Ako riešiť vysoký úrok pri prenose hypotéky?
Ahojte. Končí mu fix na hypotéke. V banke (ČSOB) mi ponúkli vysoký úrok, 3.95%. Oznámenie o sadzbe mi prišlo pred mesiacom a medzitým úroky klesli, v mojej banke a aj v konkurencii. Požiadala som ich o zníženie s tým, že inak odchádzam. Povedali mi, že mi zavolajú z retencneho oddelenia, ale nikto sa neozval, už to budú 2 týždne. Čo mám robiť ďalej? Na drzovku si ísť do konkurenčnej banky vypýtať ponuku? Z csob sa mi nechce odísť, mám tam dobré podmienky a mám u nich aj ďalšie produkty. Ale nechcem platiť zbytočne vysokú hypo, keď inde ponúkajú lacnejšie.
@chrobak7 toto bola rada, hodna odbornika.
Najlepsie zobrat financaka, ktory ti poradi a vsetko vybavi. Alebo naozsj tie banky obehat a porovnat.
Mna to tiez caka. V aprili nam konci fix, tak sa tiez chystam riesit. My sme vo vub a co som pozerala pocas vianoc, tak csob mi vychadzala najlepsi urok. Bol nizsi ako ponukali tebe. Ja na to zoberiem cloveka a nech da ponuky.
Máme finančného poradcu, fix nám končí v máji, banka sa ešte neozvala a poradca nám to obeha.
“Prenos” neexistuje. Robis refinanc-teda prechadzas do inej banky.bud si vedoma ze zrejme budes potrebovat aj novy znalecky posudok. A vlastne riesis vsetko ako na novu hypo ak ides do inej banky. Ponuku si vypytat mozes kazdopadne a to ako sa rozhodnes to je na tebe. Treba si prepocitat ci sa ti to oplati skrz poplatkov- vedenie uctu v novej banke, ci by bol poplatok za poskytnutie uveru v novej, poplatok za znalecky, na katastri… vsetko zalezi od toho aky urok by ti dali a ake poplatky s refinancovanim by boli alebo neboli.
Ahoj, ja by som určite ešte raz navštívila tvoju banku, teda ČSOB, a žiadala o zníženie úroku opätovne. A zároveň by som si pozrela inú banku ktorá má výhodnejšie podmienky a podala by som si v nej žiadosť o refinanc pri konci fixácie aby som vedela aký úrok by mi poskytli. Takmer každá banka (alebo aj každá) poskytuje refinanc bez poplatkov a akceptuje pôvodný znalecký posudok, čiže ťa to bude stáť iba tvoj čas.

Je to len na tvojom rozhodnutí. My za teba rozhodnúť nemôžeme.