icon

Ako sa stať prijímateľom dvoch percent z dane?

28. jan 2025

Ahojte, vie mi prosim niekto poradit ako postupovat v tejto veci? Nase dietatko ma niekolko diagnoz, mame zvysene naklady na starostlivost, ja som na predlzenej RD. ako postupovat aby sme mohli prijimat 2% z dane? Ako dlho trva tento proces?

katkaseiner
28. jan 2025

zda sa mi ze musite byt registrovany ako OZ ... ale verim ze niekto presnejsie poradi

majusqa77
28. jan 2025

zalozit obcianske zdruzenie a stat sa prijimatelom 2% (to sa riesi do 15.decembra u notara a potom nasledne dalsi rok moze prijimat). alebo - popozerat po nete, daju sa odkupit OZ prijimatelia

babushkaem
28. jan 2025

alebo potom najst nejake oz, ktore by peniaze zbieralo za vas

autor
28. jan 2025

@majusqa77 tak to sme nestihli na tento rok. A prosim vedeli by ste mi poradit, da sa aj zaregistrovat do nejakeho uz fungujuceho OZ a byt "pod nim"?

user62056819
Odpoveď bola odstránená
katie253
28. jan 2025

Ahoj, môžeš sa registrovať cez združenie O NÁS, Nižná Hutka. Práve prebieha registrácia.

autor
28. jan 2025

@babushkaem a tam to ako prosim prebieha? Ake maju podmienky? Su tam tiez nejake casove obmedzenia do kedy sa tam prihlasit?

autor
28. jan 2025

@katie253 ake maju prosim podmienky? Co vsetko treba k registracii? Nenasla som na ich stranke

autor
28. jan 2025

@user62056819 preco? Mate zlu skusenost? Na co si davat pozor ked idete takto pod nejake OZ? Ja sa v tom vobec nevyznam

user62056819
Odpoveď bola odstránená
katie253
28. jan 2025

Ked si pošleš žiadosť, tak ti pošlú zmluvu na vyplnenie aj so všetkými podmienkami. My sme zbierali minulý rok a všetko vyplatili podľa zmluvy ako sme mali.
Pani ťa vie potom pridať aj do uzavretej skupinu na FB.

princess59
28. jan 2025

Mu teraz poberame 1x, museli sme fungovať rok ako o.z. a až potom sme mohli žiadať. Doložili sme potrebné dokumenty notárke a ona nás zaregistrovala

autor
28. jan 2025

@katie253 oki, dakujem velmi pekne za info. Ta zmluva prosim o com vsetkom pojednava?