icon

Ako mužovi vysvetliť vyššiu finančnú položku?

17. apr 2023

Dobrý den,
Potrebovala by som poradit. Ide o to že stávame dom a moji rodičia nám chcú prispieť kuchynou. Môj muz však neverí že ju ozaj zaplatia. Má strach že sa pohadane Resp na niečom nezhodneme a nedoplatia ju. Kuchyňu som si vysnívala je o mnoho drahšia nez ta ktorú si možme dovoliť. Ale naozaj neúmerne. Časť by sa mala zaplatiť splatkami. Ale muz si proste hovori že on neverí že ju doplatia dokonca a potom budem nariekať. Ako ho presvedčím. Nemám rodičom prečo neveriť sú síce trochu svojsky ale ja si ich poznám. Muz tlači na mna že si mám vybrať v rámci nášho budgetu ale ten čo sa týka kuchyne je ozaj už nulový pri tých cenách stavebnín ktoré išli hore..

Strana
z2
olimuc
17. apr 2023

Tvoj muz ma pravdu a rozum. Nezadlzuj nikoho ineho, ked chces nieco nad ramec momentalneho budgetu, tak si najdi este nejaku dalsiu brigadu a financuj si svoje sny.

svetlonos
17. apr 2023

Muz ma pravdu, tvoje snivanie je momentalne blbost. Predstav si, ze rodic vazne dlhidobo ochorie/ strati pracu. Kto to bude platit?
Aj ja mam vysnivanu kuchynu. Momentalne by mi stacilo, keby bola polozena o 10 cm vyssie 😁
Sny su fajn, pokial na ne mas.
Ale zadlzit rodicov ci inych koli mojmu snu? No nie. Nikdy by som ani nedovolila, aby mi niekto rucil za uver a podobne.
Tiez sa mi moze nieco stat, ostanem bez financi a dotycny moze platit. Takze, nie.
Tvoj muz uvazuje rozumne a cudujem sa, ze s tebou vobec diskutuje.
Keby prisuel s tak blbym napadom moj muz, hned by som mu pivedala nech na to zabudne!

hopsadobrandejsa
17. apr 2023

"Kuchyňu som si vysnívala je o mnoho drahšia nez ta ktorú si možme dovoliť."

Sama si si odpovedala....

Ak by pomoc od rodicov nebola aktualna, ako by si riesila svoju situaciu?

Sny mame vsetci, castokrat presahuju hranice nasich financnych moznosti. Je to v poriadku, ale je potrebne drzat sa reality.

Suhlasim s tvojim muzom, ak chces nieco co si nevies zafinancovat bez externej pomoci, zijes si nad pomery. Kruta realita ale tak to je.

Draha kuchyna je zabava pre ludi co nevedia co s peniazmi.

sense
17. apr 2023

Suhlasim s muzom.... nikdy nevies vo sa moze stat....vysnivanu kuchynu by som nevhaka na dobu ked na nu budem mat s nebudu ni ju kupovat rodicia zadlzenim sa

jaroe
17. apr 2023

nerozumiem, tak chcú ti rodičia dať peniaze alebo nechcú? Aké nedosplácanie? Veď ak ti sami navrhli, že by vam chceli prispieť na kuchyňu, dajú peniaze a vybavené. Ci je vhodné to od nich prijať, musíš vedieť ty. Ci im tie peniaze nebudú chýbať, či ti ich naozaj úprimne chcú dať a nepripustia žiaden odpor🙂 alebo je v tvojom pripade lepšie tie peniaze nebrať, lebo.....doplň si čo treba.

marca12
17. apr 2023

Akoze na splatky,nerozumiem. Pokial nemaju celu sumu a planuju ju splacat po castiach,to by som nikdy nedopustila a neurobila rodicom. Aj ja som snivala o krasnej kuchyni,no nemam na nu a tak mam krasnu kuchynu,ale v nasej cenovej relacii. A setrili sme na nu pol roka a byvali zatial provizorne.

jaroe
17. apr 2023

ale tiez sa skôr prikláňam k tomu, že neísť nad pomery. Je pekné, keď rodicia chcú finančne pomôcť svojmu dieťaťu, ale aj darované peniaze si treba vážiť a minúť ich rozumne. Teda v tomto prípade na kuchyňu, ktorá sa mi páči, funguje ako potrebujem, ale nie je to luxus nad pomery. Aspoň mne by to nedalo. Ak by si rodičia museli brať na to pôžičku, to neprichádza do úvahy

autor
17. apr 2023

Dakjujem za odpovede,
Len k tým splátkam by som chcela dodať že u dodávateľa je zmluva s VISA cez Tatrabanku že pokial sa bude aspoň 6 mesačných splatiek splacat cez kreditnú kartu je zľava 4%. Samozrejme že rodičia neberú úver na kuchynu a finančne sú na tom veľmi dobre.

solange7
17. apr 2023

Kvoli 4% by som nebrala na splatky nasilu nic. Radsej zaplatit hned a mas pokoj.

jaroe
17. apr 2023

ked rodicia majú peniaze, tak vam ich predsa môzu dat, naco postupne? Splácať to môžete vy, aby ste získali tú zľavu. Mne z toho vychadza, že rodiča sú naozaj svojskí a teda peniaze nie je vhodné prijať.

jaroe
17. apr 2023

nedáš cenu tej kuchyne? Už som fakt zvedavá😀

lija22
17. apr 2023

4% zlava hm. ok to moze byt par stovak. Ziadaj zlavu vvobchode ci kto to predava. Ja aj ked som kupovala v jednom eshope umyvacku, ruru a indukciu hned som ziadala zlavu. Ja to vidim dokonca velmi pozitivne, ze tie 4% minimalne by sli dole

nicka1986
17. apr 2023

Moja linka za 1300 eur ,plus spotrebiče a blanco drez. S brzdami . Od stolára . Ale áno ,má sedem rokov ,dnes by vyšla o niečo viac

vkatush
17. apr 2023

@nicka1986 jeeej
A to čo máš prosím ťa v tých mini šuflíkoch (čo na nich vajíčka sú zavesené)?

kristinapetronela
17. apr 2023

Na to ,na čo nemám si nekupujem ,nrpoziciavam peniaze ...

kitycat
17. apr 2023

Co to je za kuchyna?
Ide o typ zatvarania, typ dekoru ci spotrebice? Nejaka speci pracovna doska?

Nech ti prispeju 1000ku ked tak a nieco si sprav na kuchyni lepsie. ..ale takto vymyslat je zbytocne u teba aj u rodicov

dilino
17. apr 2023

Súhlasim s tvojím mužom.Na čo mate to kúp.Rodičia Ti dajú sú svojský pri hádke to budeš mať na tanieri ako sa povie.Urob čo TI radi manžel.Presne tak došetrite časom date urobiť vstavanu na mieru.Ked vieš že sú svojský ten ich svojský štýl môžeš pocitiť pri nejakej vymene názorov.

nelca0510
17. apr 2023

Zbytočne investovať veľa do kuchyne,ešte k tomu na splátky a od rodičov,ktorí majú svoje nálady. Peknu si vyskladas aj v moebelixu

sense
18. apr 2023

Kvôli 4 % zľave nevidím dôvod splácať nieco obzvlášť ked máš potom zaplatiť úroky alebo iné poplatky. Nakoľko pri splácaní vždy cenu preplatis

nicka1986
18. apr 2023

@vkatush nabíjačky na telefóny ,tablety 🙈

zuzinka888
18. apr 2023

Tak nech daju rodicia peniaze predom. Ale ani ja by som nechcela. Ono je to niekedy uplatok aby mohli niekedy manipulovat ci vyhodit na oci ked nebudete tancovat ako budu oni piskat

mima1608
18. apr 2023

Keby tam bola zľava 20% tak nepoviem nič, ale za 4% brať linku na splátky a ešte na druhého človeka je podľa mňa úplný nezmysel

drobcek17
18. apr 2023

Mne moji rodičia dali peniaze, (nemali sme na dostávanie celého domu) ale všetky do centa som ich vrátila. Prišlo mi to nefer, keďže mam aj ďalších súrodencov a keby každému mali dat taky obnos peňazí, neostane im nič. Mne napríklad rodičia nic nešetrili na štart do života, a príde mi to super lebo dnes viem, že všetko čo s manželom mame sme si nadobudli vlastnými rukami. A v buducnosti mi to nebude môcť nik vykričať. (vzťahy so súrodencami aj rodičmi sa môžu zmeniť) Ja na tvojom mieste autorka, ak chcu pomôcť tak nech pomôžu, ale všetko by som vrátila.

kvetinka75
18. apr 2023

nikdy nevieš, čo sa môže stať. Pokiaľ ti tie peniaze nedajú dopredu, tak radšej by som išla do takej sumy, akú mám.

sandrasstini
18. apr 2023

A ja by som ti zelala nech si vyberies tu drahsiu a rodicia ti to nevyplatia a dostanes od zivota trosku uzemnenie.
Ako prepac, ale ked nemas na kuchynu pises ze naozaj neumerne tak mi pride uplne odveci aby si dospela zena zobrala peniaze od svojich rodicov, ak sa nekupu v peniazoch, je to ubohe. Keby sa bavime o dakej symbolickej sume ze chcu ti ako dcere pomoct ok berem, si ich dieta chcu pomoct ale nie ze ti zaplatia nvm aku cast tvojho rozmaru.
A staviate dom, to je este tolko penazi okolo toho ze mat kuchynu na splatky “dlzat” rodicom je fakt v dnesnej dobe odveci. Tvoj muz ma rozum za vas oboch, kupuj si veci na ktore mas a nie o ktorych snivas.

veronicka88
18. apr 2023

@drobcek17 ale takto si tu pôžičku môže podľa mňa rovno vzdať na seba....princíp ten istý....ak by si ju rodičia vzali na ňu nech si to spláca....ale inak vo všetkom súhlasím aj s tým tvojim úvodom to mám úplne rovnako aj s pomocou našich.neraz a vždy sme vypálili do centa

drobcek17
18. apr 2023

@veronicka88 to som nečítala, že rodiča si majú vziať pôžičku, v tom prípade je to jedno to ju môže zobrať aj sama a splatiť, v tom máš pravdu.

oliolijanka
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2