icon

Ako postupovať pri reklamácií platby v banke?

michaela4242
21. apr 2024

Ahojte,

chcela by som Vás poprosiť o pomoc, či máte nejaké skusenosti ohľadne reklamácie platby v banke.

Kúpili sme si lístky na podvodnej stránke - platba kartou, volali sme do banky (VÚB) a však nemajú právomoc autorizáciu zrušiť, povedali, že platba musí prejsť a následne to treba riešiť formou reklamacie.

Vraj treba kontaktovať obchodníka a políciu. Chcem sa spýtať aké máte skúsenosti vy? Bola Vám reklamácia schválená/ neschválená?

Prosím iba užitočné odpovede, ktoré môžu pomôcť.

liz_lemon
•
21. apr 2024

Viagogo nie je podvodna stranka, je to burza listkov, staci si citat recenzie pred nakupom, reklamacia ti nepomoze, zistis preco, ked si precitat podmienky Viagogo

rozculena
•
21. apr 2024

@liz_lemon kde ona spomína viagogo?

butterflyeffect
•
22. apr 2024

Reklamaciu mozes podat ale mala sanca, kedze si platbu riadne autorizovala ale za vyskusanie nic nedas, idealne sa nakontaktovat na obchodnika ak nepochodis ani u obchodnika ani v banke tak uz len smer policia

michaela4242
autor
•
22. apr 2024

@rozculena vôbec si ju nevšímaj, tato pani/slečna je hejterka.

michaela4242
autor
•
22. apr 2024

@liz_lemon a prečo by mi potom priamo banka odporučila podať reklamáciu?

michaela4242
autor
•
22. apr 2024

@butterflyeffect vďaka, za vyskúšanie nič nedám 🙂

fido69
•
22. apr 2024

@rozculena @liz_lemon
Tiež nikde Viagogo nevidím spomenuté. 🤔

fido69
•
22. apr 2024

@michaela4242
Platbu môžeš reklamovať, ale nič od toho nečakaj. Ak si platbu autorizovala, tak banka ju pošle. Platba prejde a je koniec. Banka ti napíše, že reklamácia je neoprávnená.
Ak si sa stala obeťou podvodu, tak sa musíš obrátiť na políciu. Oni musia zistiť prijemcu platby a od neho si peniaze vymáhať. Pokiaľ je príjemca v zahraničí, tak sa priprav na to, že si tie peniaze prakticky stratila. 😉

michaela4242
autor
•
22. apr 2024

@fido69 pani píše o Viagogo, pretože som sa zapojila do príspevku, kde mali ludia ten istý problem s Viagogom ohľadne lístkov, tam ma začala pani @liz_lemon kritizovať a teraz sa zapojila do nového príspevku, ktorý som vytvorila. Asi ma potrebuje opäť za niečo kritizovať, aby som sa poučila a podobne… 🥺

michaela4242
autor
•
22. apr 2024

@fido69 vďaka za tvoj komentár aj toto mi veľmi pomohlo 🙂

fido69
•
22. apr 2024

@michaela4242 Na akej podvodnej stránke ste kupovali lístky?

michaela4242
autor
•
26. apr 2024

@fido69 presne na viagogo, ale už mi písala jedna pani, že majú nové podmienky. Tak dúfam že prídu lístky a budú v poriadku. Nič iné mi vlastne ani nezostava. Každopádne ďakujem za každú radu 🙂