Ako riešiť problémy s dvoma poistkami na dom?
Aktuálne máme dve poistky na dom.
Starú poistku poisťovna nechcela zrušiť a novú nám urobil pred mesiacom fin.poradca.
Fin.poradca ospevoval že nevadí keď to nechcú zrušiť, keď sa nám v priebehu roka niečo stane tak nám to budú platiť dve poistky.
Čo čert nechcel, stala sa škodová udalosť.
Volali sme poradcovi a ten sa už vtedy divne tváril.
Prišiel, nahodil škodovú udalosť do starej poisťovni a že v novéj poisťovni toto nebudeme riešiť.
Po jeho odchode som sama nahodila škodovú udalosť aj do novej, veď načo si ju platím.
Stará poisťovna žiadny problém, stačil popis, fotky a preplatia to.
Nová poisťovna, už tri dni rieši blbosti, nestačia fotky, stále chcú novú a novú fotodokumentáciu.
Zdá sa mi že to nechcú preplatiť.
Prvá otázka znie že či existuje firma ktorá príde na obhliadku problému, dá mi popis k príčine vzniknutia problému a následne rozsah opráv (aká firma a kolko to cca stojí)?
Druhá otázka znie, či môžem zrušiť novú poistku, ísť do staréj poisťovni a poprosiť aby nám tú poistku nerušili?
Ďakujem 🙂
@zalka
Keď som tu spomenula a pomenovala rôzne veci tak prezradím aj to že je tento pán zo spoločnosti OVB.
Nemám proti ním nič ani proti tomuto konkrétnemu pánovi ale už dávno som mala skúsenosti s OVB a toto mi len potvrdilo že je to jedna veľká sekta.
Moja chyba je že som znovu naivne naletela ale nevadí, poriešime to.
V Uniqe sme prvý krát, nemám skúsenosti žiadne ale fakt sme zaslali asi 10 fotiek a stále im niečo chýba.
V Allianzi stačili tri fotky a popis problému.
Ešte dodám že v to ráno keď sme u nás z týmto pánom nahlasovali škodu v Allianzi, pár krát som sa ho pýtala "a Uniqu kedy nahlásime?".
Odpoveď bola že sa ráno v Uniqe zastavil a tam od neho chceli vraj písomne od stavbára domu že nechce riešiť problém stavby lebo si pani na pobočke už vsunula do hlavy že ten problém je zo strany stavbára a tým pádom nám to nepreplatia.
urcite ti klamal, iba jedna poistovna bude platit plnenie a druha to zamietne, len aby si to z toho nemla pruser a ked na to ta druha poistovna dojde, tak mozu obe ziadat vratit plnenie.
@katulienkax už to riešim, ruším žiadosť v Uniqe o preplatenie a zároveň podám žiadosť o prerušenie poistenia.
Kokos riadne kaleráby ti na tlačil do hlavy, a hej ovb nútia tlačia na výkon na predaj... Za mojich čias len životné poistky sme robili, neživotné sme boli len tiperi.
Ale zase veľa mi to dalo hlavne ako odbyť neodbytnych agentov.
Ja som mala byt v allianz poisteny, lenže keď šli ceny hore nehnuteľnosti tak allianz mi neboli schopný poistiť nehnuteľnosť na jej hodnotu.
Predsa ak byt stojí 100000e tak ho nemôžem mať poistený na 50000e a allianz poistoval podľa m2. Aj som chcela vyššie a nedalo sa. V uniqa nám poistenú nehnuteľnosť na trhovú cenu.
Lebo ak by sa čosi stalo, tak musím dostať toľko za koľko si viem kúpiť takú istú nehnuteľnosť. Čiže musí byť poistenie na trhovú cenu.
Keby sa čosi stane a dostanem polovicu tak za to nove nekúpim v takej lokalite a veľkosti. Preto je vhodné robiť nové zmluvy vždy ak je už poistenie nedostatočné. Ja som min rok menila zmluvu po dvoch rokoch. Aby som ozaj mala tu nehnuteľnosť krytú.
poistenie sa nedá prerušiť
iba zrušiť - v zákone je presne definované, ako
a ak bol človek obeťou podvodu, zase je iný postup - nesťažuje sa do Uniqy ale priamo na NBS
@jarka_black ďakujem Vám.
Nechcem mať problémy, myslela som to tak že odvoláme preplatenie škody v Uniqe.
Nemám žiaden dôkaz o podvode, boli to iba reči ktorým sme uverili.
Čiže, keď by som sa aj sťažovala do NBS bude to moja reč proti jeho.
Aj keď nás oklamal tak mu nechcem robiť peklo zo života
hentaké agentské špiny a biele kone atď tu nemajú čo hľadať ... škodia ľuďom aj profesii aj finančným domom
To odkiaľ máš poradcu? Výmen. Nedostaneš peniaze z oboch poistiek. Presne jak by si nedostala 2x peniaze z 2 havarijných poistiek na auto. Jediná možnosť je ze druha poisťovňa by ti škodu nacenila na vyššiu hodnotu ako stará ale to by ti vyplatili aj tak len rozdiel podľa mňa
@misanthropicdann už je poriešené 🙂
Allianz bol na obhliadku problému a do Uniqe dnes napíšeme mail a poprosíme o pozastavenie riešenia škodovej udalosti.
Keď Allianz schváli škodu tak poriešime aj "poradcu".
Na štastie som sa dozvedela na čas že je toto protizákonné.
Veľká vďaka patrí všetkým čo ma na to upozornili 🙏
No ved toto.

Myslím, že ma skončené 3 triedy ľudovej školy a absolútne tomu nerozumie.
Naozaj nezivotnych poistiek môžeš ich mat aj 10 na dom ale škodu ti zaplatia len z jednej.
Mame uniqa poistku, a nebol nikdy problém s preplácanim škôd. Tuším 1x bol na obhliadku človek z poisťovní, zvyšné škodove udalosti sa vyriešili fotkami a za pár dní.
Dokonca keď nám praskol tzv. husi krk a tak hlúpo ze z vrchnej strany, a voda len kvapkala dlhodobo a zistili sme to až keď nám napucala podlaha pred linkou.. Tak sme linku rozobrali posunuli a zistili škody. Uplatnili sme si len na základe foto, za podlahu z celej kuchyni cena podlahy plus cena pokládky a maľovka steny... Poslali sme cca sumu škody do poisťovne a oni nám poslali skoro dvojnásobok, lebo sme neuviedli rozobratie podlahy a jej likvidáciu.