icon

Ako riešiť vysoký úrok pri prenose hypotéky?

26. jan 2025

Ahojte. Končí mu fix na hypotéke. V banke (ČSOB) mi ponúkli vysoký úrok, 3.95%. Oznámenie o sadzbe mi prišlo pred mesiacom a medzitým úroky klesli, v mojej banke a aj v konkurencii. Požiadala som ich o zníženie s tým, že inak odchádzam. Povedali mi, že mi zavolajú z retencneho oddelenia, ale nikto sa neozval, už to budú 2 týždne. Čo mám robiť ďalej? Na drzovku si ísť do konkurenčnej banky vypýtať ponuku? Z csob sa mi nechce odísť, mám tam dobré podmienky a mám u nich aj ďalšie produkty. Ale nechcem platiť zbytočne vysokú hypo, keď inde ponúkajú lacnejšie.

chrobak7
26. jan 2025

Je to len na tvojom rozhodnutí. My za teba rozhodnúť nemôžeme.

benit
26. jan 2025

@chrobak7 toto bola rada, hodna odbornika.
Najlepsie zobrat financaka, ktory ti poradi a vsetko vybavi. Alebo naozsj tie banky obehat a porovnat.
Mna to tiez caka. V aprili nam konci fix, tak sa tiez chystam riesit. My sme vo vub a co som pozerala pocas vianoc, tak csob mi vychadzala najlepsi urok. Bol nizsi ako ponukali tebe. Ja na to zoberiem cloveka a nech da ponuky.

nelka2121
26. jan 2025

Máme finančného poradcu, fix nám končí v máji, banka sa ešte neozvala a poradca nám to obeha.

butterflyeffect
27. jan 2025

“Prenos” neexistuje. Robis refinanc-teda prechadzas do inej banky.bud si vedoma ze zrejme budes potrebovat aj novy znalecky posudok. A vlastne riesis vsetko ako na novu hypo ak ides do inej banky. Ponuku si vypytat mozes kazdopadne a to ako sa rozhodnes to je na tebe. Treba si prepocitat ci sa ti to oplati skrz poplatkov- vedenie uctu v novej banke, ci by bol poplatok za poskytnutie uveru v novej, poplatok za znalecky, na katastri… vsetko zalezi od toho aky urok by ti dali a ake poplatky s refinancovanim by boli alebo neboli.

tomasbelak
Odpoveď bola odstránená
nikol1403
27. jan 2025

Ahoj, ja by som určite ešte raz navštívila tvoju banku, teda ČSOB, a žiadala o zníženie úroku opätovne. A zároveň by som si pozrela inú banku ktorá má výhodnejšie podmienky a podala by som si v nej žiadosť o refinanc pri konci fixácie aby som vedela aký úrok by mi poskytli. Takmer každá banka (alebo aj každá) poskytuje refinanc bez poplatkov a akceptuje pôvodný znalecký posudok, čiže ťa to bude stáť iba tvoj čas.