icon

Ako riešiť exekúciu pri rizikovom tehotenstve?

kobylka002
10. dec 2024

Ahojte,píšem teraz za jednu mamičku,je to moja veľmi dobrá známa..ja som ešte tieto veci našťastie nikdy neriešila ale s takých predsudkov mám pocit že situácia do ktorej sa dostala nieje úplne na poriadku.Mala úver (okolností v skratke bývalý priateľ finančné problémy atď,) spláca ho nepravidelne lebo istý čas bola bez práce,neskor sa zamestnala a snažila sa ho platí lenže viete keď niekde začínate pracovať máte min.mzdu takže nie vždy jej vyšlo na splátky.V skratke v septembri platila 200€ danej spoločnosti a v novembri jej už prišli papiere s exekúcie v strašnej vysokej sume chápem že úroky a podobne ale zdá sa mi to veľmi veľa aj tak ,exekútorka ju dala do mínusu tej sumy teda blokla jej účet,ona je momentálne PN kvôli rizikovemu tehotenstvu a má ešte dcérku staršiu ostala sama lebo priateľ ju nechal,poobera teda PN ,tehotenské a tuším nejaké dávky na dieťa.ihned kontaktovala exekutrku s prosbou aby jej dali splatkovy kalendár že urobí všetko preto aby to splácala lenže jej momentálna životná situácia je biedna PN vieme že minimálna a tehotenské tiež..ťahá sa už niekoľko týždňov bolo jej povedané že má poslať všetky dokumenty čo pobera teda výšku pn a prídavky a napísať žiadosť o splatkovy čo aj ihneď urobila následne nato.jej exekutorka povedala že musia čakať na vyjadrenie o tej spoločnosti že ona im to poslala ..je samoživiteľka odkázaná na tieto dávky PN a všetko čo jej chodí platí nájomné takže už niekoľko týždňov je úplne v strese a strachu či bude mať s čoho zaplatiť bývanie a iné veci ..podľa vás už ked to má exekútorka je na mieste že ešte ona musí čakať na súhlas od tej spoločnosti ,môžu jej držať vlastne pnku a tehotenské aj napriek tomu že je ochotná splácať viem tam že pokiaľ je ochotná platiť exkutorke mala by jej účet uvoľniť teda po dohode snou už je úplne v depresiách lebo nevie čo bude teda v skratke môžu jej brániť prístup k celej PN tehotenskému a prídavku na dieťa a tuším aj výživné poberá ďakujem

povedala povedala že musia čakať ako

kitycat
10. dec 2024

@kobylka002 pocuvaj ma, ty kamaratka...
Ona bola hlupa a teraz za to plati. Aby si jedna matka vzala uver od nebankovky pre nejakeho dilina, necha sa nabuchat a ked dojdu prachy, tak zdupka.
To je taky slovensky folklor... ona asi myslela tym tam dole a nie hlavou, takze jej zadrzia kym nepride vysledok. Musi mat nejake minimum kedze ma aj dieta

Ano chuderka s PNkou a materskym - oboje vdaka statu a oboje vdaka tomu, ze ju oplodnil blbecek

draik
10. dec 2024

V takýchto veciach sa neradí sprostredkovane. Je potrebné poznať podrobnosti. Nie vždy je automaticky nárok na splátkový kalendár a vtedy je potrebný súhlas oprávneného z exekúcie. Tu sa radiť bližšie nedá, smer advokát.

marca12
10. dec 2024

@kobylka002 Zivotne minimum jej musi ostat,to jej nemoze exekutor blokovat. A k otazke,ano exekutor potrebuje suhlas opravnenho k splatkovemu kalendaru.

aandrea9
10. dec 2024

@kobylka002 v prvom rade so splátkovým kalendárom musí súhlasiť oprávnený...tá spoločnosť. Až po súhlase jej exekútorka uvoľní dávky.

pieksamaki
11. dec 2024

@kobylka002. Je jedno co prežíva kamaratka....tu sa riadia procesmi.....nebudem sa radšej vyjadrovať....ak si zachrániť ako taky mensi financny šok....treba rozmýšľať s advokátom......ktory je asi pre tieto tehotné mamičky najlepšie bezplatný. Myslím ze aj tu by vedeli pomoct: pomahamedlznikom.sk

esmey
11. dec 2024

Zaujímavé ako každý by rád pomáhal dlžníkom ale kto pomôže veriteľom? Veriteľ tu je jediný poškodený lebo nedostal späť to, na čom sa dohodli!

princezna_bosorka
11. dec 2024

@kobylka002 centrum pravnej pomoci

bvfinance
Odpoveď bola odstránená
clementisa
12. dec 2024

Negramotní národ nechápem týchto ľudí najprv úver a potom si myslia že sa im to prepečie zbytočné problémy

anouschka5
12. dec 2024

Link odkazuje na centrum právnej pomoci - exe musí ponechať sumu životného minima - treba požiadať úpsvar o príspevok v hmotnej núdzi - ak si dobrá kamarátka iste pomôžeš s vybavovaním -

lenkakravcova
12. dec 2024

@kobylka002
Po prvé jej ex si ma úver platiť sám.
Po druhé, ten čo je s ním tehotná si myslí, že ona žije zo vzduchu? Keď je na PN lebo ma rizikové tehotenstvo, tak má nárok aj na výživné počas tehotenstva od budúceho otca. Takže nech to rieši súdnou cestou.
Tu je to popísané z právnej stránky ako to má riešiť konkrétne:
https://ficek.sk/narok-tehotnej-zeny-na-prispev...