icon

Ako ovplyvní inflácia a DPH ceny potravín?

4. dec 2024

Myslite si ze ceny potravin a vsetkeho ostatneho pojdu velmi vyrazne hore od noveho roka? Myslim po zvyseni tej DPHcky ktora ma ist hore o 3%. To znamena ze aj potraviny pojdu hore o 3% ci o viac?

Nevyznam sa do toho. Neviem co cakat.

Strana
z2
zti12345
6. dec 2024

Sme 4 clenna rodina. Posledny rok sledujeme nas rozpocet velmi dokladne. To co som si z toho zobral je, ze potraviny su len mala cast z rozpoctu a ze kazdy jeden mesiac mame nejaku palku (servis, smeti, poistka na dom ci auto, dane, nieco sa pokazi, zaciatok skolskeho roka, ...). Viem velmi jasne povedat, ze potraviny + drobna drogeria tvoria naozaj len 30% z celkovych vydavkov. Z tych 30% tvoria zakladne potraviny len malu cast, menej ako 10%. Cize aj keby zakladne potraviny trocha zlacneli, co sa urcite nestane lebo vyrobcom stupnu naklady (dph, tranzakcna dan v celom dodavatelskom retazci, naklady na zamestnancov, energie, ...) tak ten efekt vzhladom na cely rozpocet bude NULOVY. Moj odhad je, ze koli nasej NEKOMPETENTNEJ VLADE nase mesacne vydavky napriek znizenej dani na zakladne potraviny buduci rok stupnu o 5-10%. Rok na to to bude este horsie, kedze stat nesetri, naopak zvysuje vydavky a my jednoduchy ludia to zaplatime. Smer, Hlas SNS nas denno denne klamu ako nam chcu pomoct. Krmia nas rozpravkami o tom, ze znizena sadzba dph na zakladne potraviny nas ma zachranit pritom rozhadzuju peniaze na nezmysli ako je ministerstvo sportu. Volit ich urcite nebudem!

ibaja29
6. dec 2024

Ja asi nepoznam hlupejsi narod ako sj Slovaci..zvolia si zlodejov o ktorych je to uz zname..ti si dvihnu nasobme platy a nasledne dvihnu ceny vsetkeho..a ludia miesto toho aby sli do ulic, budi somrat na forach alebo si najdi 2. a 3. pracu atd..hlavne ze za novinara boli plne ulice a teraz za seba sa ludia nedokazu postavit. Aj okolo seba pocuvam len same staznosti a pritom kopec tych ludi volilo tych smradov. Viem, ze to nie je odpoved na tvoju otazku, ale zastava mi rozum..

ibaja29
6. dec 2024

@ruxandra presne tak ale to niektori nepochopia...staci ze im povedia co chcu pocut

dadis
6. dec 2024

Preco ste tak negativne nastavene😅? Ved ked bude najhorsie, poziciame si kazda 1,5 miliona od Brhela, to by malo vykryt vydavky na par rokov dopredu. Uskromnim sa a vilu vo Francuzku si tentokrat nekupim. A vraj mu ani splacat netreba 😀

Strana
z2