Ako prežiť z 1000 EUR?
Po zaplateni vsetkych vydavkov nam ostane 1000 eur , sme trojclenna rodina… ako sa da z toho vyzit cely mwsiac ? Kolko eur davate na potraviny ?
Ak chceš naozaj nejaké rady, tak musíš rozpísať na co presne minas teraz, keď je vám to malo
Ano 1000ostane na stravu, drogeriu atd…ale len na pleinky a mlieko dam 150eur
@anonym_autor Čas pozerať akciové letáky, kupovať lacnejšiu drogériu, netankovať plnú nádrž každý týždeň, nekupovať značkové oblecenie a nechodiť po drahých výletoch a dá sa z toho aj krásne vyžiť aj si ešte odložiť na nečakane výdavky.
@anonym_b4e780 neviem ako teraz, ale pred x rokmi bolo niekolko krabic na predpis, tusim dve-tri mesacne
@nyusika My sme mlieko na predpis nemali, lebo sme nemali žiadne vážne problémy, len ja málo mlieka 🙈
Takže sme normálne kupovali (situácia 6 rokov dozadu až do teraz). Viem, že pri problémoch vedeli predpísať, aj ked bol v rodine napr. alergik... ale to tuším tiež už nejde tak ľahko. Ja som to napísala, len preto, že sú mlieka v rôznych cenách a nie každému dieťaťu sadne mlieko z DM napríklad. Takže výdavky, čo sa týka plienok a mlieka chápem.
150 eur za mlieko a plienky je strasne vela.
cize bud je nekto uuuplne neschopny, alebo si ti zase niekto vymyslel a chce len rozputat dalsiu nezmyslenu debatu.
lebo ked sa niekto dokaze opytat na to, ci sa da vyzut z 1000 eur (strava plus ine bezne vydavky), tak ja uz neviem...
@nyusika práve suma 150€ za mlieko a plienky mi príde úplne normalne 😉 skôr 850€ za jedlo pre dvoch dospelých je zvláštne že nestačí na jedlo a drogériu..
Autorka, no jediná cesta je nenakupovat to, čo reálne nespotrebujete a nepotrebujete.. neviem koľko drogérie reálne spotrebujes za mesiac, ale väčšina veci ti vydrží dlhšie ako mesiac, čiže tam neminas pravidelne.. pri jedle urobiť aspoň jedálniček na pár dní, nech je výživný a zdravý a mimo toho nekupovať nic navyse.. oblečenie kupuj len keď reálne potrebuješ, nie len tak pre radosť každý mesiac..
@nyusika My sme mlieko na predpis nemali, lebo sme nemali žiadne vážne problémy, len ja málo mlieka 🙈
Takže sme normálne kupovali (situácia 6 rokov dozadu až do teraz). Viem, že pri problémoch vedeli predpísať, aj ked bol v rodine napr. alergik... ale to tuším tiež už nejde tak ľahko. Ja som to napísala, len preto, že sú mlieka v rôznych cenách a nie každému dieťaťu sadne mlieko z DM napríklad. Takže výdavky, čo sa týka plienok a mlieka chápem.
@anonym_b4e780 preto pisem, ze neviem, ako je to teraz - pred 18 rokmi to bolo tak, ako pisem, len ten pocet si uz nepamatam
napíš čo všetko platíš , kupuješ na mesiac, koľko a čo varíš
my ti to tu vyškrtáme!!😝
@anonym_autor 4 člennej rodine a to v 2 puberte a stačí aj 500 a 500 si ešte usporím, keby po zaplatení všetkého mala toľko. Aj tak mi to nejde ho hlavy, objednávate jedlo? Vyhradzujeme potraviny?
Sú rôzne appky, alebo kľudne na papier každy jeden bloček....asi budeš zhrozená
@anonym_autor z 1000€ by sme prežili 2/3 mesiace 🫠
No casto vyhadzujem zeleninu ked je v chladnicke dlho , na sladke vody , alebo sa nieco uvari a potom sa to nezje
@anonym_autor z 1000€ by sme prežili 2/3 mesiace 🫠
@anonym_d97b50
@anonym_008cfe
mate zahradu, nejake sliepky a aspon obcas domace (vlastne) maso ?
lebo inak si nechcem predstavit zlozenie jedalnicka pre 4 osoby, z toho mozno dvoch pubertakov-chalanov
No casto vyhadzujem zeleninu ked je v chladnicke dlho , na sladke vody , alebo sa nieco uvari a potom sa to nezje
@anonym_autor teraz som uz stopercentne presvedcena, ze si tu z nas niekto len prdel robi...ubohe
Alebo ked len ideme kupit pecivo tak sa kupi dalsich 10veci a hned je z toho 30-40eur
@anonym_d97b50
@anonym_008cfe
mate zahradu, nejake sliepky a aspon obcas domace (vlastne) maso ?
lebo inak si nechcem predstavit zlozenie jedalnicka pre 4 osoby, z toho mozno dvoch pubertakov-chalanov
@nyusika sme traja; presne ako píše autorka. Jediné čo máme od rodiny sú vajíčka. Mäso mávame často, jedalnicek máme tiež dobrý, plný bielkovín, vlakniny keďže obaja s mužom cvičíme
Tak ja neviem...asi som márnotratná hlúpa negramotná žena, ale ja si myslím ze 1000 je ltt...
u nás to tak z mesiaca na mesiac stále je...
lebo ja mám pocit že 1000 nie je len na stravu a plienky a mlieko...ale aj na všetko ostatné...
viem že sú tu super ženy ktoré za 300 € prestravujú 10 pubošov vo vývine, tuto aha, by pani prežila z 1000 cky 2/3 mesiace...
ale v mesiaci môže prísť zubár, choroba, oslava, kino, nové topánky, čosi do školy, výlet....možno niečo pre radosť....
a tie potraviny, kvalitnejšie....syry, zelenina, ovocie, káva, čaje.... sú proste nie lacné
podľa mna je tisícka raz dva ta tam....
@anonym_autor tak var len výhradne na obed napr 2 porcie, zeleninu, ktorú nestíhaš spotrebovať trošku obvar a daj zamraziť, prípadne vždy si premysli čo plánuješ variť a podľa toho nakúp potraviny. Trvanlivé (okrem múky) nakúp do zásob, keď sú v akcii 🙂
Tak ja neviem...asi som márnotratná hlúpa negramotná žena, ale ja si myslím ze 1000 je ltt...
lebo ja mám pocit že 1000 nie je len na stravu a plienky a mlieko...ale aj na všetko ostatné...
viem že sú tu super ženy ktoré za 300 € prestravujú 10 pubošov vo vývine, tuto aha, by pani prežila z 1000 cky 2/3 mesiace...
ale v mesiaci môže prísť zubár, choroba, oslava, kino, nové topánky, čosi do školy, výlet....možno niečo pre radosť....
a tie potraviny, kvalitnejšie....syry, zelenina, ovocie, káva, čaje.... sú proste nie lacné
@anonym_58e649 však aj 2k sa dá minút na stravu mesačne, o tom potom ale keď má 1000€, tak urobí nákup z toho, čo má. Dvaja ľudia z 850€ vyžijú v pohode, keby aj minula 600€ na stravu/drogeriu, tak 250€ jej mesačne ostane na nečakané výdavky, oblečenie, oslavy, zubára,… 🙂 keď proste viac nie je, tak nie je. Hladný neostanú, keď na to pôjdu rozumom a nebudú sami seba klamať, že majú milióny na účte.
Nevieme hospodarit s peniazmi, a prwto hladam inspiraciu ako usetrit hlavne na tych potravinach
@anonym_autor ak sa potrebuješ naučiť hospodáriť, tak ideálne si z tej tisícky tretinu odlož a gazduj so zvyškom.
@anonym_58e649 nie si, urcite sa da minut aj viac.
ale 850 eur pre dvoch je naozaj stedry rozpocet. proste nebude kupovat to, co ty (ja), bude si pisat jedalnicky dopredu a nekupovat sprostosti.
aj tak si myslim, ze toto sa len niekto nudi, lebo pytat si radu a zaroven napisat, ze vyhadzuje jedlo a kupuje vedome sprostosti je uz ubohost
a co maju varaviet ludia co maju iba 828 000
@anonym_5ad962 Ej veru, ta trpi, veď sme jej viacerí písali. A mňa furt žiada aby som jej tému nahlásil , aby ju admin vymazal😅
ak chces naozaj radu, rozpis viac vase vydavky (jedlo, drogeria, lieky, dieta, benzin, pausaly, poistky...) ak nevies, tak si mesiac zapisuj. az potom sa da radit, inak dostanes len vseobecne rady.
@anonym_5ad962 Ej veru, ta trpi, veď sme jej viacerí písali. A mňa furt žiada aby som jej tému nahlásil , aby ju admin vymazal😅
@hellwant ale pravda je taka, ze ozaj je dost ludi co maju tolko.
Autorka, nie je problem skôr v tom, že chceš drahšie značkove veci a casť sú jedla v reštike?- myslim všetko od plienok, drogerie atď.
Potom jedine ma napada, že ak mate fin. naročneho koníčka- že by vam to nevychadzalo. Lebo nie je dôvod aby ste nevyšli s peniazmi.
@anonym_58e649 veď autorka píše, že sú traja, 1000cka je to čo ostáva na jedlo a drogeriu a z toho jedno je bábo čo zatiaľ je len mlieko..
Samozrejme, že každý kto má inak zloženú rodinu minie inú sumu, lebo asi nebudem svoje tri deti kde už sú dvaja pubertaci porovnávať s jedným bábom.. ale väčšina ľudí tu pracuje len s informáciami o rodine autorky.. tak to neber vztahovacne..
150 eur za mlieko a plienky je strasne vela.
cize bud je nekto uuuplne neschopny, alebo si ti zase niekto vymyslel a chce len rozputat dalsiu nezmyslenu debatu.
lebo ked sa niekto dokaze opytat na to, ci sa da vyzut z 1000 eur (strava plus ine bezne vydavky), tak ja uz neviem...
@nyusika 150e na plienky a mlieko je veľa??
Si sa s koňom zrazila,vidno že nemáš pojem čo obnáša kupovať dieťaťu plienky a umelé mlieko celý mesiac
@anonym_autor zelenina sa kupuje aby sa spotrebovala do pár dní, namiesto sladkej vody kúp sirup a postupne prejdite na čistú vodu, mrazničku určite máš tak namiesto vyhadzovania daj rovno polovicu z hrnca tam.
@anonym_autor choddte dokelu ....1000 euro ti ostane na zivot? to ta velmi lutujem.
toto co su za temy, zas dalsi troll alebo financne negramotna osoba.
@anonym_autor choddte dokelu ....1000 euro ti ostane na zivot? to ta velmi lutujem.
toto co su za temy, zas dalsi troll alebo financne negramotna osoba.
@anonym_d24537 tak ona sama píše, že nevie hospodáriť s peniazmi...
Alebo ked len ideme kupit pecivo tak sa kupi dalsich 10veci a hned je z toho 30-40eur
@anonym_autor TROOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL CO NEVIE NAKUPOVAT A MY MU MAME DAVAT RADY. 😢😀

hm niekto zarobi 800 e a zije z toho, co tu nechces vyzit z tisicky, ktora ti ostane, nechapem