icon

Ako máte ženy na MD nastavené s mužom financie?

17. mar 2021

Ahojte ako to máte ? Najmä v tom prípade ak Vám muž peniaze dava . Posiela Vám ich pravidelne na účet ? Alebo necháva doma hotovosť? Alebo máte spoločný účet ? ? Alebo vždy keď potrebujete pýtate ? My to mame práve to posledné . Kto nemá problem napíšte prosím ako to máte v tomto smere zaužívané vy 🙂 dakujem

Strana
z2
gloria31
17. mar 2021

Mame spoločný účet, mam nastarosti aby všetky poplatky odišli a co zostane s toho fungujeme. Mame k účtu dve karty keď niečo platí tak to ja viem ale keď ja platím on to nevidí ale kedykoľvek otvorí internet banking a pozrie si za co sa minulo.

kubkovamama
17. mar 2021

Spolocny a ja mam svoj+firemný ma on svoj.Zaviedli sme si to este pred materskou..len ja aj tak podnikam popri materskej takze prijem mam stabilne zhruba rovnaky a nepytam si.Muz vie,ze malokedy mam hotovost,vacsinou sa sam spyta ci potrebujem(99% platim kartou,vieme o sebe vsetky pohyby na uctoch) Ak chceme vacsiu polozku do domacnosti alebo on nieco do firmy vzdy sa vopred spytame,dohodneme.Co sa tyka deti,to uz mu ani nehovorim,povie ako uznam za vhodne.Spolocne financie nam vyhovuju obom,muz nevie hospodarit a je rad,ze mam takto nad nim dozor.Keby sme to takto nemali minul by asi vsetko behom par dni a nevedel by ani na co.Za mna vo vztahu ak je uz spolocna domacnost a dieta, urcite spolocne financie bez vyhadzovania si na oci,ze jeden ma vyssi prijem apod.V prvom manzelstve bolo vsetko delene,musela som davat polovicu na vsetko a pritom financovat este deti z rodicaku, on si zil z výplaty a gol bol, ze a ty si preco nic neusetrila?? 😂 Ak ti prekaza, ze si musis pytat, zmente to. Ak teda tvoj chlap je v pohode a da sa s ním hovoriť

diusqa761
17. mar 2021

Máme spoločný účet. Môžem si vyberať kedy chcem a koľko chcem, rovnako môj partner. Je mu jedno čo si kúpime nechce po mne aby som ho žiadala o povolenie na nič a mňa tiež sa nepýta keď niečo kupuje , sme obaja zodpovedný , vieme koľko si nechať ako zálohu na horšie časy. Energie, nájom, strava, oblečenie , plienky, darčeky všetko ide z partnerovho príjmu. Mojich 420€ (rodičák a prídavky) dávame každý mesiac deťom ako šporenie na ich vlastné účty , každej po 210€.

ljzozv
18. mar 2021

@elizabet173 lebo niekedy si len myslíš, že toho človeka dobre poznáš a on je taký a taký, a nikdy by neurobil toto a hento.a zrazu zistíš, že žiješ s úplne cudzím človekom, ktorého si nikdy nepoznala.
To len ako druhá stránka veci.

derdia
18. mar 2021

@elizabet173 ahoj zaheslovany mobil to ani ja nechapem😒😒😒 a to mi oride hrozne pedzi patrnermi. Ale napr. Pre piklad kupim topanky za 100 eur, su zle vratim ich vratia mi sto eur. Na co toto ma moj muz vediet? To myslim taketo hluposti jasne ze nie dovolenku na ktoru pojdem sama tajne😂😂😂ale proste take veci co je jedno ci vie alebo nie😂

elizabet173
18. mar 2021

@derdia neviem, ja ti zase na to napíšem, že čo je na tom, keď to vie, že som si kúpila topánky a následne ich vrátila. Môj by to neriešil, teda, ak by nešlo o siedmy pár v mesiaci 🙂

elizabet173
18. mar 2021

@ljzozv neviem, na čo narážaš. Či je človek alkoholik, žgrloš, lenivec.....to zistíš, v takýchto veciach sa ľudia nemenia. Môžu muža zmeniť životné okolnosti, ako je narodenie postihnutého dieťaťa, vážna choroba rodičov, matky, to áno, vtedy sa pozná skutočný charakter, ostatné je o tom, že ženy radi veria svojim predstavám, len si do nich dosadia nesprávneho muža a trepú ho tam za každú cenu. Aj keď im tu pol MK napíše, že sa nezmení ani po svadbe, ani s príchodom dieťaťa a pod., idú si svoje

matkahelka
18. mar 2021

spolocny dom, spolocne dieta, spolocny ucet. teda bezny ucet. k firemnemu dosah nemam 🤣 nikdy som od muza nepytala ani cent, co potrebujem, kupim. je jedno, ci je to oblecenie, ci dekoracia, ci nakup potravin. ak je nieco vyslovene drahsie, alebo je viac platieb po sebe, opyta sa, co som kupovala, inak neriesi. elektroniku, dovolenky, drahsie polozky samozrejme riesime spolu. v mojom ponimani to musi byt velmi ponizujuce pytat peniaze od chlapa.

natalala
18. mar 2021

Ja som mala maximalnu matersku a predtym dobry plat, cize som mala dost “nasetrene”. Kym som bola na materskej nepytala som si od muza peniaze, teraz ked som na rodicaku kazdy mesiac mi dapevnu sumu je to 500e, na kt sme sa dohodli, aby som si nemusela pytat. Kedze sa neda ist ku kadernikovi, na kozmetiku, cvicit, cestovat a ani oblecenie si teraz velmi nekupujem, kedze nikam sa neda ist, mam sama na seba male vydavky. Ked potrebujem peniaze na vyse, tak si vypytam. Velke nakupy ale robi manzel, ja len ked s malou zbehnem, ze nieco chyba. Plus kupujem z toho drogeriu, malej oblecenie a co treba.

vladka1897
18. mar 2021

Každý máme svoj účet, aj keď som pracovala, mala som oveľa nižší príjem ako on. Ja som zo svojho platila len sporenie pre dcérku, škôlku, mobil a nejakú časť stravy, a nejaké hlúpsti (obed vonku, nejaké oblečenie)On platí všetko ostatné hypotéku, veľké nákupy, tankovanie, sporenia, poistky. Plus dokáže odložiť každý mesiac peknú čiastku.
Ja som v tomto márnotratná, minula by som aj to čo nemusím. Takže pre to máme každý svoj účet. Ale samozrejme ak potrebujem, tak len poviem a pošle mi na môj.

ljzozv
18. mar 2021

@elizabet173 niektorí sa vedia dlho pretvarovať...
Niektorí sa vplyvom okolia zmenia. Zla partia, alebo hlava v oblakoch.
Nikdy to nie je úplne čierne alebo úplne biele.

elizabet173
18. mar 2021

@ljzozv prepáč, ale mám už niečo odžité, človek sa dokáže pretvarovať nejaký čas, nie roky. Ešte som sa s tým v živote nestretla, aby sa niekto zmenil radikálne.

derdia
18. mar 2021

@elizabet173 oki ved to je v podstate jedno, uz ske si povedali, co sme chceli😁👍

weronca22
18. mar 2021

Som na druhej MD a mame dva ucty. Ja platim z mojho uplne vsetko, muz mi 90% vyplaty automaticky preposiela, nechava si na naftu a kavu🙈 ja vsetko platim, sporim.. a on je rad ze ma o starost menej😅

weronca22
18. mar 2021

@derdia presne tak😅 niekedy rozmyslam ze kolko by som usetrila kebyze vie o kazdom pohybe na ucte 😅 ale pre mna by to bola strata slobody tak nic🙈

cee_68
18. mar 2021

Kazdy mame svoj ucet. A na bezne vydaje mam kreditku, ktoru raz za mesiac vyplati.

bubatko
24. mar 2021

k tomu zaheslovanemu mobilu... nemusi tam byt naozaj vobec nic, co by som tajila, co sa tyka mna... ale urcite tam mozu byt veci, ktore nemusi moj manzel vediet, napriklad, ked sa mi kamaratka zveruje cez chat s problemami s jej manzelstvom a pod... len ako priklad; ja mam mobil zaheslovany, aj moj manzel; hesla nevieme, mne by teda nikdy nenapadlo ist do jeho mobilu, ako tu casto citam, ze zeny snoria v mobiloch; viem, teda myslim si, ze nic predomnou netaji, co by sa tykalo mna a jeho; takisto ako ja netajim nic, co by sa tykalo mna alebo jeho; ale do mobilov si nechodime

bubatko
24. mar 2021

a k uctom/peniazom - ak ste v BSM, tak asi viete, co to znamena - az na vynimky zo zakona je vsetko spolocne, takze vyrazy "pytam si peniaze od manzela" alebo "manzel mi dava peniaze" alebo "moj ucet, jeho ucet" mi pridu ako keby to hovoril niekto negramotny, kto nerozumie, co je BSM alebo teda niekto nesvojpravny, co si musi pytat od manzela povolenie (a naopak, manzel pyta od manzelky povolenie, ako vo vazeni); ak niekto nie je zosobaseny, tam je samozrejme vsetko "vlastne", nic "spolocne", teda aspon nie spolocne ako v duchu BSM, takze na fungovani s peniazmi sa musia dohodnut a "pytat" jeden od druheho peniaze

nikyball
10. apr 2021

Spoločný. Neviem si predstaviť inak fungovať a všetko preratavat a riešiť kto čo má kedy zaplatiť.

lellla
10. apr 2021

Máme jeden jediný účet spoločný...varím ja takže nákupy sú taktiež na mne ...on vie x nekúpim chujoviny nidky...ale keď chcem niečo čo není treba napríklad obraz som chcela tak samozrejme som sa poradila s manželom...on nechce viesť financie takže to riešim všetko ja ...ale ja nekupujem nič čo netreba a on to dobre vie takže my verí 😌

Strana
z2