Ako sa vysporiadať s vysokými úvermi?
Ahojte,
predom ak vas mozem poprosit neriesit preco co a ako ,, vybral som si uver/y na investovanie, vobec to nevyslo , presral som vsetky peniaze a zacinam byt po usi v tom. Aby bolo hned na zaciatok jasné , nemam problem splacat ako taký, zarábam 1400 , uvery su za 700, za ubytko neplatim aj dokazem vyzit . Problem vsak je ze som momentalne na nule… dalsia vec je ze polovica uverov mi za 2 roky konci, su v 365 banke , to nie je problem. Problem je ze som si zobral uver od SLSP na 22 tisic s urokom 18% na 8 rokov… toto je ten problem. Vzhladom na to ze mam mensie omeskania v histori ale fakt male a malo kedy ( nikdy som nemeskal som splatkou viac ako 10 dni) , mam viacero splatenych uverov uz v zivote, plus 95% casu som vsetko splacal nacas. Problem vsak je ze uvery mam velmi vysoke, takze uver nedostanem pravdaze, a druhy problem je ze mam tie miny zaznamy v registry. Co mam robit prosim vas ? Pre mna by bolo najlepsie ak by som vedel refinancovat uver v SLSP v 365-ke kedze tam dostanem urok cca 7 % , aj keby bol 10 je to ohromny rozdiel. Lenze neviem ci by mi to schvalili. Kazdopadne som v tom bode ze za chvilu uvery nebudem vladat splacat, a neviem si rady. Prosim vas , viem ze som debil/chory na hlavu/idiot, ale momentalne je pre mna neskoro plakat nad rozliatym mliekom, potrebujem nejake riesenie. Napadol ma osobny bankrot ale od toho som ultra daleko, sice nemam majetok, ale ja som splacal uvery na cas, este ani nemeskam s uverom, len zjavne budem za chvilu… napadlo ma este ze by mi dost pomohlo odlozenie splatok o ja neviem 5-6 mesiacov. Za tu dobu by som si vedel nasetrit peniaze . Lenze neviem ci to je mozne umSLSP a 365 banky. Ma s tym niekto skusenosti ? Dakujem za odpovede
@peter1peter9 google a najst financneho poradcu, nebat sa poziadat o pomoc. Urcite sa najde riesenie ktore ti to ulahci. 18 % je mega vela, snad sa to da preniest niekam za menej. Dalsia vec, nastuduj si financnu gramotnost lebo na jednu stranu si si pozical na investovanie ale mega nevyhodne. Nikto ti nepovedal ze sa investuje to o co mozes prist nie peniaze ktore ani nemas? A vyhladaj pomoc psychologa, mozno budes potrebovat aj odvykacku na zavislost v stavkovani. Je fajn ze si vies priznat ze si to posral ale budes musiet sa z toho aj vyhrabat
nerozumiem ako nemas a mas problem splacat uvery ...to ze si meskal "len parkrat do 10 dni" je irelevantne ... to sa zapise do registra a na nic ine banka pozera kedze si rizikovy... mozes skusit refinancovat v tom ti nic nebrani ale musis sa pripravit na to ze ti to mozu zamietnus a podla mna aj zamietnu ... co sa tyka odkladu splatok to by sa tiez dalo a v zmluve by si to mal mat ale uvedom si ze tu sumu budes musiet aj tak splatit a navysia sa ti splatky ... byt tebou najdem si bocaky a nesnazim sa zarobit rychlo zbytocnym riskovanim a este k tomu za pozicane ... toto nerobia ani bohati ludia

Pokiaľ si bral úver v Slsp 22 tisíc tým pádom máš zrejme poistenie ktoré si platíš,čiže s tým poisteným ,sa dá dať odklad ,pozastavenie,a tým pádom by si sa z toho nejak vymotal pokiaľ by si nemusel isté obdobie splácať tu sporiteľňu