Ako postupovať, keď chcem ukončiť poistenie v Allianzi?
Ahojte mam v Alianze uzavretu zivotnu poistku.. pre financne nedostatky chcem zmluvu s nini ukoncit.. ako mam postupovat??da sa to len tak kedy si kto zmysli??este som sa u nich neinformovala.. dakujem..
@marta1984 ďakujem.takže zobrat v Allianzi tlačivo a dat zase Dr vypisat a zaniest,hej? No prvu sekciu som mala robenu v roku 2012 a nemala som ani nemam žiadnu poistku,no od septembra idem do prace by som si nejaku chcela dat,aj skrz tej nemocnice,kedže s prvym som ležala s hroziacim potratom,potom sekcia,potom kyret v roku 2014 takže by mi poistka pomohla,len neviem čo urobit ked sa budu pytat na operacie,ale porod je porod,rata sa to do tej istej sekcie ako napr operacia slepeho čreva,ked je to rez do brucha? Ked sa spytam v poistovni tak neviem,neviem čo mi na to povedia.No sekcia to bude určit,u nas v TO ked je prva sekcia automaticky je aj druha.
@magic08 nerozumiem načo potom ľudia zakladajú deťom poistky, keď ich aj tak zrušia a potom prídu o peniaze tým pádom a potom nadávajú na poisťovne ...nie som zástancom rušenia poistiek keď už raz sú uzatvorené, nakoľko časom to človek môže ľutovať ale čas nevieme vrátiť späť....
ale k vašim otázkam : Rušiť môžete 6 týždňov pred výročným dňom. Či je lepšie pre deti len úrazovka alebo aj sporenie, závisí od toho či rodič chce dieťa čisto len pripoistiť pre riziká alebo mu chce aj sporiť. Sporiť môžete aj v banke, lenže banka Vám nedá podiely na zisku, lebo zo zákona to nemusia... Keď sporíte v poisťovni máte nárok aj na podiely na zisku poisťovne. Takže je to na Vás, ale pokiaľ máte len úrazovku, musíte počítať s tým, že to len platíte ako poistenie pre prípad rizika a peniaze dostanete len v prípade poistnej udalosti. Keď už chcete riešiť len úrazovku, treba to mať dobre nastavené.
@lucy125 Záleží od toho, či máš kapitálové alebo investičné poistenie..ak invest, tak áno, lebo tam ide z našetrenej sumy aj na pripoistenia, pri kapitálovom myslím že nie...
@manzanillaa prepáčte o čom to píšete ???
@manzanillaa no nemam ešte žiadnu poistku preto sa pytam,či sa mi to oplati,ked budem mat druhu sekciu.
@marta1984 Pani sa pýtala, či poistenie beží aj počas prázdnin v platení..o tom..
@manzanillaa aha, to som nepostrehla 🙂
@manzanillaa hej ja som sa to pytala lebo syn aj manžel maju poistky jeden Allianz jeden Amslico a oba maju životne kde je všetko,urazovka aj sporenie,ale či je to kapitalove alebo investične tomu sa fakt nerozumiem 😅
@marta1984
@lucy125 Nechcem strašiť, ale pokiaľ už bol pôrod sekciou, tak neviem, či by sa Vám nové poistenie na to vzťahovala..pred poistením treba uviesť pravdivo všetky otázky ohľadom zdr. stavu, všetky operácie, trv. následky, ochorenia a na tie, čo boli pred uzatvorením poistenia sa už poistenie nevzťahuje...aspoň teda čo sa chorôb týka...pri poistení chir. zákroku by to však malo byť jedno...aj úraz sa môže stať viac krát na tom istom mieste, ale trv. následky sa vyplatia iba raz...
Ešte na jedno si treba dať pozor...po podpise zmluvy je čakacia doba pri jednotlivých pripoisteniach od 2 do 6 mesiacov, tehotenstvo až 9 mesiacov...na to si treba dať pozor...kedže to plánujete..
Pracujem v allianzi..
@lucy125 Kedy bola tá Farbička urobená? Lebo investičná farbička je len od cca mája 2014..
@manzanillaa no ma kapitalove z roku 2012
@manzanillaa Tiež som v Allianzi 🙂
@marta1984 Ja patrím pod Liptovský Mikuláš, akurát nám tam idú meniť riaditeľa..
@manzanillaa no to viem,ja by som chcela aj chirurgicke zakroky,lebo som mala kyret aj nemocnicu proste všetko a porod je porod,to akože mi vyplatia iba jednu sekciu a nie napr tri keby som tak rodila?? pri prvej sekcii som nemala poistku,tak mi nič nebolo vyplatene a porod sekciou by sa nemal brat ako klasicka operacia,teda si myslim. A tehotenstvo planujeme až na buduci rok leto,jesen+9mes tehotenstva k tomu,takže to budem viacej ako rok poistena a že je krycia doba 3mes u poistiek to viem tiež.
@manzanillaa chorobu ani opeeraciu nemam žiadnu ani trvale nasledky iba tu sekciu a jazvu po sekcii inak vobec nič neuživam žiadne lieky,na nič sa neliečim.
@lucy125 Ak má kapitálové, dajú sa dať prázdniny v platení, ale tú sumu budete musieť neskôr doplatiť, kedže poisťovňa sa zaručila, že Vám na konci poistenia vyplatí určitú sumu,+ nejaké úroky, kedže sa Vám zaviazala dať tú sumu aj s úrokom...pri investe sa dajú dať prázdniny, tú sumu už ale nemusíte vracať, ak nechcete, ale logicky dostanete potom menej..
@manzanillaa aha no tomuto sa ja moc nerozumiem.
@lucy125 A Váš gynekológ čo pôrodník spomínal, že daľšie tehotenstvo bude ukončené cisárskym rezom? Lebo ak nie, tak tam by sa to dalo...len to proste nesmie byť už teraz odporúčané..aj nemocnica by sa dala🙂

@lucy125 pokiaľ nemáte vyslovene napísané od lekára, že to bude sekcia, tak by to problém nemal byť.... ale radšej si to ešte preverte u svojho poradcu
a k tým trvalým následkom úrazu Vášho dieťaťa - áno uplatňujú sa až po roku a keďže je to jazva, tam je ten trvalý následok zjavný už od začiatku, takže ja tam problém nevidím.
Samozrejme treba túto poistnú udalosť na uplatnenie trvalých následkov úrazu hlásiť na tlačive.