icon

Ako lepšie šetriť peniaze s obmedzeným príjmom?

3. máj 2024

Ahojte baby, ja som už zúfalá, neviem či nedokážem hospodáriť s peniazmi ale neviem si nič ušetriť. Odvtedy ako bývam sama sa mi dosť zdvihli výdvaky a môj plat mi už nestačí (950e v čistom).

Moje mesačné výdavky:
400e nájom
300e strava (nakupujem prevažne zdravo, žiadné drahé hlúposti)
100e tankovanie
50e mobil, internet, domácnosť

Nekávičkujem, nechodím po reštauráciach, oblečenie väčšinou nakupujem z druhej ruky. Občas príde nejaká oprava na auto alebo zubár a zistím že len prežívam z mesiaca na mesiac. Robím sestričku v nemocnici, práca ma baví ale neviem si takto predstaviť žiť ďalej, nič ma nebaví, neustále myslím len na peniaze, stále som smutná.

Kde robím chybu? Ako si dokážete vy odložiť?

Strana
z4
leskovael
4. máj 2024

Podľa mňa nemíňaš veľa. Strava mi nepríde nejaká extra, ja rátam na seba a na syna 400e/mes a aj to kupujem často veci v akcii 🤷‍♀️ ale snažím sa stále variť, občas ak nestíham tak nejaký obed v práci, mekáč s malým,...ale to skôr výnimočne..
Bývanie je super cena. Jednoducho nieje z čoho šetriť..

brigitte93
4. máj 2024

Ja som tiez nevedela setrit, ale som povedala ze budem dávať mesacne bokom minimálne 50-100e a budem sa tváriť ze o nich neviem 😁 a darí sa .

sandra49
4. máj 2024

@kika193 prosím ta zaujali ma tie videa low bugdet jedla od devy. Nenasla som na yt. Prosím, ak budeš taka zlata, mohla by si mi sem hodiť link? Dakujem 🙂

kika193
5. máj 2024

@sandra49 nech sa paci, tu je jej kanal 🙂 je to americanka, takze niektore produkty nemame dostupne, ale da sa to nahradit

https://youtube.com/@juliapacheco?si=jv1IxUsIhg...

matej2227
5. máj 2024

@zobaka nie každý môže robiť v dobre platenej práci..tak ako nie každý môže byť doktor práv či veterinár.. to že na Slovensku sú ľudia ochotní pracovať za malú mzdu a nechať sa vydierať je problém pracujúcej spoločnosti celkovo..nedrzime spolu ako spoločnosť.. tu by stačilo aby sme všetci ťahali za jeden koniec povrazu..môj navrh by bol nerobiť nič..ostať doma, týždeň dva.. podnikateľ by prišiel rýchlo na to že tých ľudí musí zaplatiť aby bol spokojný zamestnanec..v opačnom prípade si robte sami milí podnikatelia..na Slovensku podnikateľ zarába v prvom rade na ľuďoch.. nájdu sa aj výnimky.

denithestrange1993
5. máj 2024

Mas stravne listky? Obedovu kartu? To nikde nespominas.

jaja20
5. máj 2024

@denithestrange1993 To som sa jej pýtala už hneď v prvý deň diskusie, ale neodpovedala.

sandra49
5. máj 2024

@kika193 ďakujem krásne popozerám jej videa🙂

cacianka
5. máj 2024

Zmeniť nemocnicu a bývanie ?
V Nou Klenová su platy vyššie, ubytovňa cca 150, hneď za rohom, obedy v jedálni na pol roka zadarmo, niekedy aj ubytko a náborový príspevok, podľa aktuálnych benefitov. Aspoň dočasne skúsiť, kým sa finančne pozbieraš.

denithestrange1993
5. máj 2024

@jaja20 aspon tie obedy by jej to vykrylo,ranajky a vecera by ju potom nevysli hadam na 300€

yerdna
6. máj 2024

Ahoj, odkiaľ si, napíš správu, pokecáme...

Strana
z4