Ako môže 45-ročná s 3 deťmi získať hypotéku?
Mám 45r, 3 deti, rozmýšľam nad rozvodom. Čistý príjem 1200eur. V akej výške môžem dostať pôžičku, hypotéku.dakujem
v takej, že nič za to nekúpiš. Snáď ti ostane pekná hotovosť po rozvode
@sweet20 daju jej na 25 rokov? Co viem, nasi znami po 40ke mali problem, ze max na 20, alebo teda aktualny dochodkovy vek minus ich vek.
@maranta_leuconeura na výnimku sa dá ale musí byť pre banku natoľko zaujímavý žiadateľ že by tu hypo dostal aj bez výnimky 😀 napr.my sme takí, dostali by sme v požadovanej výške aj na 15 rokov, ale požiadali sme o 30 (snáď som napísala zrozumiteľne)
@maranta_leuconeura je to iba predpoklad.. v kazdej banke ti to vyjde inac, nepoznam pani, neviem presne povedT
Max 50 000 eur. A to v ideálnom prípade.
Rozvedená? Výživné a účet? Alebo v akom stave si? To sú veci co do toho vstupujú.
@ruza76 zatiaľ niesom
Budeš mať nieco z majetkového vysporiadania?
Napíš tu do financnej poradne radil tam fajn chlapík niekde berú do úvahy aj výživné atď....a on má prehľad o všetkých bankach
No keď niesi tak do výdavkov berú aj muža. Na 27 rokov ak je muž mladší by si ak nemáte žiadne úverové výdavky by si mohla dostať 35000. Zajdi si do svojej banky. Riešenie nájdu. Ak je jeho register zlý tak si zuzite BSM.
Ja som toto riešila nedávno. Ale u nás išlo o to, že som svojho ex vylúčila z hypotéky a zostala som na hypo iba ja. A vo VÚB brali do úvahy výživné v 100% výške. Čiže príjem + výživné. Ale ideálne je poberať výživné pol roka, vtedy berú do úvahy 100% výšky výživného. Mne to vyšlo krásne a svojho ex som bez problémov vylúčila z hypo. Pri novej hypo sú myslím podobné kritériá. Ale to treba preveriť. Tiež odporúčam finančného poradcu.
Tak ako je vyssie pisane. Vo vub rataju aj vysku vyzivneho do prijmu, tak skus tam. Ja som samozivitelka, szco a 4 deti. Vo vub mi boli ochotni dat az 120k a rozdiel urobilo prave to vyzivne
@maranta_leuconeura každá banka dá do iného veku. Vo VÚB do 72. Potom do toho vstupuje DTI. To je úverová zatazenost rodného čísla ktorá je 8 násobok čistého ročného príjmu. Od 40. sa ponižuje. Preto treba ísť do banky.
Keďže nie si rozvedená, tak o hypotéku ani nemôžeš požiadať, lebo automaticky je spoludlzinikom manžel.... Ten ti to predpokladám nepodpíše, a aj to ze ako rozvedená budeš žiadať je také skôr nie po odpočítaní všetkých splátok... Vrátane hypo ti musí dostať životné minimum... A to ti asi neprejde... Hypo je komplikovaná pre manželov nie keď si žiadateľom sama este
@grengulak10 co jej vydá z príjmu po započítaní výdavkov aj na manžela som už písala. Vôbec nie je pravda ze keď nie je rozvedená ze nemôže žiadať o hypotéku sama. Na to slúži zúžené BSM na daný úkon a potom ide do hypotéky sama. Nerozumiem prečo jej to takto vravíte. Samozrejme ze nevieme ci ma dáke úverové výdavky. Preto je to informatívne. A preto je tu fakt ze musí ísť do banky a tam jej povedia ľudia ktorí s tým robia ci áno alebo nie. Vy sa tu tej banky všetci bojíte ako keby to bol mor. Banka je tu pre Vás a za opýtanie nič nedáte. Také ako suseda povedala je o ničom. Ona mohla mať iné dôvody prečo jej nedali. Len tie Vám samozrejme nepovie.
@ruza76 od júla tohto roku banky sprísnili pravidlá poskytnutia hypotéky.. Ale keď takto píšete asi pracujete v banke tak sa hádať nebudem, nevravím ze jej ho nedajú píšem že je tam minimálna šanca to by musel byť zaujímavý klient pre banku, so zaujímavým príjmom nie s vyzivnym
@grengulak10 pre banku je každý klient zaujímavý. Lebo je predpoklad že donesie ďalšieho klienta. Nie je pravda že klienti s vysokým príjmom dostanú všetko čo chcú. Každý prípad je individuálny. Len nerozumiem ľuďom čo sa radia kade-tade a neopytaju sa tam kde im dajú priamu odpoveď po zvážení všetkých skutočností. Keď ma bolí zub tiež idem k zubárovi.

Ked toto vsetko zadas do hypo kalkulacky tak ti to vyjde