Ako prebieha ohodnocovanie staršieho domu odhadcom?
Kedže plánujem predaj staršieho domu a v mojej lokalite a okolí sa toho moc nepredáva a ked aj áno, ceny sú tu divoké (možno aj preto že nemajú ľudia podobne ako ja s čím porovnať a dajú cenu veľmi nízko alebo veľmi nadhodnotia) a predáva sa starší dom od 45 000 do 150 000, novší od 100 000 po 290 000. Preto naozaj neviem určiť primeranú cenu a chcem si dať aj dom ohodnotiť. Ako to prebieha kto to už absolvoval? čo všetko na dome odhadca kontroluje? A koľko cca trvá kým mi vyhotoví správu s odhadom ceny?
od 45 do 150 tis? tak to si z lacného kraja.. sused viac ako 60 r. dom, rekonštr. bola robená pred 30 rokmi - 230 000 e. už viac ako rok ho predávajú.
Zalezi aj od pozemku na ktorom sa nachadza akt je velky. Vzdialenost od mesta..
Dakujem za info..Robim iba cely vychod..Skuste na stranke ministerstvo spravodlivosti-zoznam znalcov si najst😉
Znalci maju svoje tabulkove ceny- na vsetko na dome. Berie sa do uvahy vek domu, vymera pozemku, vymera domu, plot, strecha, okna-ci stare ci plastove, podlahy, kurenie, kuchynska linka atd… tiez lokolalitac dostupnost sieti, skola, skolka atd… Pride znalec, zameria, zakresli, ponahadzuje do tabuliek a vypracuje. Sikovny znalec vie od zamerania spravit aj do tyzdna, su taky u ktorych cakas aj mesiac…
@butterflyeffect aj za 24 hodin😉od obhliadky a ak su vsetky papiere..je to vec dohody...☺️