Ako máte rozdelené financie?
Kocky,ako mate rozdelené financie s dietatom/deťmi
Ak mate ze muž jedna pôžička a vy napr spotreba,hádajte sa koli financiám,ako to mate nastavene?vychádza vám to v tejto ťažkej dobe?dakujem
@lady511 tak my sme zatiaľ len partneri, každý máme svoje vlastné bývanie a raz sme u neho a raz u mňa. Svoje pôžičky, hypotéku, leasingy, energie si platí každý samozrejme sám. Ale, čo sa týka nákupov a aj osobných vecí, platí všetko parner, lepšie zarába a berie to ako samozrejmosť, a musím povedať, že mi to na ňom, ako žene imponuje, že sa vie a je ochotný postarať aj do budúcna o rodinu.
@lady511 ahoj, my mame kazdy svoj ucet, ale nikdy sme sa nehadali, ja platim hypo, uver, elektrinu, plyn, rtvs a ine, a kedze som na rd tak na potraviny mi dava manzel, on plati bytove, internet, poistku a robi nakupy.
my sme mali tazke doby aj pred tym, ked jednemu chybalo, druhy mu poslal. ked treba zaplatit nieco vacsie, ako napriklad zo dna na den pracku, tak plati ten kto ma alebo sa zlozime.
niekedy ma nahneva ked si kupi nieco drahsie bez mojho vedomia, lebo ja som trochu zgrlos a pocitam niekedy kazde euro, ale potom si aj ja nieco kupim v podobnej hodnote. ale nikdy sme sa nehadali.
ked dostane niekto peniaze na narodeniny tak su len jeho a druhy mu do toho nekeca.
@lady511 máme síce každý vlastný účet, ale peniaze sú spoločné. Väčšinou platby odchádzajú z môjho účtu ale keď mám pocit že je tam malo tak mi muž pošle, alebo platíme z jeho účtu. Čo sa týka míňania nad rámec povinných platieb máme s mužom podobný názor na šetrenie čiže malé veci si kupujeme ako chceme a väčšie sa dohodneme ako pár.
@evita_g tam je ale problem niekde inde a to ze ten chlap je proste idiot 🤷♀️ a taky bol uz aj pred tym nez zostala na rodicaku, ten sa ale castokrat ani o deti nestara a financie su len jeden z problemov v skratke chlap typu "urobila si si dieta, tak sa staraj" 😬 ale chapem ako to myslis a mas pravdu, kadeco tu citame, proste akykolvek model rozdelenia financii je v poriadku, pokial su spokojni obaja, len teda zial...nie vzdy to tak je
@lady511 taktiež mame každý účet. A mame 1 dieťa. Manžel platí hypo, energie, poistky na autá (2krat), svoju poistku, telefon a ja z mojho uctu platím spotrebak, svoju poistku, telefón, stravu a ked nieco treba pre dcéru. Momentálne som RD, takže mi manžel posiela nejaké peniaze, aby my to vyšlo a niekedy ešte ušetrím. Keď mi chýba a niečo potrebujem/chcem tak mi bud dá hotovosť alebo pošle na účet. Nehadame sa kvôli financiám. Manžel dobre zarobí, ja som tiež relatívne dobre zarobila keď som ešte robila.

@lady511 my sme rozvedení,každý svoje deti,spoločné dieťa,finančne je to raz lepšie raz horšie a nie,nehadame sa nikdy kvôli tomu.Muz má svoje záležitosti ako hypo,firemné vydavky,ja v podstate žiadne,ale ujasnili sme si to ešte pocas chodenia.Domacnost je spoločná tak aj všetko financujeme spoločne.Vsetko okolo detí je na mne.Jednoducho potrebujú,zaplatí sa a nepýta sa z ktorého uctu to odišlo.Nemam,presunie sa.A naopak.Uz tu bolo milión takýchto otázok a v každom vzťahu to máš inak či bez detí či s deťmi,niekto preferuje model,ktorý iný by nechcel ani za svet-zvyk s predchádzajúcich vzťahov,nastavenie z rodičovského hniezda atď.