icon

Ako má obyčajný človek nasporiť na dom?

19. apr 2022

Som smutná z nasej situácie .
Ako ma obyčajný človek našetriť na svoj dom?
Nedarí sa našetriť na ten ich potrebný vklad ci ako to nazvať. 😭
To si fakt obyčajný človek nedovolí vlastnú strechu nad hlavou? 😏😔

kvetinka75
20. apr 2022

@zmrzlinka2021 nemyslela som zase ze.musia nieco pestovat na hektare. Staci malo. A nie vsetko sa da vypestovat na balkone. Susim.tam pradlo mam tam kreslo a uz mi tam ziadne rastliny nevojdu
Som rada ze tam pradlo napracem. Nie kazdy ma velke terasy.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
zmrzlinka2021
20. apr 2022

@fidka79 presne tak autom a to ja nechcem. Byť závislá na aute.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
gabu_lienka
20. apr 2022

Mna by zaujimalo, kolko platite najom v takom mestskom byte, lebo co som zbezne pozrela a vyskocila mi suma, to bola doslova symbolicka platba oproti hypoteka+energie. A to nehovorim aka je hypoteka a naklady na dom, pretoze okolo domu je stale co robit.. ked neviete usetrit pri minimalnych nakladoch na byvanie, kupa domu je vo vasom pripade cista utopia.

ariesi
20. apr 2022

@nicole003 takmer úplne rovnaké čísla ako u mňa. Kupovala som pred takmer 16 rokmi, 77m trojizbový ,pôvodný stav.,suma tá istá. Úrok 7 percent,plat asi 11.000 a splátka 6500. Ani neviem,kde som nabrala odvahu ísť sama do toho,ale dnes môžem povedať že to bolo najlepšie čo som spravila.

vevesh
20. apr 2022

@elizabet173 zhanali sme byt 8 rokov na podnajom (!!!), takze v sucasnej situacii beru vsetci z okolia akukolvek dieru, co je k dispozicii. Cize, ak by som mala moznost ako mlada, ano isla by som do takejto hypoteky a vobec by mi nevadili rodicia za hrubym murom. A casom to pride aj na sk, ze clovek nebude mat az tak na vyber ako to bolo nedavno...

nicole003
21. apr 2022

@ariesi mate moj obdiv, s terajsim muzom sme mali co robit v tej dobe aby sme splacali vsetko aj vyzili. Sama by som si netrufla. Tiez nebanujeme.uz polka uveru splatena a sme vo svojom.

kopeccc
24. apr 2022

@jaskolka preco ? Aky mate dom ?

jaskolka
24. apr 2022

@kopeccc klasický rodinný 4 izbový dom s dvorom, garazou.

kopeccc
24. apr 2022

@jaskolka a preco ?

jaskolka
24. apr 2022

@kopeccc lebo ja som cely život žila v byte, nikdy som dom nechcela, nie som zvyknutá na to, nevidím nijake extra výhody, stačil mi bohato balkón ako sedenie na vzduch.
. Dom ma ako taký neláka, nie som ani typ zahradkarky,nebaví ma to, dupľom nie zvieratá typu sliepky nebodaj. Netúžim mat ani psa.🙂
Muz ale nedokázal žiť v bytovke, cely život v dome, tak som to akceptovala, kompromis bol, že odídeme z jeho dediny, kde sme žili u svokry tiež v dome. Nezvykla som si, netuším dodnes, prečo je taka super vec, mat dom. Ustúpil. Tak môj ústupok bol dom.
Keby mi povedal ze ideme do bytu, idem hneď zajtra. Ale bohužiaľ on je typ "dom" a kutilstvo.

kopeccc
24. apr 2022

@jaskolka 🙂 , ja byty neznasam

zuzana212722
24. apr 2022

Byt určite ešte áno.. Len treba hľadať.. A keď sa veľmi posnazis a budeš rýchla tak nájdeš aspoň chalupu možno bude v hladovej doline ale čo aspoň tam bude ticho pokoj a tu si zrekonštruujes pomaličky zatiaľ tam chodiť.. Aj dnes sa dá kúpiť taka záležitosť a za veľmi lacný peniaz my sme pred 3 mesiacmi tak kúpili cena bola smiešna ešte aj blízko kúpania co je dnes na nezaplatenie v lete.. Len hľadaj

mateson
24. apr 2022

@zmrzlinka2021 a ľuďom čo žijú v bytoch budú plyn mat lacnejší 😆😆😆iba tým v domoch zdražie

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
zmrzlinka2021
24. apr 2022

@mateson To som niekde pisala?

zmrzlinka2021
24. apr 2022

@elizabet173
@kopeccc
Ja mam rada aj domy, pridem k vam na terasku, na kavicku, kolacik, slniecko, vylehnime sa ale robit okolo domu nebudem! 😉

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
kopeccc
24. apr 2022

@elizabet173 boze byty su cista nuda , vy dve lenivky 😁 @zmrzlinka2021

jana_eyre_2
24. apr 2022

Mne sa tak páčia tieto diskusie, vždy to skĺzne do výmeny názorov že čo je lepšie 🤣

Veď nie je to jedno? Každý žije tam kde chce (alebo kde môže), nerozumiem tomuto ubezpecovaniu čo je výhodnejšie, lepšie, ako na 💩 sa cestuje zo satelitu, a na druhej strane ako na 💩 sa parkuje pri bytovke..

Bývala som aj v byte dlhé roky, bývam v dome dlhé roky, obe sú to dobré možnosti a na každom sa dá nájsť dobré aj zle.. ak vidí niekto viac vyhod v jednom type nemusí predsa o tom presviedčať protistranu..

derdia
24. apr 2022

@iv007 vyborne napisane... Vela krat ludia nevedia/nedokazu financovat svoje obycajne zitie...ale vezmu si hypoteku a ich kvalita zivota sa v skutocnosti este viac zhorsi😒😔pretoze financna negramotnost je strasna, alebo ked je zly, ubohy prijem... Tym nenarazam na cloveka, ale na to ake podmienky tu mame. Zo 600 eur neusetris na nic.
Ale z 1200 uz nasetrit mozes... To je problem.
My tu mame nedostatocne ohodnotenie.... Bohuzial. Ale treba fakt skromne zit, tam kde sme a ako sme.
Tak aby si bola radsej stastna a bohata v malom byte, ako chudobna a chora vo velkom dome.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
kopeccc
26. apr 2022

@elizabet173 lenivka 😁😁😁

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
h2
27. apr 2022

@kopeccc Trošku si drzá, nezdá sa ti? Nasekala si tam síce kopu smajlíkov, akože sranda, ale smiešne to nie je. Nie každého baví všetko. Ani teba určite nie.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
zmrzlinka2021
27. apr 2022

@kopeccc
A čo ked som lenivka? 😉
Ja som ako @elizabet173 spokojná.
Zivot si uzivam, milujem cestovanie, relax, divadlo. Pracujem v praci, po praci uz mam rodinu a svoj zivot a ten nechcem predrbavat na veci, ktore ma nenaplnaju

h2
27. apr 2022

@elizabet173
@zmrzlinka2021 Vôbec nie ste lenivky, dievčatá! Ja strašne neznášam takéto škatuľkovanie: "Nerobíš v záhrade? Si lenivá!" A pritom môže robiť oveľa viac, než tá, čo je napríklad celé dni doma, nepracuje a okrem tej záhradky nemá inej starosti.