icon

Ako prebieha exekúcia?

12. nov 2025

Dobrý den, ked sa začne exekučné konanie tak exekútor automaticky blokuje účet? Alebo sa najskôr spojíme a dohodneme na splátkach? Blokovanie účtu nastáva az pri neplateni exekútorovi ?

sisa_s
12. nov 2025

Zablokuje, lebo keby sa chcel najprv dohadovat, vacsina ludi vyberie vsetky peniaze z uctu

autor
12. nov 2025
@sisa_s

Zablokuje, lebo keby sa chcel najprv dohadovat, vacsina ludi vyberie vsetky peniaze z uctu

@sisa_s neviem asi si prehliadla, ze by som sa chcela dohodnúť na splátkach 🫣

sisa_s
12. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor exekutor moze hned zablokovat ucet a az potom sa dohadovat na splatkach..alebo sa dohodnete este predtym, kazdy ma iny postup

sissy27
12. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor samozrejme, že najprv zablokuje účet a až potom sa bude "dohadovať". Aký by malo zmysel dať neplatičovi vedieť, že sa chystá exekúcia? Aby vybral všetky peniaze z účtu a majetky prepísal na deti?
A pobavilo, že sa chceš dohadovať na splátkach s exekútorom - mala si dosť času sa dohadovať s veriteľom, aby k exekúcii ani nedošlo.

autor
12. nov 2025
@sissy27

@anonym_autor samozrejme, že najprv zablokuje účet a až potom sa bude "dohadovať". Aký by malo zmysel dať neplatičovi vedieť, že sa chystá exekúcia? Aby vybral všetky peniaze z účtu a majetky prepísal na deti?
A pobavilo, že sa chceš dohadovať na splátkach s exekútorom - mala si dosť času sa dohadovať s veriteľom, aby k exekúcii ani nedošlo.

@sissy27 takto ja exekúciu nemám, platím vsetko len je to vyššia splatka, ktorú moc nedávam. Znížiť mi ju nechce, preto sa informujem ako je to s exekuciou

sissy27
12. nov 2025
@anonym_autor

@sissy27 takto ja exekúciu nemám, platím vsetko len je to vyššia splatka, ktorú moc nedávam. Znížiť mi ju nechce, preto sa informujem ako je to s exekuciou

@anonym_autor rob všetko pre to, aby k tej exekúcii nedošlo, úplne vážne.

autor
12. nov 2025
@sissy27

@anonym_autor rob všetko pre to, aby k tej exekúcii nedošlo, úplne vážne.

@sissy27 snažím sa

sissy27
12. nov 2025
@anonym_autor

@sissy27 snažím sa

@anonym_autor držím palce, skús nejakú brigádu, prípadne možno refinancovanie alebo zlúčenie úverov v banke (rozloženie splátok na dlhšie obdobie s nižšou mesačnou splátkou, nižší úrok...).

anonym_b6a47f
12. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor a kto ti ju nechce znizit? Kde mas tu splatku? Vacsinou normalne bankove institucie nechcu riesit exekutora a maju ho ako poslednu moznost. Takze je otazka, kde mas pozicku

autor
12. nov 2025
@anonym_b6a47f

@anonym_autor a kto ti ju nechce znizit? Kde mas tu splatku? Vacsinou normalne bankove institucie nechcu riesit exekutora a maju ho ako poslednu moznost. Takze je otazka, kde mas pozicku

@anonym_b6a47f ma to uz veritel a ten mi nechce znížiť splatku.

anonym_b6a47f
12. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_b6a47f ma to uz veritel a ten mi nechce znížiť splatku.

@anonym_autor veritel "to ma" od zaciatku... veritel je clovek, co ti pozical... Exekutor ti nahodi trovy a bude k tej splatke, co nevladzes platit este nahadzovat dalsie veci...
Veritelovi si nesplacala ked ti nechce znizit splatku? Opat, je to sukromna osoba alebo institucia? Preco ti nechce znizit splatku. Alebo natiahnut cas na splacanie?

anonym_df213b
12. nov 2025
@anonym_b6a47f

@anonym_b6a47f toto je blbosť roka. Vravim zo skúsenosti banky maju krasne članky o tom ako vám pomôžu v každej situácii aj v tej zlej keď neviete splacat uver. Ano maju dve riesenia bud vam prejde uver cez refinanc cize budete mat nižšiu splátku alebo reštrukturalizáciu čo je zníženie splátok na určitý čas zvyčajne do roka. Štvrtá nesplatená splátka a dovidenia je uplne jedno že sa snažíte posielať koľko môžete a že si stiahnete aj na peniaze určené na jedlo. Banky to hneď predaju inkasnej spoločnosti. A to je skúsenosť hneď z dvoch známych bank.
Im je uplne jedno ci ste prišli o pracu či ste sa uplatnili v novej na urovni platu predošlej. Im je uplne jedno ze ste vzali akúkoľvek prácu len aby ste sa zachránili. Niektoré budu svami komunikovať niektoré len čakajú na deň kedy sa splnia podmienky na predanie inkasnej spolocnosti.

Ešte by som vravela že nebankove spoločnosti a to viacero sa svami skôr dohodne na splátkach ako banka. Samozrejme ak snimi komunikujete a mate záujem riešiť svoju situáciu.

Pre OSTATNÝCH:
Vy si myslíte že každý kto ma exekuciu je hned nezodpovedny vyvrheľ ktorý je bud gembler alkoholik alebo inak závislí človek? Ano vo väčšine to je pravda to však neznamená že svoje konanie každý jeden z nich nelutuje a nehľadá riešenie. Niekedy su tie dlhy privysoké na to aby stacila 3 brigady ku hlavnému zamestnaniu kde zarabate minimalnu mzdu. Pretože tiw dlhy vas mozno pripravili aj o pracu kde ste kedysi zarabali omnoho viac na co vam aj v banke ponukli viac.

Je milión možnosti a to posudzovanie bez toho aby ľudia vedeli okolnosti je HROZN¢

Autor veľa šťastia sv väčšinou exe. Sa dá dohodnúť peniaze si daj zatiaľ vyplácať hotovosťou ak sa bojiš či to neblokne. Lebo ako už vyššíe spomínali každý to ma zaužívané inak tiež som videla najprv dohody a tak blokacie ale aj opačne.

anonym_b6a47f
12. nov 2025
@anonym_df213b

@anonym_b6a47f toto je blbosť roka. Vravim zo skúsenosti banky maju krasne članky o tom ako vám pomôžu v každej situácii aj v tej zlej keď neviete splacat uver. Ano maju dve riesenia bud vam prejde uver cez refinanc cize budete mat nižšiu splátku alebo reštrukturalizáciu čo je zníženie splátok na určitý čas zvyčajne do roka. Štvrtá nesplatená splátka a dovidenia je uplne jedno že sa snažíte posielať koľko môžete a že si stiahnete aj na peniaze určené na jedlo. Banky to hneď predaju inkasnej spoločnosti. A to je skúsenosť hneď z dvoch známych bank.
Im je uplne jedno ci ste prišli o pracu či ste sa uplatnili v novej na urovni platu predošlej. Im je uplne jedno ze ste vzali akúkoľvek prácu len aby ste sa zachránili. Niektoré budu svami komunikovať niektoré len čakajú na deň kedy sa splnia podmienky na predanie inkasnej spolocnosti.

Ešte by som vravela že nebankove spoločnosti a to viacero sa svami skôr dohodne na splátkach ako banka. Samozrejme ak snimi komunikujete a mate záujem riešiť svoju situáciu.

Pre OSTATNÝCH:
Vy si myslíte že každý kto ma exekuciu je hned nezodpovedny vyvrheľ ktorý je bud gembler alkoholik alebo inak závislí človek? Ano vo väčšine to je pravda to však neznamená že svoje konanie každý jeden z nich nelutuje a nehľadá riešenie. Niekedy su tie dlhy privysoké na to aby stacila 3 brigady ku hlavnému zamestnaniu kde zarabate minimalnu mzdu. Pretože tiw dlhy vas mozno pripravili aj o pracu kde ste kedysi zarabali omnoho viac na co vam aj v banke ponukli viac.

Je milión možnosti a to posudzovanie bez toho aby ľudia vedeli okolnosti je HROZN¢

Autor veľa šťastia sv väčšinou exe. Sa dá dohodnúť peniaze si daj zatiaľ vyplácať hotovosťou ak sa bojiš či to neblokne. Lebo ako už vyššíe spomínali každý to ma zaužívané inak tiež som videla najprv dohody a tak blokacie ale aj opačne.

@anonym_df213b nemas lutovat konanie, mas rozmyslat dopredu... planovat... Chapem, ze banka je v ociach ludi "nenazrana korporacia"... kludne si predstav, ze ti pozical kamarat a tomu tie peniaze chybaju. Banka ich tiez "neserie" tie peniaze a ziju z urokov.
Takze je nutne si nepoziciavat a ked treba, pripravit sa na to (nasetrit rezervu, poistit sa...)

ynned
Autor odpoveď zmazal
anonym_b6a47f
12. nov 2025
@ynned
Odpoveď bola zmazaná

@ynned reagoval som na uzivatelku, co reagovala na mna...

ynned
12. nov 2025

@anonym_autor ak ti chodí výplata na účet skús požiadať o vyplácanie v hotovosti alebo veľa ľudí vraví o revolut banke vraj tam nesiahne exekútor keďže to nie je SK banka no to by som si zistila viac.
Ale pre tvoju istotu si to daj hotovosťou i keď exekútor oslovi a strhne to priamo od zamestnávateľa či SP v prípade dávok ktoré sa dajú postihnúť.

autor
12. nov 2025
@ynned

@anonym_autor ak ti chodí výplata na účet skús požiadať o vyplácanie v hotovosti alebo veľa ľudí vraví o revolut banke vraj tam nesiahne exekútor keďže to nie je SK banka no to by som si zistila viac.
Ale pre tvoju istotu si to daj hotovosťou i keď exekútor oslovi a strhne to priamo od zamestnávateľa či SP v prípade dávok ktoré sa dajú postihnúť.

@ynned nie nechcem to riskovať zrazkami. Je to o hubu ale budem si musieť dat rady.

anonym_350953
12. nov 2025
@anonym_autor

@ynned nie nechcem to riskovať zrazkami. Je to o hubu ale budem si musieť dat rady.

@anonym_autor bratranec mal exekúciu teraz v auguste, môžno nemá účet v banke neviem ale tak ako sa mi do práce nechce ani poštu sa mu preberať nechce, lebo údajne nedostal žiadnu výzvu.
Každopádne keďže nereagoval tak v auguste sa exekútor kontaktoval s našil starostom, potom exekútor došiel až zo znalcom, ktorý ohonotil dom. Keďže polka je na spadnutie, tak suma nebola vysoká, potom to jeden pán od nás kúpil v dražbe a bratranec sa má vysťahovať lebo nový majiteľ ide všetko zbúrať

ynned
12. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor to verím, ale ked teraz čítam ostatné odpovede tak to mas este u veriteľa. Tak to nieje exe. Dokonca aj vymahacia spoločnosť aj snimi sa dá komunikovať alebo ako uz vyššie bol spomínané tie inkasne spoločnosti je pravda že snimi sa dá tiež dohodnúť.
Skus mi napísať súkromnu spravu.

autor
12. nov 2025
@anonym_350953

@anonym_autor bratranec mal exekúciu teraz v auguste, môžno nemá účet v banke neviem ale tak ako sa mi do práce nechce ani poštu sa mu preberať nechce, lebo údajne nedostal žiadnu výzvu.
Každopádne keďže nereagoval tak v auguste sa exekútor kontaktoval s našil starostom, potom exekútor došiel až zo znalcom, ktorý ohonotil dom. Keďže polka je na spadnutie, tak suma nebola vysoká, potom to jeden pán od nás kúpil v dražbe a bratranec sa má vysťahovať lebo nový majiteľ ide všetko zbúrať

@ynned ja som sa sekla, ma to vymáhania spolocnost. Je to vsetko v poriadku ,nemám žiadne omeškanie len to, ze su to vysoké splátky a neviem s tym nic robiť lebo mi nechce splátku znížiť.

anonym_b6a47f
12. nov 2025
@anonym_autor

@ynned ja som sa sekla, ma to vymáhania spolocnost. Je to vsetko v poriadku ,nemám žiadne omeškanie len to, ze su to vysoké splátky a neviem s tym nic robiť lebo mi nechce splátku znížiť.

@anonym_autor prosim ta, nemylis sa? Preco by niekto postupoval pohladavku vymahacskej spolocnosti (to vacsinou "predaju" so stratou) ak si vsetko platila nacas? Take pohladavky sa predavaju, ked su problemove (ze niekto preda dlh dajme tomu za 70-50% hodnotu vymahacskej firme a ta to potom vymaha ako chce)...
Ale ked ty pises, ze riadne splacas, tak je to divne.
Tak isto ako som pisal, aky je dovod, preco ti nechcu upravit splatky?

ekira1
12. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor a prečo si to neplatila, keď to mal veriteľ? Si hrala mŕtveho chrobáka?

anonym_0181c2
12. nov 2025
@anonym_350953

@anonym_350953 tu exekúciu ale musel uz mat pekne dlho, to nieje len tak ze my zoberú majetok hneď...to sa aj par rokov taha kým k tomu dôjde

anonym_350953
12. nov 2025
@anonym_0181c2

@anonym_350953 tu exekúciu ale musel uz mat pekne dlho, to nieje len tak ze my zoberú majetok hneď...to sa aj par rokov taha kým k tomu dôjde

@anonym_0181c2 tak pekne dlho to nebolo, keďže celý život bývame vedľa seba ,a pred 2r sme od neho okupovali casť pozemku, už vtedy tam bola ťarcha na LV, za neplatenie odvodov a tisícku sme museli zaplatiť exekútorovi a zvyšok jemu, aby exekútor povolil prevod.

anonym_b430dc
12. nov 2025

Dovolím si poznamenať, že do exekúcie sa nedostane občan len preto, lebo on sám ostal dlžný.Do exekúcie sa dostane aj ako ručiteľ

autor
12. nov 2025
@anonym_b6a47f

@anonym_autor prosim ta, nemylis sa? Preco by niekto postupoval pohladavku vymahacskej spolocnosti (to vacsinou "predaju" so stratou) ak si vsetko platila nacas? Take pohladavky sa predavaju, ked su problemove (ze niekto preda dlh dajme tomu za 70-50% hodnotu vymahacskej firme a ta to potom vymaha ako chce)...
Ale ked ty pises, ze riadne splacas, tak je to divne.
Tak isto ako som pisal, aky je dovod, preco ti nechcu upravit splatky?

@anonym_b6a47f dovod neviem, proste mi povedal pán na telefóne, ze mi splátky znížiť nemôže

anonym_9d3628
13. nov 2025
@anonym_b430dc

Dovolím si poznamenať, že do exekúcie sa nedostane občan len preto, lebo on sám ostal dlžný.Do exekúcie sa dostane aj ako ručiteľ

@anonym_b430dc to nijak nedegraduje legálnosť alebo morálnosť exekúcie. Veď keď niekomu ručím, tak to znamená že keď dlžník prestane splácať tak ako ručiteľ mám povinnosť splácať zaňho ak nechcem na seba exekúciu. Toto si veľa ľudi neuvedomuje a pritom ručia kade komu po rodine.

ekira1
13. nov 2025
@anonym_b430dc

@anonym_b430dc keď ručí, dlh je i jeho. Snáď vie, že keď dotyčný prestane splácať, dlh je automaticky na ňom. Čiže je to jeho dlh, jeho rozhodnutie..

gab1sol
13. nov 2025

@anonym_autor na jar sa mi stálo to, čo teraz nášmu ministrovi. S tým rozdielom, že ja som sa do schránky nevedela dostať, nevedela som, že ju mám vôbec aktivovanú. Ale k veci - chodil mi tam výmer za daň z nehnuteľnosti (úplne som to vypustila z hlavy, lebo dovtedy mi to pravidelne chodilo listovou formou a na základe toho som to uhradila). Poslali mi tam aj výzvy, ale nevedela som o tom. Exekútor v deň, ako mi poslal list, mi zablokoval účet. Teda zablokoval ho skôr, ako som sa o exekúcii dozvedela. Riešila som to, aj s mestom, aj s AK, ktorá zastupovala mesto, aj s exekútorom. Keďže bola Veľká noc, trvalo 2 týždne, kým som uhradila, platbu potvrdila mestu aj exekútorovi a až na základe toho mi exekútor uvoľnil blokovanú sumu. Vybavovanie ohľadom e-schránky ma stálo viac času a hlavne nervov.