Ako riešiť zálohy za energie pri prenájme?
Ahojte. Kúpil som byt na hypotekárny úver. Spravili sme preberaci protokol v Auguste. V byte bol nájomca ktorý pokračuje a až teraz som bol zapísaný v LV a budúci týždeň ideme na bytové a ostatné náležitosti doriešiť. Bývalá majiteľka odomna požaduje zálohy za energie. Nájomca už 2 nájomné poslal mne po vyplnení preberacieho protokola. Ale ak správne chápem ja keby jej dám tie zálohové peniaze,tak mne to bude potom chýbať. Keďže od preberacieho poberám nájom ja ale ona platila energie on ich v zúčtovaní dostane späť ale ja budem doplácať ale aj realitka chce aby som jej ich dal. Chápem tomu ja zle alebo majú pravdu? Ďakujem ak mi poradíte som ešte mladý a neskúsený.
@anonym_fa00b8 presne. Ďakujem krásne aspoň niekto to tu pochopil. Teraz keď už mám LV ideme na bytové a prepíšeme zálohové platby s preberacím protokolom z augusta nebudeme robiť nový,ale ona žiada aby som jej energie ajtak vrátil. Tým pádom by ich dostala v máji od družstva a ja budem doplácať. A nechce toto pochopiť..
@patrikx555 Tak snáď jej to vysvetlia na družstve, ako jej planuju robiť vyúčtovanie. Ale nie som si istá, či ste to nemali hlásiť skôr. Totiž okrem spotreby na meračoch sú tam aj fixné platby kazdý mesiac a tie platila ona a nevrátia jej ich iba na základe spotreby, čiže by mala na ne nárok. Nie je to také jednoduché. Dôležitá je tu otázka či jej budú robiť rozuctovanie končiace augustom alebo až doteraz. Ak až doteraz tak časť nájomného za tieto fixné platby jej patrí.
@patrikx555 ja to chápem ale príde mi to divné že elektrina bola napísaná na teba a ona platila… a vždy tam splietaš družstvo - čo má družstvo s energiami?
@biba_18 veď presne, že to je divné a mám pocit, že na mňa niečo skúša. Toto sa jej snažím vysvetliť, že ona dostane späť preplatok aj za energie aj zálohové platby od bytového čo sa platí voda atď. A ja si to potom doplatím
@patrikx555 Tak snáď jej to vysvetlia na družstve, ako jej planuju robiť vyúčtovanie. Ale nie som si istá, či ste to nemali hlásiť skôr. Totiž okrem spotreby na meračoch sú tam aj fixné platby kazdý mesiac a tie platila ona a nevrátia jej ich iba na základe spotreby, čiže by mala na ne nárok. Nie je to také jednoduché. Dôležitá je tu otázka či jej budú robiť rozuctovanie končiace augustom alebo až doteraz. Ak až doteraz tak časť nájomného za tieto fixné platby jej patrí.
@anonym_fa00b8 pýtal som sa na to a bez LV som ja platiť nemohol a niekto to musel,tak platila ona a vraveli, že sa to porieši v zúčtovaní a toto som jej povedal,ale bohužiaľ stále chce odomna všetky platby za energie.
@anonym_fa00b8 pýtal som sa na to a bez LV som ja platiť nemohol a niekto to musel,tak platila ona a vraveli, že sa to porieši v zúčtovaní a toto som jej povedal,ale bohužiaľ stále chce odomna všetky platby za energie.
@patrikx555 Iné je termín začiatku platieb a iné termín, začiatku tvojho rozúčtovania. Hoci začínaš platiť od novembra, ak tvoje rozúčtovanie začne augustom napr. 15.8. a jej rozúčtovanie končí 14.8 a protokol je zo 14.8. adekvátna časť nájomného za platbu družstva v mesiacoch 15.8- doteraz je tvoja. Ak jej rozúčtovanie končí až 31.10 a použijete protokol z augusta, treba jej vrátiť platby za fixnú časť rozúčtovania viazanú na mesiace august-október. To sa dá až v máji, keď prídu podklady. Osobne ale myslím, že to spravia ako prvú možnosť.
Ale stále to je len družstvo, ešte sa platí aj elektrina a plyn, tam je to ako? To sú samostatné rozúčtovania.
@patrikx555 si podvodník.
@michal711 presne tak teta. 😂😂
@patrikx555 zaklad je, ze si si mal dat zrychleny vklad a bol by si na LV uz v auguste...ale ked si zgrlavy, tak ti treba... okrem toho, mozno jej pride preplatok na spotrebe, ale niektore poplatky zahrnute v mesacnom predpise sa jej rozhodne nevratia, ako fond oprav, spolocna elektrina, poplatok za vytah...takze minimalne tieto, by si jej zaplatit mal...aj ked si neviem, predstavit, ako ti to niekto prepise s protokolom z augusta, ked uz skoro vsade maju dialkove odpocty
@patrikx555 zaklad je, ze si si mal dat zrychleny vklad a bol by si na LV uz v auguste...ale ked si zgrlavy, tak ti treba... okrem toho, mozno jej pride preplatok na spotrebe, ale niektore poplatky zahrnute v mesacnom predpise sa jej rozhodne nevratia, ako fond oprav, spolocna elektrina, poplatok za vytah...takze minimalne tieto, by si jej zaplatit mal...aj ked si neviem, predstavit, ako ti to niekto prepise s protokolom z augusta, ked uz skoro vsade maju dialkove odpocty
@maximiliana keďže nemám iq hupacieho koníka ako ty. Som si najskôr overil či sa mi oplatí zaplatiť si za zrýchlený vklad a čuduj sa svetu kvôli kybernetickemu útoku majú v tomto okrese meškanie mesiac a pol. Takže aj keby si priplatim,tak mi to je iba na jedno. Ale jasné nazývaj ľudí zgrlavy keď závidíš. Je to ľudské a hodné tebe. Pekný deň sa praje.
@maximiliana keďže nemám iq hupacieho koníka ako ty. Som si najskôr overil či sa mi oplatí zaplatiť si za zrýchlený vklad a čuduj sa svetu kvôli kybernetickemu útoku majú v tomto okrese meškanie mesiac a pol. Takže aj keby si priplatim,tak mi to je iba na jedno. Ale jasné nazývaj ľudí zgrlavy keď závidíš. Je to ľudské a hodné tebe. Pekný deň sa praje.
@patrikx555 a co konkretne ti zavidim? Ze ja si dokazem vybavit zapis do katastra za dva dni? A mas pravdu, nemas IQ hupacieho konika, lebo porovnat ho s tebou by bola pre neho urazka... okrem toho, ze si blby, si este aj arogantny
@patrikx555 a co konkretne ti zavidim? Ze ja si dokazem vybavit zapis do katastra za dva dni? A mas pravdu, nemas IQ hupacieho konika, lebo porovnat ho s tebou by bola pre neho urazka... okrem toho, ze si blby, si este aj arogantny
@maximiliana takže ty ma tu začneš urážať zgrlavym a potom sa ešte hráš na obeť. Super, že kataster v tvojom okrese funguje normálne. U nás nie. Čo sa mám na hlavu postaviť kvôli tomu?