, treba ísť na sociálnu poisťovňu a poriešiť vdovský a sirotský na 5 detí to hádam bude aj nejaká schopná suma(možno ma tu niekto opraví, že žiaľ nie)a ak je toto reálna téma,tak je keby som na tvojim mieste poprosila kamošku,susedu, niekoho s rodiny či nieje mi nejako schopný pomôcť, podarovať jedlo,požičať peniaze,išla navštíviť charitu, faru v obci,v meste, išla za starostom na obecný úrad alebo mestský úrad, skús sa v škole opýtať,či by nemohli mať tvoje školopovinné deti obed v škole zadarmo...viem, že sa človek cíti maximálne trápne,ale ja keby mám susedu, ktorá je v tvojej situácii tak nemám problém požičať peniaze (mám kamošku ktorej zomrel muž a tiež sme sa jej poskladali na horšie časy)alebo by som urobila nákup pre tú rodinu.. snáď keď budeš mať vdovský a sirotský bude sa ti žiť ľahšie...ale neviem si predstaviť, že mi prídu teraz deti domov a ja nemám im čo dať najesť..

vler
9. okt 2024

@lienka.7 presne, mat 5 deti v dnesnej dobe je odvazlivost aj ked su obaja rodicia pracujuci; ale v autorkinom pripade to bol hazard kedze len jeden rodic-otec deti- pracoval

zuzinka888
9. okt 2024

@hiro 4 deti 10 rokov a ziaden strateny /zlomeny= prasknuty dielik? Lebo asi niekde robime chybu. Samozrejme vydrzi ak stoji poskladane na policke ci skrini.

gejb
9. okt 2024

@lienka.7 a ako si jej týmito hnusnými komentarmi pomohla? Aha. Nijak.

vrabcek15
9. okt 2024

Inak autorka neodpovedá,asi to bude len fejk téma..😅

lienka.7
9. okt 2024

@gejb a ako si jej pomohla ty? Jaj, nijak 👌

hiro
9. okt 2024

@zuzinka888 Jo, Duplo je extremne odolne. Je testovane aby dieta nedokazalo nic odlomit (a nasledne nahodou zjest). Detom sa nepodarilo nic ale ja som raz stupil na kocku haku pre zeriav a tam sa to odlomilo. Dieta by to ale nedokazalo. A strateny dielik? Noo, to viem celkom dost presne. Mali sme 1093 Duplo kociek v 35 setoch. Ked sme ich predavali tak som to kompletoval naspat do krabic a ano, asi 3 kocky chybali. Jednu som neskor nasiel v aute, jednu v pivnici a mozno aj tretia by sa nasla. Duplo je dostatocne velke aby sa niekde len tak zapotrosilo alebo vysalo 🙂

gejb
9. okt 2024

@lienka.7 ked myslis. Stačí čítať aj iné ako len svoje komentáre.

zuzana76
9. okt 2024

a ak neboli zobrati, tak vdovske asi nebude, vsade pise len muz, ale nevieme ci aj manzelom bol

deti95060810
9. okt 2024

@kvadrinkaaa pani zabudla dať číslo účtu... resp. ešte to nikto zo žien nepýtal

paulina291
9. okt 2024

Či je toto reálna téma alebo nie tak baby prosím berte si príklad a aspoň tie životné poistky si pouzatvárajte, kto ich nemáte. Radšej to preplatiť, ako potom nemať z čoho žiť a aj o dom prísť. Aj pri jednom dieťati a pracujúcej matke vie smrť muža spraviť riadny škrt cez rozpočet.

miroslava2710
9. okt 2024

@paulina291 Presne toto ma napadlo ze tu uz vela pomoci nie je ale aspon ako priklad pre ine zeny mat poistku. Kazdy den to vidim muz/zena zomre a druhy rodic ostane bez penazi a ucet kam mozeme prispiet. Druha vec je vzdy si robim tolko deti kolko viem ako zena aj v pripade akejkolvek straty muza uzivit. Tu sa spravili velmi nezodpovedne rozhodnutia a do toho este tragedia no bude to mat tazke. Autorke odporucam cim skor vymysliet plan ako si privyrobit co v pripade 5 deti vobec nebude lahke. Dalej by som asi skusila popredat nepotrebbe veci

ovaaa
9. okt 2024

Mne sa zdá, že niečo podobné bolo na fcb.

svetlonos
9. okt 2024

@judrpravnik
pri 5 detoch, z toho 1 trojmesačne - ma doma niečo vyrábať??? Mas deti? Sorry, nerealne - a hej blbostí je všade plno.

oslo1
9. okt 2024

Autorka, je mi uprimne Luton tvojich deti.
Nemate tam food bank?
Podla mna by malo byt povinne, ked si ludia nasekaju deti ako smeti a Zena nema ziadnu pracovny history, mat zivotnu poistku.
Budes to mat sakra tazke.

11brano11
Odpoveď bola odstránená
maca1984
9. okt 2024

@11brano11 v dobrom..
Nerob samaritána niekomu o kom nevieš ani ťuk.
Ľudia toho vedia nakecať..

martinkatinka
9. okt 2024

Ja si myslim, ze autorka ma urcite vsstky mozne prispevky vybavene. Teraz sa z tych penazi musi naucit zit.

tykat
9. okt 2024

@judrpravnik vyrabat si mydlo? Pri 5 detoch si rada ked si odskocis na WCko.

tykat
9. okt 2024

Ostatne nekomentujem resp. je to odrb na to kto sa chyti a zacne posielat peniaze/veci.

A len upozornujem ak bude IBAN koncit na 8722 tak je to odrb na 1000%

gejb
9. okt 2024

@tykat co je to za iban?

tykat
9. okt 2024

@gejb o.z. Pre dobro... taki vydriduchovia, su vsade, teraz im.trochu slapli na krk ale tito sa vynoria inde. Presne tento styl. Sama zena, 5 malych deti, muz zomrel, nikoho nema...

maca1984
9. okt 2024

@tykat ojoj Ilonka Damborská ?

mamamasama
9. okt 2024

Vzhľadom k tomu, že autorka neodpovedá, považujem túto tému za podvod. Ak sa však mýlim, tak sirotské, vdovské, živ.poistenie by malo pomôcť práve v takej situácii.

tykat
9. okt 2024

@maca1984 jasneeee kto inyyy

doriiis
9. okt 2024

Aj keby to bola pravda.Autorky mi nebude nikdy ľúto