Platí krytie životného poistenia počas PN tehotenstve?
Ahojte nevedeli by ste mi poradiť. Mám životne poistenie kde mám krytie aj počas PN- uniqa Som už druhý mesiac PN kvôli silným nevoľnostiam v tehotenstve (mám sedavé zamestnanie čiže do prace by som sa chcela vrátiť keď sa to zlepší). Platí to aj počas tehotenstva to krytie? Ako to berú poisťovne keď to nie je nejaka choroba? Mám na papieri diagnózu hypermesis gravidum
Ďakujem
Treba preštudovať poriadne zmluvu, ktorú si podpísala, prípadne kontaktovať svojho poisťováka. Ja pre tento prípad krytie nemám.
Mne to platilo,normalne mi to chodilo pravidelne k pnke.
Životné poistenie pre prípad PN pri rizikovom tehotenstve je užitočný nástroj, ktorý dokáže čiastočne nahradiť výpadok príjmu, pričom priemerná doba PN v týchto prípadoch býva cez 47 dní. Kľúčové je uzatvoriť poistenie pred otehotnením, keďže poisťovne uplatňujú čakacie doby na tehotenstvo (zvyčajne 9-10 mesiacov).Dôležité informácie k poisteniu PN a tehotenstva:Čakacia doba: Poistenie na rizikové tehotenstvo sa vzťahuje len vtedy, ak poistka trvá dostatočne dlho pred vznikom PN (často 9-10 mesiacov).Diagnózy: Poisťovne ako Allianz, Generali či iné preplácajú PN pri rizikovom tehotenstve, ale bežné tehotenstvo bez komplikácií, ktoré nevyžaduje PN, sa z tohto poistenia nekryje.Plnenie: Poistenie môže zahŕňať dennú dávku za PN alebo hospitalizáciu (napr. pri cisárskom reze alebo rizikovom tehotenstve).
@mimaapeto som poistená od 18.10.24
A neviem či ide o rizikové ale mám pn kvôli silnej nevoľnosti.
Treba preštudovať poriadne zmluvu, ktorú si podpísala, prípadne kontaktovať svojho poisťováka. Ja pre tento prípad krytie nemám.
@anonym_26dfba práve že v zmluve ani v zmluvných podmienkach som nič ohľadom tehotenstva nenašla
Mne to platilo,normalne mi to chodilo pravidelne k pnke.
@anonym_c1422c hm a to ti chodilo každý mesiac alebo jedna dávka naraz? Mala si rizikové?
viem ze sa pripoistuje ku PN, ale povacsine sa jedna o PN co trva dlhsie nez 3-4tyzdne.
Skús si požiadat prinajhoršom ti len nič nevyplatia.
@anonym_c1422c hm a to ti chodilo každý mesiac alebo jedna dávka naraz? Mala si rizikové?
@anonym_autor po 30dnoch som poposielala papiere,vtedy bolo leto takze meskali,no doplatili mi vtedy naraz viac mesiacov a potom uz to bolo pravidelne az do nastupu na matersku.Ano mala som rizikove.
@anonym_autor pnka normalna,ten tehotensky a tato poistka.
@anonym_autor Ahoj, ak si to v zmluve nenasla, myslim si,ze nie je problem, ak by si do poistovne na call centrum zavolala a daju ti aspon presnu odpoved. Ale vo VPP by to malo byt.

Životné poistenie pre prípad PN pri rizikovom tehotenstve je užitočný nástroj, ktorý dokáže čiastočne nahradiť výpadok príjmu, pričom priemerná doba PN v týchto prípadoch býva cez 47 dní. Kľúčové je uzatvoriť poistenie pred otehotnením, keďže poisťovne uplatňujú čakacie doby na tehotenstvo (zvyčajne 9-10 mesiacov).Dôležité informácie k poisteniu PN a tehotenstva:Čakacia doba: Poistenie na rizikové tehotenstvo sa vzťahuje len vtedy, ak poistka trvá dostatočne dlho pred vznikom PN (často 9-10 mesiacov).Diagnózy: Poisťovne ako Allianz, Generali či iné preplácajú PN pri rizikovom tehotenstve, ale bežné tehotenstvo bez komplikácií, ktoré nevyžaduje PN, sa z tohto poistenia nekryje.Plnenie: Poistenie môže zahŕňať dennú dávku za PN alebo hospitalizáciu (napr. pri cisárskom reze alebo rizikovom tehotenstve).