icon

Ako prežiť z 1000 EUR?

14. okt 2025

Po zaplateni vsetkych vydavkov nam ostane 1000 eur , sme trojclenna rodina… ako sa da z toho vyzit cely mwsiac ? Kolko eur davate na potraviny ?

Strana
z4
binarypete
Autor odpoveď zmazal
sara07
14. okt 2025

akých vydavkov ? čiže ostane vám čisto 1000 na stravu , drogeriu ? píšeš malo informacii

autor
14. okt 2025

Ano 1000ostane na stravu, drogeriu atd…ale len na pleinky a mlieko dam 150eur

anonym_4245c5
14. okt 2025

malé papá mliečko, čiže okrem toho asi veľa peňazí na jeho stravu nejde, či? a pre vás dvoch 850 Eur je kráľovský rozpočet, mnohí toľko nemajú dokopy vrátane bývania

anonym_354eeb
14. okt 2025

Waw kopec peňazí, veď vidite koľko co stojí, co potrebujete nepotrebujete
Krásne sa da aj ušetriť z takej sumy, keď človek chce

arieska
14. okt 2025

tak asi niečo nerobíš správne ak nevyžiješ z 1000 € mesačne. Skús si zapisovať všetky výdavky a zistíš kam ide najviac peňazí.

anonym_5ad962
14. okt 2025

a co maju varaviet ludia co maju iba 828 000

sticker
anonym_8fa2e8
14. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ved dieta pije mlieko, a dvaja ludia nemusia prejest 850 euro. Ved si doma, tak hadam varis. Daj si limit 500 euro strava vy dvaja a z 350 euro zaplatite zvysok (doprava, auto, kultura, oblecenie)

anonym_498326
14. okt 2025

@anonym_autor ked som bola na rodicaku, a to sme boli styria, zostalo mi 300 eur na stravu, plus manzel robil nejake nakupy, ale tiez nemohol velmi vyskakovat. vysli sme s odretymi usami, ale ked bolo treba zaplatit dan za smeti, poistku za byt, tak uz to zacinal byt problem. sla som skor do prace.
takze si myslim, ze vyzit z tisicky by nemal byt velky problem.

autor
14. okt 2025

Nevieme hospodarit s peniazmi, a prwto hladam inspiraciu ako usetrit hlavne na tych potravinach

anonym_354eeb
14. okt 2025
@anonym_autor

Nevieme hospodarit s peniazmi, a prwto hladam inspiraciu ako usetrit hlavne na tych potravinach

@anonym_autor treba rátať, stanoviť si priority
Si ani neviem predstaviť koľko zjete ,keď tolko miniete ved to nemôže byť ani zdravé 🫣

binarypete
Autor odpoveď zmazal
anonym_f06231
14. okt 2025

Nekupovať: sladené nápoje, čipsy, keksy, kofoly, balené vody
Kupovať: v akcii trvanlivé potraviny vo veľkom

anonym_9c9f10
14. okt 2025

v eshope plienky mesačné balenie 40eur, mlieko max 50. Už na dieťati si ušetrila 60 eur. Hľadaj akcie detské v dm, väčšie balenia so zľavou... A dospelý nemá problém ušetriť, variť zo základných potravín mäso, zelenina sezónna väčšie balenie mrkva, zemiaky, cibuľa. Pozeraj týždenné akcie v letákoch reťazcov, podľa toho kúp a uvar.

anonym_354eeb
14. okt 2025

A urobít si plán co budete variť jesť,nieco si aj dopriať (sladké a pod😃)
Napísať si zoznam, približne vykalkulovat a držať sa toho

januska12323
14. okt 2025

To sa ti zdá málo? Mesiac si odkladaj bločky, pozri čo kupuješ, či sa nedá iné /inde lacnejšie, koľko potravín vyhadzuješ atď. Varíš keď si doma?

nyusika
14. okt 2025

150 eur za mlieko a plienky je strasne vela.
cize bud je nekto uuuplne neschopny, alebo si ti zase niekto vymyslel a chce len rozputat dalsiu nezmyslenu debatu.
lebo ked sa niekto dokaze opytat na to, ci sa da vyzut z 1000 eur (strava plus ine bezne vydavky), tak ja uz neviem...

autor
14. okt 2025
@nyusika

150 eur za mlieko a plienky je strasne vela.
cize bud je nekto uuuplne neschopny, alebo si ti zase niekto vymyslel a chce len rozputat dalsiu nezmyslenu debatu.
lebo ked sa niekto dokaze opytat na to, ci sa da vyzut z 1000 eur (strava plus ine bezne vydavky), tak ja uz neviem...

@nyusika no len jedno mlieko stoji 27 eur a jedno mlieko ma na tyzden

anonym_354eeb
14. okt 2025

Alebo jednoducho
Tak 2-3 kilá hneď z toho bokom ale že úplne nedotknuteľné
A naučí vás to raz dva🙂

slavomira236
14. okt 2025

@anonym_autor ja s dvoma detmi z toho este platim poplatky za byvanie ľudovú skolu aj druzinu

anonym_2f3f03
14. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor hlavne neobjednavaj hotové jedlá, doma navar. Dá sa aj tak, že navaris jedlo na viac dní. Sleduj akcie, kupuj, len čo potrebuješ. Keď nakupujem do zásob, zvyčajne časť toho vyhodíme. A hneď na začiatku niečo odloz , príklad 300 eur a zvyšok si rozdel na týždne. A sleduj si výdavky, radšej si kúp na konci mesiaca z ústredného, ako nakupovať na začiatku a na konci nemať nic

anonym_9c9f10
14. okt 2025
@anonym_autor

@nyusika no len jedno mlieko stoji 27 eur a jedno mlieko ma na tyzden

viera012345
14. okt 2025

@anonym_autor Už som to tu písala,ze jeden dospelý mladý chlap s dobrým apetítom a jedna žena s finančne náročnou lactofree+glutenfree minieme +,- 650€ na mesiac.Po odrátaní potrieb dieťatka Vám ostane dosť peňazí na to,aby ste aspon 2 stovky aj ušetrili.Chce to trochu plánovať, trochu kupovať s rozumom a základné trvanlivé potraviny sa nebáť kupovať aj v akcii,aj vo väčšom množstve než na 1-2varenia

katkaseiner
14. okt 2025

Prvykrat zistujes ci sa z toho da zit? Niekto z toho este vyplati aj hypoteku a ostane niekolkoclennej rodine 4-500 E . Cize mi to pride cele ako parodia.
Ved vies kolko miniete na jedlo, vies kolko ta stoja plienky, ci musis nakupit kozmetiku a drogeriu, kolkokrat tankujete za mesiac a kolko? To fakt je to tak tazke vypocitat?
Ak nevies, tak zacni poskromne, min najskor zasoby ktore mas v spajzi, v skrinke, v mraznicke a az potom planuj co budes varit... akoze z 1000 E clovek este aj usetri pokial fakt nemas deti na kruzkoch, necestujes kazdy den do prace autom, nepokazi sa pracka, nebude mat blizky clen rodiny okruhliny, svadbu ci pohreb...

anonym_b4e780
14. okt 2025

Mne teda nepríde veľa za mlieko a plienky 150 eur. To, že je niekde uvedené, že je to mesačné balenie, neznamená, že nemôžem plienok minúť viac. Ja som dala vždy cca 60 eur. Mlieko? Mesačne 50-60 eur, podľa toho, či som našla v akcii. Nemali sme, ale najdrahšie mlieko. Krabica cca 10-13 eur, ako kedy. Sú mlieka, kde za krabicu dá človek bez problémov 20 eur.

anonym_8fa2e8
14. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor aké staré je dieťa? Dojčenie už nerozbehneš? Nefajčíte?

nyusika
14. okt 2025
@anonym_b4e780

Mne teda nepríde veľa za mlieko a plienky 150 eur. To, že je niekde uvedené, že je to mesačné balenie, neznamená, že nemôžem plienok minúť viac. Ja som dala vždy cca 60 eur. Mlieko? Mesačne 50-60 eur, podľa toho, či som našla v akcii. Nemali sme, ale najdrahšie mlieko. Krabica cca 10-13 eur, ako kedy. Sú mlieka, kde za krabicu dá človek bez problémov 20 eur.

@anonym_b4e780 neviem ako teraz, ale pred x rokmi bolo niekolko krabic na predpis, tusim dve-tri mesacne

autor
14. okt 2025
@nyusika

@anonym_b4e780 neviem ako teraz, ale pred x rokmi bolo niekolko krabic na predpis, tusim dve-tri mesacne

@nyusika musi mat zdravotny problem aby sme dostali na predpis

amdornik
14. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor chceš naštvať polovičku koňa? ja som na tom tak, že po odpočítaní nákladov mi ostane 400 eur pre mňa a moje takmer dospelé dieťa.

denkabemommy
14. okt 2025

Prestravujem 4 osoby (2 dospelí 2 deti - športovci, zjedia toľko čo my) za 500-600€/mesiac (v kratšie mesiace aj za menej) + drogeria v priemere 100€/mes. Neverím, že je niekomu tisícka málo. Stačí sa naučiť nakupovať raz za týždeň a keď niečo zabudneš kúpiť, nebežať do obchodu ale vynájsť sa doma (inak nakúpiš zas aj niečo, čo ani netreba). Máme úplne plnohodnotné jedlá plné zeleniny aj bielkovín, ale sladkosti a podobné blbosti v podstate deti dostanú len od rodiny, ja to nekupujem, keď som si zrátala koľko na to miniem, tak ma prešla chuť 😅🙏

Strana
z4