icon

Ako šetriť peniaze efektívne?

30. júl 2024

Ahojte, máte nejaké dobre typy ako šetriť? Ja proste neviem šetriť peniaze🙁

autor
30. júl 2024

@carolynka nie že nechcem, no teraz nemám čas na zdĺhavejšie otázky: Na tie odpoviem neskôr

medda_beda
30. júl 2024

Tak to urob presne tak, nastav si sumu ktorú chceš šetriť a šetri.Nastav si to tak aby si to vedela vybrať napríklad raz ročne, niektoré banky ti k tomu aj prihodia zopár€
Alebo si povedz koľko chceš ročne našetriť a podľa toho šetri každý mesiac.

zuzidr
30. júl 2024

práve ,že čítam, len neviem čo vlastne chceš "počuť", kedže nevieme koľko minieš na kozmetiku, stravu a život v barcelone je asi iný...musíš sa spýtať niekoho kto tam žije, či sa dá ušetriť z 2500€ príjmu

luccija
30. júl 2024

A potrebuješ šetriť?máš dosť, tak nešetri.Mozno to je suma z ktorej sa v zahraničí nedá šetriť.

kulumulu123
30. júl 2024

Ked zarabas 2500 e mes tak je niejde chyba v systeme... Pises ze nechodis po kavickach, nekupujes hluposti, nefajcis nepijes... Tak si zrataj vydavky na byvanie plus strava a zistis kde ti idu peniaze

autor
30. júl 2024

@luccija no neveim, na konci mesiaca nemá z výplaty bud nič ale o max 20€

luccija
30. júl 2024

Tak opakujem zisti na čo minas...

misana84
30. júl 2024

A možno zarabas malo a buď rada, že nejdes do mínusu

sashka22
30. júl 2024

Nikdy sa Ti nepáčil minimalizmus?

liz_lemon
30. júl 2024

@muchotrafka298 ja do obchodov nechodim, a aj tak minam, to bude asi tym, ze sa da vsetko kupit online

muchotrafka298
30. júl 2024

No tak urcite zdedeny byt v Barcelone a peniaze od rodicov.....zase su prazdninky ze?

Ked nevychadzas s financiami, je najjednoduchsie si vsetky vydavky zapisovat, ci budes mat tabulku v xls alebo appku, je to jedno. Ale fakt kazdy jeden vydavok mesacne po kategoriach. A tam krasne zistis, ze co Ta kolko stoji penazi a kde vies usetrit.

@liz_lemon pocitaju sa aj eshopy 😂

sense
30. júl 2024

No autorka o.k máš príjem 2500, aké máš fixné výdavky...okrem stravy 500e

olivierko229
30. júl 2024

Mne pomaha ciel setrenia. Popozeram si na nete kde chcem ist na dovolenku, co tam vsetko mozme zazit, vyskusat, ochutnat, aj detom ukazem a potom setrime. A pripominame si, na co setrime. Priznam sa, ze vela nakupujem na nete, castokrat aj to co netreba, lebo je to teraz za super cenu 😀 ale potom si poviem, ozaj treba? Lebo na dovolenke mame za to obed...alebo vstup tam a tam. A dam si cas na rozmyslenie nakupu. A pomohlo mi to, obmedzila som nakupy, alebo ich aspon posuniem co najdalej a namiesto dvoch objednavok mesacne v lekarni mam jednu 😄. A neposlem si takto zo sporenia.

zuzidr
30. júl 2024

tak podľa uvedeného linku vyššie naozaj zarábaš málo, najčastejším zárobkom je min. 3000€ - 4500€

negymama
30. júl 2024

@zuzidr este zalezi na tom, ci autorka mysli hruby prijem alebo cistu mzdu, tam sa to v tych prehladoch da prepnut

zuzidr
30. júl 2024

@really8
@negymama to som si nevšimla ,ak tak ,beriem späť tým pádom zarába niečo viac ako minimálka

babulkomale
30. júl 2024

Že sa ti chce trolliť tu a strácať čas...zdedeny byt, zdedene peniaze, nic nie je problem, ale chces setrit 😃
Tak setri.

miska1997
30. júl 2024

Keď si finančne zabezpečená na 15 - 20 rokov (ako tvrdíš) čo ti mesačne pomôže odložiť napr. 200€ ?
Zobuď sa zo sna 😆

negymama
30. júl 2024

@miska1997 staci ked bude setritu uroky z tych zdedenych prachov.

negymama
30. júl 2024

@zuzidr ked si das cisty prijem, tak ta suma ako najtypickejsia platba je cca 25 ticis eur rocne v cistom, co je cca 2100 v cistom mesacne, co autorka mierne prevysuje. Priemerny prijem moze byt navyseny aj vysoko nadstartnými prijmami maleho poctu jednotlivcov.

osky
30. júl 2024

Zijem vo Viedni ,plat nezverejnim,ale povedzme, ze sa zan nemusim hanbit....
Takze myslim ze obdobne podmienky ako autorka.
Neviem si predstavit co za drahu kozmetiku ci kadernicku pouzivas, ked nic ine take extra nekupujes
My jeme aj vonku,aj vyletujeme,aj bio kupujeme,aj prirodnu drahsiu kozmetiku.
Najviac asi oplieskam na topanky..
Okrem toho prispievam na rozne nadacie ci charitu...tam ide dost..
A napriek tomu- teda setri sa samo.
Ved pri 2500 eur musis min.tu 1000 usetrit.
Nehovoriac o tom,ze mas urcize aj 13.a 14.plat..
Len treba pouzivat aj rozum.
Tie topanky kupujem vo vypredajoch,akciach...mam ich mrte/v lete zimne,v zime letne-proste,ked uz sa meni tovar/
Rovnako kozmetiku ci potaviny.
Vzdy je nieco vyhodne...
Da sa to,je to o nastaveni.
Za to ze mam velky plat,neminam bezhlavo a viem si to ekonomicky rozvrhnut...
Ale na zaciatku som si vsetko zapisovala,potom som si urobila tabulku,kde som na konci mesiaca napisala sumu za jedlo,za drogeriu,za oblecenie...za vsetko
Trvale platby...
Postupne zistis,kde mas problem.
A naucis sa neplytvat.
Ja v prvom rade nevyhadzujem jedlo.
Snazim sa vyuzit uplne vsetko.
Nekupujem blbosti ,kt.nik neje,nechce....
Oblecenia mam vela,tiez kupujem i online,ale tak,aby to nebolo moderne 1 rok a stoji to v skrini...

autor
30. júl 2024

@babulkomale Za to že ty sa nemáš tak ako ja, nemusis byt nepríjemná. Predsav si že ľudia dedia a majú peniaze no ah tak sa chcú naučiť šetriť🙂

juliet86
30. júl 2024

ved na toto existuju roxne skolenia. financni poradcovia. ak nemas financnu gramotnost tak si ju vies doplnit na kurozh a v skole. tipujem ze po rodicoch ti ostalo tych 100 az,300tisic pises ze ti vystacia,15-20 rokov. ak by si ich soravne incestovala napr fondy nehnutelnosti atd tak ti vydrzia 40 rokov az nekonecno. aj tu na oniku je zadarmo financna poradna. tk typkovi napis

osky
30. júl 2024

Hm...
Podla tej tabulky je to malo...
Ale teda....
Nechce sa mi verit,ze by Spanielsko bolo drahsie ako Rakusko,Taliansko,Nemecko ...
Neviem porovnat ceny,naklady na zivot...
Ale pride mi cudne,ze osoba,kt.je sama,plne zabezpecena,nevyzije z 2500 eur/resp.nevie usetrit/...

babulkomale
30. júl 2024

Ja sa mám výborne, nerob si starosti. Mam aj zarobene, aj zdedene, aj vo vyhlade.
Len nevidim zmysel temy.

mercy13
30. júl 2024

@muchotrafka298 nestači nechodit do obchodov... Bohuzial existuju uz aj e-shopy, vacsia sranda ako normalne obchody...

kvietok2012
30. júl 2024

A odkial mam vediet ze ty žiješ v Barcelone? Mala si to napísať do uvodného príspevku.... 🤔

muchotrafka298
30. júl 2024

@mercy13 bolo to myslene ironicky, samozrejme, vsetky druhy nakupov. Lebo podla mna nemina iba ten, co nic nekupuje. Ja takeho ale nepoznam.

amelie2017
31. júl 2024

Tak kava v Barcelone je lacnejsia nez v zaprdenom Martine.
Mna by zaujimalo, odkial si mala peniaze na vyplatenie dane z dedictva, ked nevies usetrit ani 20€.