icon

Ako niektorí dôchodcovia plánujú riešiť dlhy?

zdekasun
29. okt 2024

Nedá mi sa nepozastavit nad vynaliezavosťou niektorých ľudí - hlavne tých, ktorí pracujú v skupinách na tom, ako prísť rýchlo k peniazom a nemusiet ich vrátiť.
Tak jedna známa to urobila nasledovne: uzavrela si životnú poistku kam mesačne platí fakt že dosť málo a dostane v prípade smrti jej rodina ktorú uviedla ako dedicov1800€ na pohreb (toto nejde do dedičského). Byt predala, peniaze neviem kam dala, ale keďže ma celkom slušný dôchodok tak si nabrala neviem koľko pôžičiek. Sem tam uhradí a keďže už je stará a je len otázka času kedy "pôjde" akosi sa nehrnie do ich splácania.
Asi ráta s tým, že rodina dedičstvo odmietne...(Dlhy)a keby aj stihli strhat exekučne z dôchodku tak môžu iba do nejakej mesačnej výšky a to dúfa že sa nestane keďže tam chodí a naťahuje čas či už splátkovým kalendárom či už že jej to nevyšlo atď... Komunikuje s nimi.
Samozrejme mi toto otvorene nepovedala, ale dala som si jednotlivé puzzle v čase dokopy...

majka35
29. okt 2024

a prečo novodobí dôchodci? píšeš o jednej osobe

stanulienkat
29. okt 2024

A kde byva, ked predala byt? Inak ten nadpis je naozaj cudny, ako aj postup pani.

h2
29. okt 2024

@zdekasun Ten, kto jej tie pôžičky poskytol, určite tiež nie je padnutý na hlavu, aby si to, že sa mu peniaze vrátia, aj nejako neoštril.

fajnova
29. okt 2024

@zdekasun pýta od teba peniaze? Platíš jej? Chce bývať u teba? Keď nie, nechápem, prečo takto verejne prepierat niekoho život.
A za ďalšie. Všetkých dôchodcov si hodila do jedného vreca. Ja napríklad nepoznám nikoho takého.
A otázka znela ako? Ako ti môžeme pomôcť?

hellwant
29. okt 2024

Ze ta to trapi, ale ked uz chcez pokecat o tom -nech si tak robi- aj rodine- problemy. Iste s laskou jej sviecku zapalia, ked to tak robi, ci doopatruju, ci bude mat na hospic( nevies, ci "pôjde" za chvilu, len aby leziak neostala, potom by som bol zvedavy co by bolo)

7miriam77
29. okt 2024

Ľudia sú rôzni, aj vychcani, aj slušní, aj lakomci, aj príšerne šetriví, a aj takí,čo dokážu výplatu,dôchodok minút behom dvoch dní. A sú aj takí, čo sa snažia vydrbat so systémom, ...nech si každý žije podľa svojho svedomia.

lienka.7
29. okt 2024

@zdekasun "vynaliezavych" ľudí tu mas plný MK. A nielen dôchodcov.

macatt
29. okt 2024

No žiaľ veľa dôchodcov nachytali cielene šmejdi…
To, že dotyčná musela predať byt je smutné.. navarila si to sama, len žiaľ starý človek je dôverčivý a nechá si ,,poradiť,, lebo niektorým veciam tejto doby celkom nerozumie..
Aj mladí ľudia tak niektorí žijú, no závidieť im nie je čo..
Zrejme nemala pani oporu v rodine, starý človek je ako malé dieťa, treba na neho občas dohliadnuť..

alickapusinka
29. okt 2024

Jedna sa o tvoju pribuznu ak nie do cudzieho života ťa nič nie je.Dalšia vec za života svoj majetok môže darovať komu chce.A že si zobrala pôžičky nech vzala ľudia to tak robia.A čo že platila poistku na pohreb ak sa da využila to aj moja mama to tak mala a zomrela vyplatili jej kde je problém.Ak je to tvoja príbuzna tak sa sama rozhodla čo urobi zo svojím majetkom.A vynaliezavých ľudi máš všade plno aj tu na MK.AJ všade kto je chytrí ten sa má dobre.Ak má peniaze majetok chce ju každý ak by mala figu borovu nechce ju nikto a zaobchadza s ňou ako s odpadom.

zuzidr
29. okt 2024

to čo popisuješ môže hraničiť s psychickou poruchou kľudne...ak to je niekto z blízkych treba sa otvorene porozprávať a ponúknuť pomoc alebo dohodnúť psychoóga/psychiatra

danica2711
29. okt 2024

odrbávači sa nájdu všade, medzi dôchodcami ich je ešte štatisticky najmenej. A teba prečo trápi práve táto pani? Požičala si jej peniaze, či si chcela dediť?

mk1111111111
6. nov 2024

Juuu, keby len dochodci. Vychcani su aj mladsi, naberu poziciek a potom... osobny bankrot, vsak co - to by som ihned zrusila