Ako lepšie manažovať financie pred materskou?
Prosím vás žienky neodcudzujte ma, ale bohužiaľ prišla som si po nejaké rady keďže finančné som na Tom veľmi zle. Mám 5 detičiek - dcérka má 10, synček 8, ďalší synček 5, dcérka 3 a najmladší synček má 3 mesiace. Ja mám len nižšiu materskú keďže dcérka sa mi narodila v 18 rokoch hneď po škole, potom prišli ďalšie detičky ktoré sme ale chceli. Muž mi zomrel keď som bola v 7 mesiaci tehotenstva - skoro som predčasne porodila ale podarilo sa mi synčeka udržať až do 8 mesiaca - je zdravý. Jedine čo vôbec nemám mlieko nezačalo sa mi tvoriť zrejme od stresu z mužovej smrti takže malý je na UM ktoré je hrozne drahé. Keď všetko poplatim z materskej a prídavkov tak mi zostane tak 20 € niekedy ani to nie som na nule a len čakám kým pipnu peniaze. Neodcudzujte prosím s mužom sme chceli toľko detí a bohužiaľ osud sa s nami zahral a muž spadol zo strechy bol tam smrteľný úraz. Ako si to lepšie zmanažovať alebo čo robiť?? Ja už rodičov nemám, muž mal len mamu ktorá je sama už stará a ledva chodí. Za každú radu ohľadom financií ďakujem.
Súhlasím, že od 18 rokov rodiť jedno za druhým, a nemať žiadnu rezervu, žiť z jedného príjmu je riadny záhul. Takže pevne dúfam, že je to vymyslené, lebo ináč to bude mať mladá pani mamička riadne ťažké v živote.
Myslím, že je to vymyslené, staré otrepané frázy, ako nemá žiadnu rodinu, lebo každý jej zomrel, len deti zostali. 🙄
@doriiis súhlasím. Ľúto je mi ľudí, ktorí sa snažia a zrazu sa ocitnú v tiesni. Nie niekoho, kto si seka jedno decko za druhým od 18tky bez akejkoľvek zodpovednosti.
A pardon, je mi ľúto tých detí. Lebo to v budúcnosti budú chudata, ktoré bude autorka fotiť do Nového času a zobrať o peniaze...
@lenkasarka ja som bola v sk.na fb kde ju riešili, lebo môj muž, dobrá sprostá duša prispel.
A mne to nedalo, pátrala som.
( tú sk.už záhadne fb zrušil)
@11brano11 nikdy, opakujem nikdy neprispievaj cudzím ľuďom o ktorých nič nevieš. Plný Facebook je takýto srdcervúcich príbehov, deväťdesiatdeväť percent je z nich vymyslených. Nonstop sú o tom články. Minulý týždeň som čítala na Sme o jednej "samaritánke", ktorá pomáhala chudobným, až na to že 90 % peňazí si nechávala. Mala aj potravinovú banku z ktorej si brala ona, plus jej pomocníčky. Ostatné jedlo vyhadzovali do koša. Never všetkému prosím ťa, čo ľudia nakecajú. Trošku zdravého rozumu. Donio je tiez stranka lenivych a stratenych existencii bez akejkolvek snahy.
@11brano11 je to od teba fakt velmi pekne, ze sa vies podelit. Klobuk dolu. No ja ked citam tie pribehy, tak su tam vacsinou nezodpovedni ludia, podobne ako autorka tu. Alebo prejedia a prefajcia peniaze, alebo sa im nechce pracovat. Nasekaju si deti...Alebo zarabaju aj viac ako ja a nevedia hospodarit. Niekolko fejkovych pribehov odtial tu zeny aj odhalili-poznali ich.
Ahojte, prepáčte že píšem až teraz dve z mojich detí má teplotu takže som lietala okolo nich. Nečítala som úplne všetky komentáre ale žiadnu finančnú pomoc som nežiadala , iba rady ako to zvládať ako ešte viac ušetriť. Sirotský a vdovský mám už vybavený.
Poradila by som aby ste s mamou byvali spolu.Platili by ste spolu byvanie,pomohla by ti aspon tak ako by sa dalo.Nic ine ma pri tolkych detoch nenapada.Vsetky su prilis male.
@doriiis ja som prispievala cez donio na cernobyl a tam to dával ten majiteľ fb stránky ze nakúpil jedlo tým ľuďom v zóne a ze posielali male detičky aj listy s obrázkami ale aspoň budem vedieť. A to ľudia ľuďom ci ako sa to vola to je v pohode alebo ani to nie?
to co pise
@doriiis nie je pravda https://donio.sk/ako-donio-funguje
pochybnosti su skor pri ludialudom a samozrejme pri takych oz ako je predobro Damborskej
@mimuska328 na ľudia ľuďom boli srdcervúce príbehy z môjho okolia. Realita je však ina ako bola opísaná.
@lenkasarka fb je ""king", tam toho dočíta človek veľa.
Ja ho inak nepotrebujem, stačí mi messenger, ale na tieto "drby"- na nezaplatenie.
A oslovila si autorka aj niektorú z tých organizácií čo bojujú za život? Však im napíš, nech poradia. Lebo ako už baby písali oni bojujú za každý život čo je splodený bez ohľadu na okolnosti. Tak tu tých životov čo treba chrániť je hneď niekoľko.
Byvas v obci ci v meste? Treba oslovit mestsky urad, odbor pre rodiny s detmi a informovat sa zatial na jednorazovu pomoc pripadne dalsie moznosti
Tu máš konkrétne. Paci sa https://centrumfemina.sk/
Ak potrebujes oblecenie, skus oslovit odevnu banku a poziadaj si o zopar kuskov. Obracaj sa ako mozes, nekupuj zbytocnosti, oslov najblizsie charity, faru, mozno aj centra pre tyrane zeny, nech ta nasmeruju. A ak je to pravda, drzim palce. 5 deti je samo o sebe zahul, nie to este bez muza a bez predchadzajucej prace no....
Úprimnú sústrasť moja.Realne na čo máš barok,predpokladám že na nič. Lebo ako si spomínala manžel robil na streche takže to bol živnostník. A predpokladám že ako 80percent živnostníkov neplatil nič len zdravotnú. Tak z čoho by si potom chcela dostávať dávky? Jediné ak mal nejakú poistku.
@doriiis je to blbost, co si napisala o doniu. A podala si to ako fakt: " ....na donio 50% finančných príspevkov ide zakladateľom platformy". Nie, ze podla mna, alebo citala som niekde...Presne takto vznikaju hoaxy. Ked chceme nieco "precitane" zdielat ako fakt dalej, bolo by dobre mat to overene. Bez ohladu na to ci a kde (ne)prispievas. Kazdy sa moze rozhodnut podla seba, ale nemusi pri tom sirit bullshit. Radsej keby sa sirili pekne veci...
Je zvláštne, že toooľko rád a žiadna reakcia autorky tohto príspevku....hoci nemám čas dohľadať sa na na X - stranu... Veľmi divné....Môj názor?? Na tie pomery v rodine ODVAHA mať toľko detí...čisté bláznovstvo na²
Kto chce mať v dnešnej dobe na Slovensku 5 detí? 2-3 nestačili? Už nežijeme v Socializme

@maca1984 jo no teda. Vôbec som netušila kto to je a práve čítam, že vyzbierala 1,2 mil. Eur 🤔