icon

Ako sa vám dá ušetriť z výplaty?

barbi28
2. aug 2022

Dobrý den. Chcem sa spýtať ako sa vám darí ušetriť z výplaty v týchto nie moc dobrých časoch.
Dokopy máme s priateľom príjem okolo 1800€ plus mínus.
Samozrejme máme hypotéku, auto a ďalšie výdavky.
Spravili sme si aj rozpis príjmu a výdavkov, potraviny kupujeme v akcii, nemíňame na zbytočnosti no aj tak ledva ,,vyžijeme” do ďalšej výplaty. Do prace chodím pesi, jedlo si nosím z domu takže nikde nejak nemíňame no aj tak si už nedokážeme skoro nič odložiť. Preto by som sa vas rada spýtala ci máte nejaké rady alebo tipy ako ušetriť ešte viac.
Ďakujem

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
zmrzlinka2021
3. aug 2022

@jabadabadu ja rozumiem, len pri luxusnom prijme sa zije trosku inač.

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
zmrzlinka2021
3. aug 2022

@jabadabadu čo je to nad ramec povinnych vydavkov? Lebo aj jedlo mozes ponat, ze si sama uvaris nejake spagety s morcadellou za par šupov alebo ist do restiky a nechat tam 20-30 eur na seba...

ja rozlisujem medzi standardom, nizsim nadstandardom, nadstandardom, vysokym nadstandardom a luxusom.
Realny luxus zacina pri prijme 10tis + mesacne

jonki
3. aug 2022

@kvetinka75 lenze vyssie pisem rozpocet pre 1+3. Ok hypo nemam.

radacak
3. aug 2022

@barbi28 samozrejme že cigarety ťahajú peniaze..
Ste len dvaja, nemáte ešte deti..Myslím že veľa rodín čo majú deti musí vyžiť z menej ako 800 € mesačne

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
barbi28
autor
3. aug 2022

Ďakujem všetkým za názory. Nechcela som sa nebodaj chváliť alebo čo. Len som chcela poradiť od skúsenejších ľudí takže ešte raz všetkým veľmi ďakujem za čas 🙂

jonki
3. aug 2022

@barbi28 ozaj si to spis a popremyslaj kde sa da okresať. Leno pokial nemas extremne vysoku hypo-myslim ze mas priestor na šetrenie-ak setrit chces ❤️❤️❤️

barbi28
autor
3. aug 2022

@jonki hypo máme 600 aj so spotrebakom😏 ale určite budem kresať veď takto nemôžeme žiť keď je doba aká je. Ďakujem ❤️❤️❤️

kylie1983
4. aug 2022

Nečítala som rady, ale co je v tých “cca 1000€?” Aké su tieto výdavky okrem hypotéky? Ak je tam nejaký uver, pripadne nevýhodná hypotéka, trebalo by to prefinancovať a hneď viac ostane.

kylie1983
4. aug 2022

@barbi28 A 400€ zvyšných je co?

matricia
4. aug 2022

Fajčíte? Máte domáce zvieratá?

evica17
4. aug 2022

Akože príjmy máte parádne a ste iba dvaja. Kameň úrazu sú cigarety. Veď ak krabička denne a obaja ,to máš 260 eur mesačne. Fakt skús si mesačne vyžiť z mužovej výplaty a plus akože rodičia 400 eur a zvyšok odloz. Ak plánujete dieťa nebude to skok. Budeš mať aj rezervu.

casavina
4. aug 2022

Trvalý príkaz z oboch výplat na sporiaci účet

dominikamacakova
4. aug 2022

A keby ste mali dve deti? Ja miniem 400€ mesačne len na plienky, mlieko a drogériu 🫢 Tvoj priateľ by sa mal snažiť viac zarobiť lebo je chlap. 900€ na chlapa je celkom málo či 🙈

dankamg
4. aug 2022

@barbi28 Z vášho príjmu môžete mesačne ušetriť min. 300€. My žijeme traja z jedného platu 1200€ a dokážem každý rok ušetriť na dovolenku pri mori.

amima
4. aug 2022

@jabadabadu pýta si radu

katka0987654321
4. aug 2022

@dankamg ako? Obdivujem ťa my sme 4 príjem cca 1600€ keď bude o chvíľu len rodicak tak to bude o 200 menej
A odložíme mesačne niečo ale to nechávame na rezervu ,na dovolenku sa mi ušetriť ešte nepodarilo

dankamg
4. aug 2022

@katka0987654321 tak zase my nechodíme na nejaké drahé dovolenky, ale tak niekedy je to fakt ťažké... Som rozvedená s dvomi deťmi, hypotéka, syn na VŠ, dcéra ZŠ... Uprimne, snažím sa šetriť na všetkom čom sa dá. Oblečenie kupujem len tu na MK. Mám podrobný zoznam všetkých vydavkov a hneď po výplate všetko poplatim + 50€ ide hneď na sporiaci účet. Ak mi koncom mesiaca niečo zvýši dám tam aj tie.

zemiakovysalat
4. aug 2022

Podla mna nemate dobre nastavene fixne vydavky ako hypoteka , ine uvery?! Z 1800 € sa da sluzne žit.
No uz citam ze 600 eur je hypo a spotrebak, dost vysoka suma ...

natalka81
4. aug 2022

@barbi28 xaruceny spôsob ako ušetriť je takýto:
1. Otvor si sporiaci účet, musí byť k tvojmu bežnému účtu zadarmo. Tvoj muž takisto
2. Nastav si trvalý príkaz na sporiaci účet na deň pred výplatou. (Výplata 10. trvalý príkaz 9.)
3. Na trvalý príkaz si zadaj odvážne vysokú sumu. 180 eur ty, 180 eur tvoj muž
4. Vyskúšaj, či sa počas mesiaca vybehate z toho, čo vám na účte ostalo. Musíte sa snažiť. Var zo zásob mrazak špajza 🙂
5. Ak to do ďalšej výplaty dáte, ušetrili ste 380 eur
Ak sa vám to nepodarí, zmeňte si sumu na trvalom príkaze na nižšiu

elizita
Autor odpoveď zmazal
charlotte911
4. aug 2022

nerozumiem, my mame spolu cca 1900e, uver,aj auto splacame, mame pausaly, do prace cestujeme, jedlo si doprajeme, skolu platime, chodim kozmeticke,kadernicke ,mm je fajciar, byvanie platime, mame svoje, usetrime este aj na dovolenku a vy ste sami, prijem da sa, vydavky 1000e, deti nemate , vsetko co tu dievcata napisu vyvratis akože potraviny kupujete v akcii, kadernicke nechodis.....,podla mna hlupost,a mate malo 800e na vyzitie? a co urobis ked pridu deti a budes na rodicaku a nebodaj manzel pride o pracu a najde si taku, kde zarobi 700e? predstav si ze dnes takto zije mnoho rodín, nauc sa neminat na hlupostiach,alebo si uzivaj kym môžeš, podla mna 800e je dost, niektore rodiny maju taký príjem spolu a ziju z ust do ust a bohvieco si nedovolia, m9ja byvala kolegyna sa vzdy stazovala, ze jej manzel nadava,ze malo mina a ona v praci ze,, ved ja si nekupim nic ako je rok dlhy,,, no pravda bola taka, ze makeup ako betonu na tvari, gelove nechty 2x do mesiaca, obocie, linky urobené, handry vzdy nove kabelky topanky detto....ona to brala ako normal a nechapala preco nevyziju a preco jej mm nadava a nam v praci vyplakavala no na druhej strane sa chvastala co má nové, neviem, nehovorim ze si to presne ak ty, ale kazda tu predsa gazdujeme, nakypujeme, starame sa a mame vydavky, a vieme, ze mat 1800e prijem je v pohode pre rodinu a nieto pre 2 ľudí, ak budes na rodicaku ako som pisala ako chces potom vyžiť, prijem mensi a vydavky aj na dieta pribudnu....

barbi28
autor
4. aug 2022

@charlotte911 ak píšem hlúposti tak načo sa k tomu vyjadruješ 🙂 ja som napísala pravdu ako to máme a pýtala som si radu nie hejty. Pekný večer

dadka_bb
5. aug 2022

@barbi28 1800 eur mate spolu? Mate spolocny ucet? V akom pomere mate peniaze ? Lebo mozno ty nechodis nikam,kukas akcie,atd. A peniaze mina muz. U nas to bolo takto podobne. Ja ani zaboha usetrit,vyzit a muz zivot gombicka. Potom som to tak upratala ze muz zacal platit všetky vydavky uver/najom/benzin/poistky atd a ja si z mojich 700 eur s prehladom 300 eur dam bokom. A on nech si rozhadzuje uz kam chce.
Zaklad je , ako ti uz x krat bolo napisane.akonahle pipne vyplata poslat peniaze bokom. Slsp ma take poducty. Jeden je taky zradny haha ze ked si tam posles, tak si to mozes aj hned vybrat. Ale druhy som zalozila taky ze tam ked pošlem, vybrat mozem az 31.dna v mesiaci, to som nevedela a ja hrdinka som tam odpasla dost vysoku sumu,a ked som potrebovala tak mi to neslo vybrat.az 31.veho 😀 cize som usetrila.
Chcela som tym povedat to ,ze pozri sa na pazuriky a hospodarenia pana manzela .lebo oni su v tomto fakt hrozní!

sherynkamalinka
5. aug 2022

1,800 spolu je nic. Ziaden luxus, hypoteka potraviny inkasa ..jednoducho polozky, ktore zaplatit musis . Potraviny rastu a rast budu a co sledujem, tak uz aj tie niekedy "lacnejsie" polozky ako Rama (namiesto masla) sli pekne hore. takze clovek uz neusetri ani na tych niekedy lacnejsich potravinach. Mozno by som skusila, ak nemate deti, brigadu (upratovanie, strazenie v popoludnajsich hodinach, vencenie psa pocas dovoleniek), a prijem z toho si odkladat. Alebo, ako citam, fajcite, neviem kolko fajcite ci krabicku denne jeden alebo viac...ale preratat si to a za tyzden sa spolu zriect napr troch krabiciek. to uz mas 12 E tyzdenne...48 mesacne, a tak zvysovat odriekanie vo fajceni.
ja napr co sa drogerie tyka, kupujem cez tesco donasku stylom ze si zadam toaletny papier a pozeram na tesco stranke najvyhodnejsiu cenu za kus...a zoberiem napr aj sto kusov a mam na par mesiacov vystarane, to iste zubne pasty, sprchove gely., tampony, vlozky.. pat sest kusov akciovych vyrobkov. Vzdy si davam filtrovat podla ceny. Samozrejme nekupim TESCO pastu ale napr Odol, Colgate...na tom si vsimam ze celkom dost usetrim ak vystihnem akcie a kupim vo velkom

slniecko1976
5. aug 2022

@barbi28 ja mám oveľa menej a ušetrím a som na invaldnom dôchodku a žijem s rodičmi no platim aj im okolo 570€
Mám príjem

kaktusik007
5. aug 2022

@barbi28 ja mam uz niekolko rokov aplikaciu na rozpocet - nie ze by som sa tym extra riadila, avsak ked si poctivo zapisujes vydavky, vies svoju statistiku a vies kde mozes ubrat, a ci vobec. Dost robia take tie drobnosti - zmrzlina, nanuk v tychto horkach... Alebo kavicka s kolegami v bufete, malinovka cestou z prace.... Alebo u mna su to okuliare pre deti - stoja ma cez 700 eur rocne, takze co za rok usetrim - padne na ne ;( a teraz napriklad v juli som iba za benzin dala 450 eur 🤦‍♀️ avsak appka ti da prehlad a toto je to co teraz potrebujes - vediet kam davas peniaze

ummimaryam
5. aug 2022

Musíte prestať fajčiť, inej cesty niet. To ušetríte vyše 1000 eur mesačne. Prestaňte kupovať aj alkohol, zase ušetríte a je to aj zdravšie. Načo vám je SodaStream, predať a hotovo, pit môžte aj čistú vodu. Tých 1000 eur čo vám odchádza mesačne je hrozne veľa. Nedá sa to okresať na 700/800? Hned máte 200 ušetrené.