Ako menej míňať?
Ahojte, dajte mi prosím radu ako z tohto kruhu von. Ide o to, že nekontrovatelne minam peniaze. Stále si kupujem nejake blbosti ako kozmetiku, oblečenie (na tom minam najviac) stále si niečo objednávam z aliexpresu a podobnych stránok. Skoro kazdy den chodím na obed do reštaurácie lebo ma nebaví variť doma len pre mna. Navyse potom veľa jedla aj vyhodim. Približne ratam si miniem cca 800€ za mesiac za blbosti. Potrebujem fakt šetriť ale sialene nakupujem a je to chore ☹️ (napr tento mesiac som si kupila bundu za 200€, leginy dokopy asi za 60€ kozmetika ktorú ani nepotrebujem).. zaháňam tým smútok a potom to lutujem. Plus tento mesiac ešte skolne za 570€..
Urob si poriadok v skrini, topankach, kozmetike a zistis ci naozaj nieco potrebujes, alebo len chces. Nam vozia do prace obed z restiky, objednavam si kazdy druhy den. Na striedacku si mozes nosit z domu. Preved cast penazi hned ako Ti pridu na sporiaci ucet. Vyclen si sumu na mesiac, ktoru budes mat pre seba na minanie. Aby to nebolo len o setreni. Ak si nebudes vediet sama pomoct, tak skus psychologa.
ries pricinu najdi si terapiu kludne aj zaplat oplati sa
zaved si ramce napr ak za tyzden nemisies viac ako si stanovis odmen sa za cast nasetrenych si zaplat fitko a trenera napr
Tiez s tym mam problem,som labilna a hrozne som minala jeden cas. Potom som si zalozila sporiaci ucet a dala brigadu na vikendy,kedy mam najviac casu a hlavne ho vyuzijem produktivne. Keď dostanem výplatu,hneď si odložím cca 100 na sporiaci. A cez tyzden hlavne tie obedy a kavicky sú finančne nákladné, taze si skus povedať napr.iba 1x do týždňa s kamarátkou do restiky. Vykecam sa jej ona sa mi vykeca a sme spokojne 🙏 pripadne nepozerám online eshopy a odinštalovala som si aplikácie AliExpress a pod. Hmmm a oblečenie doraz vyjde z módy,taze si poviem že 1 nový sveter stačí🙂
ja každý mesiac vyberám hotovosť a odkladám ju doma. lebo co nie je na karte ma nepáli 😁😁

@chodec15 👍