icon

Technická chyba VUB: Ako vyriešiť problémy?

6. máj 2026

Ahojte . Ako by ste riešili takýto prípad. Minuly tyzden 27.4 mala vub vraj technickú chybu a neprechádzali platby . Ja som v ten den zadávala platbu za rezerváciu ubytovania a sociálnu poisťovňu. Platba mi odišla aj aj. No ubytovanie mi v pondelok volalo ze platbu nemajú. Kontaktovala som vub vraj platbu boli odosielane minulý štvrtok a mali pondelok nabehnúť ze peniaze stoja v medzibankovom sektore. Tak ma ubytovateľ poprosil aby som zadala platbu znova a on mi tu prvú vráti. Urobila som . No neviem či mu stále prišla lebo mi v banke povedali ze nezaručuju. Bohovsky system. Druhá vec. V socialnej poistovni som mala schválený splátkový kalendár a len v aplikácii som sa dozvedela ze mi ho zrušili lebo tak isto platba neprešla ale mne peniaze z účtu odišli. Ako toto je extrem že 10 dni nejaka posrata banka nevie urobit poriadok. Ako to mam riešiť že ma dostali do problémov. Peniaze nemam ani ja ani prijímateľ a banka len kyve plecami ze žiaľ.

anonym_636078
6. máj 2026

V banke sa mozes stazovat ale neviem co ti to uz teraz pomoze, socialnu poistovnu ti nevybavia. Ale to akoze stale dodnes nedorazili peniaze do socialnej poistovne odoslane 27.4.? Tomu ani neverim ze to banka neriesi. Ale do buducna maj nastavenu platbu s dostatocnou rezervou pred datumom splatnosti, to je poucenie…

anonym_148d00
6. máj 2026

@anonym_autor pokiaľ viem, ak tebe odišli peniaze z účtu, tak si nepochybila, ale toto už je problém banky. Preto smer banka a nech okamžite toto riešia. Lebo podľa mňa je toto už dlhá doba.

biba_18
6. máj 2026

@anonym_636078 rezerva 7 dní? ale no taaak ...

anonym_09d09e
6. máj 2026

Každý to má v sebe nastavené ináč, ja ak by som mala podlžnosti v sociálnej poisťovni a na úcte toľko peňazí aby som si mohla dovoliť uhradiť dva krát dovolenočku, tak sa sprv snažím uhradiť dlh

autor
6. máj 2026
@anonym_09d09e

Každý to má v sebe nastavené ináč, ja ak by som mala podlžnosti v sociálnej poisťovni a na úcte toľko peňazí aby som si mohla dovoliť uhradiť dva krát dovolenočku, tak sa sprv snažím uhradiť dlh

@anonym_09d09e absolútne vytrhnuté z kontextu. Hallooooooo.

autor
6. máj 2026
@biba_18

@anonym_09d09e ja som svoju splátku uhradila včas ale platba 10 deň nieje na ich účte a ani na mojom .
@biba_18 platba bola uhradená včas. Ale 10 deň niekde viazne v medzibankovom sektore.

anonym_bcb2f9
6. máj 2026
@anonym_09d09e

@anonym_09d09e dlh jej z účtu odišiel v termíne ako mala podľa splatkového kalendára. Nepochybila. Na jej mieste bombardujem banku a akékoľvek, škoda ktorá by mi z toho vznikla by šla za bankou. Minimálne mala klientov upozorniť, že platby neprešli.

O tom, že neprechádzali niektoré platby viem, pretože aj nás banka upozornila. Neprešla nám DPHčka a ďalšie platby. Firma bude požadovať po banke aby uhradila všetky škody ktoré nám z toho vzniknú (napr. penále z omeškania úhrady DPH, ešte nevieme ako odvody), a bude to celkom pálka keďže sme gigant.

autor
6. máj 2026
@anonym_09d09e

@anonym_09d09e ja nechápem ludi ako si ty. Veľké hovno vieš o vsetkom a dovolíš si napísať takúto pič.... ja si hradim vsstko tak ako mam . Záloha na predĺžený víkend bola 149 eur ktorá je už 10 dni niekde medzi bankami . Ak to tak potrebuješ vedieť splátka v socialnej je 100 a do tejto situácie som sa dostala lebo .....ťa je h.. no do toho tak mi tu nepíš bludy otázka bola ohľadom vub ze to je ich technická chyba za ktoru mam ja teraz problémy. Vieš prd o tom prečo som nemohla zaplatiť jeden mesiac odovdy ale hráš mudruje. Fuj si ma nasrala.

autor
6. máj 2026
@anonym_636078

V banke sa mozes stazovat ale neviem co ti to uz teraz pomoze, socialnu poistovnu ti nevybavia. Ale to akoze stale dodnes nedorazili peniaze do socialnej poistovne odoslane 27.4.? Tomu ani neverim ze to banka neriesi. Ale do buducna maj nastavenu platbu s dostatocnou rezervou pred datumom splatnosti, to je poucenie…

@anonym_636078 neveriš? Tak ver lebo to riešim a som uz nervami v koncoch.

anonym_12a093
6. máj 2026

poučenie z toho plynie, co ja pisem uz roky rokuce, ze VUB je na hovno banka a nikto ma nepresvedci o opaku

anonym_4def4e
6. máj 2026

Vubka ma velky problem a nie si v tom sama.

anonym_cb5b35
6. máj 2026

Mam vub,ale vsetko nastavene na 10teho,takze este predtym ako nastal problem.Snad to vsetko vyriesia cim skor,v ib mam upozornenie,ze uz to riesia.

anonym_a29be6
6. máj 2026

už je o tom diskusia tu
https://www.modrykonik.sk/forum/financie-a-rodinny-rozpocet/ako-vnimate-problemy-s-nerealizovanymi-inkasami-vo-vub/

treba písať sťažnosť na národnú banku, ona robí dohľad a kontrolu nad bankami a vydáva/odoberá licencie bankám

to vyzerá na veľký problém, nieto sa tam zosypalo a za ten čas to už mohli aj ručne opraviť

anonym_cb5b35
6. máj 2026

Len ja by som ani nespala mat dlh na socialke,a pomaly exekucie.Ked podnikanie nejde treba ho zrusit.Viem o tom svoje,muz bol tiez zivnostnik ako zacal bez dlhu tak aj ukoncil zivnost bez dlhu.A v dnesnej dobe je to este horsie podnikat.

anonym_b0d9b1
6. máj 2026

Tak v banke skus stornovat tie platby co neprisli a urob ich znovu

anonym_8692d3
6. máj 2026

@anonym_autor VUB i napriek 99,9% odporu jej zakaznikov presla na novy horsi IB aj aplikaciu ktoru si presadil niekto na dobre za-platenom mieste, jednoducho a jasne, aj ked je to na..ču, trva na tom, neakceptuje ani rodne cisla, vraj je to zneuzitelny udaj co je ukazkovo postavene na hlavu, v tej banke beru drogy, su to idioti.

katarinaba
6. máj 2026

@anonym_autor da sa ti viediet v internet bankingu odoslana platba do SP? Vies si vytlacit potvrdenie? Ak ano, je to tvoj doklad, ze z uctu ti odisli peniaze vcas. Ostatne je vec banky a ani SP ta nemoze trestat za to, ze banka pochybila. Urcite to riest. Akakolvek komunikacia, stanovisko banky - vsetko vytlac a zajdi do SP. Uz predpokladam, ze vedia o tom probleme, lebo to je evidentne celoslovensky problem - aj nam sa to stalo, DPH nastastie odisla, ale poistky nie, tak boli zadane prikazy znova a nakoniec odisli 2x.
Ak ti peniaze odisli v iny den ako mali, ale mas TP - tiez to napis do SP, ze si ty nepochybila. Nezabudni prilozit vsetku komunikaciu s bankou.

anonym_636078
6. máj 2026
@biba_18

@biba_18 ano, taka nasa slovenska natura je vsetko platit na poslednu chvilu, rozumiem. A ano, ja pokojne platim platbu aj tyzden pred datumom splatnosti, to len na margo tvojho ale no taaak 🤷‍♀️

biba_18
6. máj 2026

@anonym_636078 ale dovolím si poukázať na fakt - že v tomto prípade by ti to nepomohlo tak či tak… proste to nie je zdržanie kvoli rôznym dňom účtovania v rôznych bankách…