icon

Ako riešiť problém s nedoplateným poistným?

ankapal
14. feb 2024

Ahojte , 3.1. 2024 mi skoncil pracovny pomer a hned som sa bola nahlasit na urade prace , potom som znova 22.1. nastupila do novej. Napriek tomu ze som sa bola zaregistrovat mi dnes v zdravotnej povedali , ze od 4.1.2024 do 21.1.2024 neeviduju platitela poistneho a chcu aby som zaplatila pokutu 56 eur za toto obdobie. Neviete mi poradit ako to vyriesit. Nakolko moja pracovnicka na urade je PN a zastupujuca mi povedala ze ina to riesit nebude . Dakujem

Strana
z2
ankapal
autor
14. feb 2024

@katka2602 anoo o vyradeni mam

michaela4242
14. feb 2024

@ankapal pracujem v ZP, stačí ak pošleš potvrdenie o zaradení uchádzača o zamestnanie. Dostaneš ho na UPSVAR alebo ho posielajú poštou. Ak ho nemáš, môžeš ho doručiť aj dodatočne a však musíš zaplatit úhradu za obdobie ako samoplatca a následne keď ti zaeviduju doklad vznikne ti preplatok, ktorý ti ZP vráti.

katka2602
14. feb 2024

@ankapal tak ak máš o vyradenii tak si žiadaj len potvrdenie o dobe evidencii a to odnes do ZP.

ankapal
autor
14. feb 2024

@michaela4242 dakujem velmi pekne

santosanto
14. feb 2024

@ankapal ak si bola v tom čase evidovaná na ÚP ako nezamestnaná, tak zdravotnej poisťovni nič neplať - predlož im potvrdenie o tvojej evidencii na ÚP - tým to máš vyriešené. Tieto oznámenia o evidencii do zdravotných poisťovní posiela aj ÚP ale nerobia to hneď po evidencii ale myslím, že až za 30 kalendárnych dní

ankapal
autor
16. feb 2024

Už sa to úspešne vyriešilo a dodatočne to nahodili do systému

Strana
z2