icon

Ako postupovať, keď hrozí exekúcia?

20. apr 2025

Prosím Vás vyjadrujete sa iba k téme a iba ty čo majú skúsenosť alebo to ovládajú.
Bývalá som v sociálnom byte pri ktorom som si vzala pôžičku na zariadenie atď. Splácam to už 3 roky a ešte 5 má čaká. Platila som vždy všetko načas a keď som mala peniaze navyše som vložila. Spoznala som mám ktorý má bývanie atď. Ja som zo sociálneho bytu odišla bývať k nemu s tým,že trvalý pobyt mám na meste pretože mi nedovolí si dať trvalý pobyt k nemu kvôli dlhom ktoré mám.
Mám preto pár otázok:
Ak by mi nastala exekúcia ( čo asi sa aj stane pretože nezvladam splácať skrz to,že mám nizssi príjem ako som mala a je nepravidelný) tak ako postupuje? Zamrazí mi účet a potom čo? Bude vymáhať peniaze alebo ako to je?
Kedy môže exekútor prísť domov brat veci? A berie čo vidí? Môže zobrať aj z miesta kde mám len korešpondenčnú adresu ale trvalú mám na meste? Aj keď bývam na tej korešpondenčnú?
A ako to je v prípade,že sa chceme zobrať? Budeme síce manželia ale trvalý v jeho byte nebudem mať?
Dakujem

Strana
z2
michal711
21. apr 2025

Aha pochopil som že si dobre blbá keďže platis priatelovy časť hypotéky ale svoje dlhy nie. Dúfam že ťa spravodlivost dobehne. A nebuď naivná nikdy na teba neprepise nič. O pár rokov budeš písať znova že ako vymôcť peniaze od bývalého že si mu splacala hypotéku a idete sa rozvádzať.

zuzanka.zuzu
21. apr 2025

"za mesiac máme svadbu tak platím aj svoje" 🙈 ale ty ani o mesiac či rok nebudeš platiť svoje, nie to ešte teraz pred svadbou 😂 tvoje sú akurát tak tie dlhy... a po svadbe počkaj ako to najskôr nepôjde prepísať kvôli tvojim dlhom, potom kvôli dieťaťu "nebude čas"... až skončíš úplne bez ničoho 🤷

mateson2004
21. apr 2025

Ty v podstate blokuješ sociálny byt ktorý by niekto potreboval.

mateson2004
21. apr 2025

A mám pocit, že podmienka pridelenia sociálneho bytu je nemať exekucie

mateson2004
21. apr 2025

K tomu, že platíš cudziu pôžičku, zatiaľ čo vlastnú nezvládaš platiť sa ani nebudem vyjadrovať.

priscilla07
21. apr 2025

Choď do centra právnej pomoci, oni Ti zadarmo poradia ako postupovať.

priscilla07
21. apr 2025

Teraz čítam že platíš jeho hypotéku, a svoje dlhy nie 🤦. No comment 👎

jankulka01
21. apr 2025

Dievča čo ti na toto napísať… ty si primárne zodpovedne porieš svoje podlžnosti. Na kieho čerta sa sťahuješ k priateľovi zo sociálneho bytu a namiesto svojich pohľadávok ideš splácať jeho dlhy?? Aj keď bude po svadbe, ty na byt nemáš žiadny nárok, keďže ho nadobudol ešte pred svadbou. A btw, svadba tiež nebude zadarmo, ty teraz na to vôbec nemáš.. a to že občas niečo pošleš na splátku nič pre banku neznamená, rastú ti úroky z omeškania zo sumy, ktorú neplatíš podľa splátkového kalendára plus upomienky atď. A na záver, banka ti nie je povinná vyhovieť v úprave splácania.

ekira1
22. apr 2025

Tak o mesiac bude to tvoj manžel, on tvoje dlhy platiť nebude, ale ty jeho dlhy ( hypo) veselo platíš.. spoločný majetok po svadbe bude len ten, ktorý si nadobudnete spoločne po svadbe. Jeho majetok pred svadbou je jeho. Takže blokuješ sociálny byt, neplatíš si svoje pôžičky, živoríš, priateľ ti pomôcť s dlhmi nechce a ty radšej si v omeškaní a hrozí ti exekúcia a platíš priateľov dom z ktorého nemáš a ani nebudeš mať nič, ak nebude chcieť..

Strana
z2