Ako šetriť peniaze efektívne?
Ahojte, máte nejaké dobre typy ako šetriť? Ja proste neviem šetriť peniaze🙁
Pri takom prijme by som mesačne ušetrila aj tisícku a jednoducho by som si do kalendára napísala za 6 mesiacov pôjdem na vytúženú dovolenku a hneď si zaplatím pre istotu zálohu a tak by som na tu dovolenku už musela a chcela ísť
Tak mi napis naco minas peniaze ked nechodis po restikach ani obchodoch ked nevies nic usetrit. Kks vsak ludia s polovicnym aj s nizsim prijmom ako mas ty ,chodia aj do restik sem tam a aj cosi bokom vedia dat
Jeden mesiac si cca písať kolko na čo minies.Fajcis?drahé energie, dane atď...normálne príjmy, výdaje a hneď to uvidíš...aj ja som si dlhodobo myslela, že minieme na stravu oveľa menej ako bola realita.cez dôvod som nasetrila slušnú sumu, lebo som nechodila po obchodoch tu tričko, tam kniha, najesť sa, kvety do záhrady..ono sa to nezdá veď len 30 eur veď len 20 nedoprajem si?vcelku to je mesačne zaujímavá suma.
Benzín?určite máš drahé energie vykurovanie, možno kupuješ veľa do bytu, kozmetiku, na seba...mobil, kaderník aspoň 150? eur
Aké máš náklady na bývanie? Účty?
Píšeš, že objednávaš veci, ktoré sa vždy využijú... Skús objednávať iba veci, ktoré sú potrebné. Verím, že väčšinu z nich dokáže nahradiť vecami, ktoré už máš.
no ja milujem tieto temz s vedome davkovanymi informaciami...
najprv sa hodi do plena ze prijem je 2500...aby vsetci zucastneni ochkali aky je to velky prijem a uz si predstavovali ako by oni z toho zili aj usetrili.
a potom hups info: ale to je v zahranici, v hlavnom meste spanielska... No tak to je uplne ine kafe! To je kustik ina situacia s prijmami a vydavkami.
to nie je ako mat 2500 v sabinove.
Zapisuj si každý prd na ktorý minieš peniaze a hneď zistíš či rozhadzuješ alebo len málo zarábaš. V tvojom prípade tipujem oboje.
@misana84 2500 zarábam, no mám zdedené peniaze od rodičov. Tych je dosť predos, no chcem sa naučiť šetriť, len to nejde je viem že mám v zálohe ďalšie peniaze ktoré mi vydržia 15/20 rokov
Problem je v tom že keď som bola mala som dostala všetko na čo som si ukázala. Lebo rodičia nemali problem s peniazmi. Nuž tak je toto asi ten problem.
Autorka pýtam sa aké máš náklady na bývanie… účty…koľko platíš?
tak miesto sporiveho uctu, z ktoreho vies peniaze kedykolvek vybrat, si zaloz nejake investicne sporenie, alebo nieco kde peniaze nie su lahko dostupne. inv. fondz alebo co.
tam nech ti ide hned po vyplate pravidelna ciastka, ktoru usporis a zvysok minies.
a načo potrebuješ šetriť ked máš peniaze na 15-20rokov, ved si užívaj život, a ked nebudeš mať, predáš byť v centre Barcelony a kúpiš si garsonku v Rim, Sobote a zase budeš mať peniaze na zbytok života napr 🙂
a nemala si náhodou minulý týždeň zdedený byt v BA?
Šetriť sa dá ak si to môžeš dovoliť.
Ak šetrenie znamená, že budeš žiť na sáčkovej polievke a za celý rok nikam nepôjdeš tak je to blbosť.
Ak ti to plat dovolí tak si daj trvalý príkaz na sumu ktorá ťa nezruinuje.
Ku kaderníčke nechodím, farbím si aj strihám vlasy sama, nechty si robím sama.Takže ak nevieš ušetriť ak máš na blbosti tak je to tvoj problém.
Ja radšej pôjdem na výlet na dovolenku ako dať peniaze vždy na blbosti ktoré si viem poriešiť aj inak.
@zuzidr načo aby som sa to naučila aspoň? Určite byt nemienim predávať a na sk sa vracať. V ba sme nikdy nebývali, bývali sme v nemecku a španielsku. Takže si ma s niekým mýliš.
@medda_beda Na dovolenky môžem ist aj bez šetrenia, tu nejde o to že by som to potrebovala ale chcem sa to naučiť
Zvykla si si na istý životný štandard. Cesta späť je náročná… nikto nechce žiť horšie, ako sa už mal…
tak už potom len si spraviť striktný zoznam na celý mesiac, nekupovať zbytočnú kozmetiku, drogériu, povedať si že si kúpiť lacnejšiu verziu všetkého, a až ked to naozaj minieš a budeš potrebovať....lebo očividne si neužívaš peniaze, len mínať na bežný spotrebný tovar....
@palicka ano to je pravda
@zuzidr užívam si ich vo forme dovoleniek
ved si písala že nikam nechodíš, tak predsa len ušetríš, ked si dokážeš dovolenku zaplatiť, nejak sa zamotávaš...
Ako ti tu maju poradit ked nechces povedat, Kolko a na com minas? Len tu zahmlievas , vsak bud konkretna.
@zuzidr Keby čítaš tak vieš že mám peniaze po rodičoch, čo niesu ušetrené. Z tých minam na dovolenky.

kozmetika a drogéria sa nekupujú stále