icon

Ako riešiť financie vo vzťahu bez manželstva?

22. apr 2024

Nikdy sme sa nevzali (obaja to považujeme za bezpredmetné), narodil sa nám syn, no náš vzťah je na bode mrazu. Žijeme spolu, správame spolu, ale okrem toho si nijak neprejavuje náklonnosť, lásku, atp. Finančne však väčšinu ťahám ja, nájom, stravu, dieťa. Je mi ponizujuce od neho pýtať, tak platim z rodicaku čo zvládnem. Mal by sám chcieť a podieľať sa na financiách, nie? Niekedy rozmýšľam, že či je naozaj tak obmedzený, že mu to neťukne. Vseobecne je zvláštny, napr. ani vo vzťahu nemal potrebu na veľké prejavy lásky, nie to ešte teraz. Zaraba fajn, nechcem však aby sme prišli do fázy, kedy by sme sa mali rozprávať o výživnom, pre mňa je odlúčenie a striedavka ako koniec sveta. Nechcem si dieťa pohadzovat do puberty. Čo ďalej?

Strana
z4
tiezjedna
22. apr 2024

@autorka a čo ten tvoj fešák vlastne platí?

enmery
Autor odpoveď zmazal
joe_mamma
Odpoveď bola odstránená
sissy27
22. apr 2024

jedno nepochopím... olizovať mu prirodzenie a robiť kadejaké iné veci ti nevadí, ale tými istými ústami mu pripomenúť, že by sa patrilo, aby sa podieľal na chode domácnosti aj finančne, tobôž keď si na rodičáku, to ti je trapné?
A nie, nie je obmedzený, je len lakomý vychcaný príživník.

hope87
22. apr 2024

@autorka ak som spravne pochopila, byt je tvoj...? Ak ano, aspon to 🙏
Ako dlho ste spolu a ako dlho vsetko platis len ty? Plati on niekedy aspon nieco? Ak ano, co, ako casto,...? Myslim spolocne zalezitosti, nie jeho osobne ucty ako za telefon, atd.
Toto mi pride uplne zcestne fungovanie a to co ti zadrel, ze on tolko nepreje a neminie tolko energie/vody, kolko vy? Ja by som sa neovladla, fakt. Ty si mu co nato povedala? To, co ti povedal NIE JE normalne a veru takto sa partner/otec nesprava. Joj, no na zle si si ho naucila...nevravim, ze to je vsetko tvoja chyba, musel to mat v sebe, ale tym, ze si mu hned na zaciatku ukazala, aka si nezavisla, ze zarobis nadstandardne, tak nepotrebujes, aby ti nieco platil, on to zacal povazovat za normalne, v poriadku, az priam ziaduce. Keby nebol de*il, tak by ti toto vsetko, ako zene ani nedovolil. Ten chlap je obycajny chudak a slaboch. Prepac.

pleja
22. apr 2024

@enmery No, v istom zmysle je..napr. keď ochorieš a nemáš nikoho v okolí alebo sa nemáš s kým vystriedať pri braní z/do škôlky, tak je to ťažšie ako keď ste dvaja spolupracujúci. Ale súhlasím, že by jej odpadla práca s ním a náklady na neho..ale nie...ona mu ešte aj trenky bude s láskou v rukách prať keď sa pokazí práčka a on ju odmietne kúpiť a ona na ňu nebude mať....

enmery
Autor odpoveď zmazal
majka99999
22. apr 2024

Dufam, ze bonus 140 eur chodi jemu, takze vlastne najom platis ty, okolo dietata poplatis ty, on je este v pluse, dokonca aj sex je, keby si chcel na nieco specialne odskocit, moze za bonus si dopriat (aj ked netusim, kolko stoja sluzby 😁). Wow, ty si idealna spolubyvajuca. Prazdne gule, plny zaludok (vsak aj navaris, nie?), a ani pusu ti neda. Vzdy, ked som nasrata na manzela pridem si precitat tuna na MK, aby som sa ubezpecila, ze mam vzacny (mozno trocha sporovlivy, ale tak vyrastal v nedostatku, staci mu malo a neznasa minat zbytocne peniaze) exemplar, co chce byt otec a zarobit tie peniaze pre rodinu, aj ked teda mam papier, ze su nase a nie len jeho. 😁
Ked pojdes do prace spat, tak to ti uz fakt nic neda, ved zarabas, tak poplat aj skolku a na OCR budes len ty, samozrejme.

andreakotesova
22. apr 2024

@heleninamama tak toto je perfektne a výstižne napísané 👌

sense
22. apr 2024

Nečítam všetky príspevky len tvoje. Chceš pre dieťa úplnú rodinu... Ale vy úplný nie ste, on je len tam.... Vezmi do úvahy aj to aký príklad das svojmu dieťaťu? Už v skorom veku deti veľmi vnímajú.... A prepáč načo ti je taky chlap? Ak si masochistka tak áno dáva ti utrpenie, inak ti nedáva nič,... Ani lásku, ani pozornosť ani zazemie
Takže da postáv k tomu triezvo.... Načo ti je chlap z ktorého nič nemáš? Áno samota je zla ale ak v takomto vzťahu ostaneš tak tie šance mat časom normálneho chlapa sú minimálne. Nechceš pýtať peniaze, nepýtaj požiadaj o výživné.
Pre mňa bolo odísť z nefungujuceho vzťahu bolo to najlepšie čo sa mohlo stať,.... A neostala som sama, a to som mala aj dieťa...

majlo1234
22. apr 2024

Pokial by mi chlap do zivota daval iba trtkcku a “mlkvu” spolocnost a zaroven by som bol v situacii, ze taham vsetko financne, aj v domacnosti, a zsroven mala dieta, poslla by som chlapa do riti, kupila si psa, a na sex si obcas niekoho nasla, pripadne vibrator. Ale to som ja, ja som proste tvrda skrz zly priklad, ktory som mala od svojho otca. Ja by som tak nechcela zit 🙂

morgane1975
23. apr 2024

Vzťah na bode mrazu a spávate spolu… no tak to nejako nejde dokopy. 🫣

autor
Autor odpoveď zmazal
morgane1975
27. apr 2024

No tak sa treba zmieriť s daným stavom…🤷‍♀️ jemu evidentne vyhovuje. Ja by som tak žiť nedokázala.

Strana
z4