Ako riešiť problém s nedoplateným poistným?
Ahojte , 3.1. 2024 mi skoncil pracovny pomer a hned som sa bola nahlasit na urade prace , potom som znova 22.1. nastupila do novej. Napriek tomu ze som sa bola zaregistrovat mi dnes v zdravotnej povedali , ze od 4.1.2024 do 21.1.2024 neeviduju platitela poistneho a chcu aby som zaplatila pokutu 56 eur za toto obdobie. Neviete mi poradit ako to vyriesit. Nakolko moja pracovnicka na urade je PN a zastupujuca mi povedala ze ina to riesit nebude . Dakujem
@ankapal pracujem v ZP, stačí ak pošleš potvrdenie o zaradení uchádzača o zamestnanie. Dostaneš ho na UPSVAR alebo ho posielajú poštou. Ak ho nemáš, môžeš ho doručiť aj dodatočne a však musíš zaplatit úhradu za obdobie ako samoplatca a následne keď ti zaeviduju doklad vznikne ti preplatok, ktorý ti ZP vráti.
@michaela4242 dakujem velmi pekne
@ankapal ak si bola v tom čase evidovaná na ÚP ako nezamestnaná, tak zdravotnej poisťovni nič neplať - predlož im potvrdenie o tvojej evidencii na ÚP - tým to máš vyriešené. Tieto oznámenia o evidencii do zdravotných poisťovní posiela aj ÚP ale nerobia to hneď po evidencii ale myslím, že až za 30 kalendárnych dní
Už sa to úspešne vyriešilo a dodatočne to nahodili do systému

@katka2602 anoo o vyradeni mam