Ako si ľudia môžu dovoliť luxusný život?
Ahojte,neviem ako vy ,ale mne sa zdá že každý niekam chodí ,mám už tri kamarátky ktoré boli v Dubaji nedávno,druhé si chodia stále ku kozmetičke atd ,v obchode tiež ľudia plné košíky,v správach sa dozviete že dôchodca má 400 000 ,človek je rád že pri dnešných cenách má čo do úst ,každý deň keď som v obchode len pozerám na ceny aké sú vysoké ,nechápem kde ty ľudia berú na také dovolenky,nákupy a pritom sú to obyčajní ľudia,ja im nezávidím len rozmýšľam aký príjem človek musí mať aby si vedel aj niečo iné dovoliť okrem prepočítavania peňazí na stravu
@hellwant môžem ti dať naňho kontakt a budete mať lacnejšie. Booking si berie cca 20% províziu takže sú tie ceny tam trochu vyššie.
A čo sa týka sezóny, tak ti poviem že minule Vianoce na Maldivách pršalo skoro týždeň v kuse a to je top sezóna. My sme boli v juli a 10 dni iba slnko len v noci sprchlo, to už aj domáci hovoria že to ni je tak ako kedysi, ta klíma sa postupne mení.
Nezávid lebo nikdy nevies čo je za tým.
Nedávno ma takto nasr...dila jedna vsetecna pani čo sa tiež rozčuľovala odkiaľ berú henti také prachy. Rozumej išli na poznavacku do Ázie na ktorú 5 rokov šetrili. Zhodou okolností ich trochu poznám a mám predstavu ako žijú a priznám že som nemala práve najlepšiu náladu 🙈 tak dostala pitchung v zmysle ze keď si 5 rokov odriekne welnesiky, nehtiky, kaderníčku, kavicky, koláčiky, kofolky zmrzlinky a langosiky našetri aj ona. Pozerala jak tela na nové vrátka že ona by tak šetriť nevedela 😂
Slovenská natura je taká že závidieť aj rakovinu.
Keď je pre teba plný nákupný vozík symbol blahobytu odporúčam nasledovný postup:
Vyhliadni si v okolí priemerne zarábajúcich ľudí s deťmi vo veku 10-15 rokov
Ponúkni im že ich potomstvu na mesiac zabezpečís všetku stravu
O mesiac nám daj vedieť či si stále myslíš že plný kôš v obchode znamená že 100 eurovky prehadzuju vidlami.
@puertorico áno toto je tiež fakt. Ja mam hypotéku pod 1% a splátku dosť nízku, takže si môžem dopriať dovolenku a to co chcem. Splátka na takú vysku ako mam by bola teraz viac ako 700 eur co by bol už naozaj väčší zasab do rozpoctu
@hellwant no jasne, po uliciach sa plavili na takých loďkách malých 😂 mali z toho zábavu, ale turisti nie 😂 už je to tam bežne, sledujem na instagrame @na.maledivy a oni davaju aj aké je počasie, skus pozrieť 🙂 my tiež chodíme cez prázdniny hlavne, presne ten istý termin jarných prázdnin ideme do Dubaja, ale to len tak na 6 dni vyhriat kosti po zime 😂
Sleduješ Tour De svet alebo letenky za babku? Ak nie, tak začni 😂 pripadne si nastav na google dlights tieto dátumy a destináciu a daj si sledovat let. Vždy keď sa zmení cena tak ti pride email
@1ryba poviem ti priklad z okolia - mladi par, robili si spolu vš na Slovenku. chalan ostal robit na sr baba odisla do čr - obidvaja v obore co vystudovali. chalan ma 2 roboty u nas a aj tak sa platovo nevyrovnal frajerke. ako to vyriesili? dal vypoved a odisiel za nou do cr. vysledok? mame o 2 mladych sikovnych ludi menej lebo si nasli lepsie podmienky - za hranicami. a este plus - baba sa chysta si kupit nove auto, tak si davala robit cenove ponuky, a ak si to auto kupi v cr vyjde je o nezanedbatelnu ciastku lacnejsie. takze na slovenku sa vazne nemame tak dobre ako si myslime. hej mozno niektori jednotlivci sa maju nadpriemerne, niekto sa ma priemerne ale celkovo ako spolocnost je to velka bieda. ak si napriklad porovnam obdobie spred 3-4 rokov ten narast cien k platom je naozaj neumerny.
@1ryba ani náročnosť vš medzi sebou nejde porovnať. Ine je študovať medicínu ine pedagogiku. Ale Oto ani tak nejde ide skôr oto že mzdy sa odvíjajú podľa dopytu a ponuky.
My teda zarabame ( ja som aktualne na rodicovskej a pracujem len obcasne) dobre a podla statistiky ktorá ukazujem slovensky platovy priemer tak mame obaja nadpriemer, muž snáď aj dvojnásobok priemeru. Môžeme si dovolit dobry život a nemusíme prevracat každé euro. ALE, nemeni to nic na fakte ze všetko je neskutočne drahé a ide všetko stále hore. My mame investovane v bytoch ktore chceme predať ale aj napriek tomu že na tom niečo zarobime tak si pri výbere nášho ”forever” bývania nemôžeme vyberat a tiež sa čudujeme že kto realne má na všetky tie novostavby ktoré sa vravia že sú pre “mladé rodiny” pretože si neviem predstaviť z čoho by si to realne mladá rodina mala dovoliť. Baby čo tu píše že vzdelanie, kvalifikácia atd majú pravdu že to ku kvalite života fakt pomôže. Ale ludia musia robiť aj práce kde je nereálne zarábať tisíce mesačne. A pri týchto cenávh to musia mať mega tažké
@andrejka2424 kiezby... Jeden rok, asi tak 2013, alebo 2014 nam nahle zlyhali ziarovky na stedry den, tak som musel ist na stedry den do tesca. Vtedy mali arabesky po 50 centov. Skupil som ich asi po 30. Lenze odvtedy to skusam rok co rok a soda.
@1ryba hej v priemere ano, ale ta priepast medzi bohatimi a chudobnymi sa mi zda, ze sa z roka na rok zväčšuje, cize bohati maju viac a chodobni este menej a potom ti vznikne priemer ze nam je vsetkym vlastne dobre, co ale vobec neni pravda... a kazdy racionalny clovek uteka na zapad, poznam aj Slovákov, ktori odisli do Nemecka, Anglicka... ale ak si porovname statistiky so zapadnymi krajinami co sa tyka miezd sme na chvoste...
Ehm, ja len tak tichym hlasom pripomeniem, ze konsolidacne opatrenia zacinaju az od januara. To sa teste 😂
Neviem ako vy ,ale mňa osobne napríklad nikdy dovolenka do zahraničia nelákala 🫠 boli sme 2x pri mori a nič som si z toho neodniesla ,len zbytočne minula peniaze 🤣 takže pre mňa osobne Tatry sú najkrajšia dovolenka ❤️ a inak chápem ,že niekomu môže učarovať zahraničie..každý sme iný ,máme iné priority ,iné postavenie. Tiež nemám nič ,mám tak aby som vyžila a niečím malým potešila dcéru. Ale každý si to svoje šťastie hľadá. Ja som šťastná aj za to málo 🤗 nezáviď,buď sama sebou. Nevšímaj si ľudí okolo seba ale ži svoj život a nájdi si vlastný smer. Pre teba je krásne ako oni cestujú a nakupujú veľa. Ale pre nich to možno taká radosť nie je 🤗 ľudia si žijú svoj sen a plnia si všetko čo chcú a mali zažiť. Skús sa sústrediť na svoj život a nepadaj do depresií,skús si nájsť čo je zmysel tvojho života..odkedy mám dcéru si uvedomujem,že jediné za čo môžme byť vďační,je každý ďalší deň,keď otvoríme oči 😘 to si za peniaze nekúpiš. To máš určené ešte koľko krát ich otvoríš ,práve nájdením životnej cesty. ❤️
Šetriť ,investovať ,ja nikam nechodím zatiaľ ,ale za to si kupujem hračky za stovky € (elektronika atď) ,keby chcem ,tiež 2 x ročne môžem chodiť ,keď že mám 13.ty a 14.ty plat atď ,ale to môže človek si nechať alebo niekam ísť ,ak chceš mať aj dôchodok ,tak si aj na dôchodok musíš nechať ,inak veľa tí čo cestujú tak majú veľa krát na účte 0,lebo žijú zo dňa na deň
@david1202 zo dna na den alebo si cely rok odtrhaju od ust aby mohli ist na dovolenku. Za tyzden dovolenky 51 tyzdnov utahovania opasku-aj to je slovensky fenomen🙂
@anonym_autor ozeliem dovolenku, mojou prioritou je pohodlne, kvalitne, moderne bývanie. Doma mám bazén, palmu, všetko tip top spravené. Citim sa tu veľmi dobre, oddýchnem si v pohodlí domova. Niekto ma iné priority. Ma potrebu sa pochváliť dovolenku, ale teda kvalita bývania 0🤷♀️ priority…
nikdy nekupujem dovolenku naraz, v oktobri kúpim letenku, vo februári ubytko a v júni idem už "zadarmo" iba s vreckovým :D

preco by si mali zit dobre len vysokoskolky vzdelani ludia??? spolocnosti by nechybala taka pani upratovacka? kucharka? predavacka? smetiari? atď. ved aj to su povolania ktore ako spolocnost tak isto potrebujeme. a to ze zarobia minimalku ktora je naramne smiasna pri cenach ake mame je velmi smutne. nehovorim ze, treba ist kazdy rok na dovolenku k moru,ale ak chce clovek aj slusne byvat, aj slusne sa obliect, umyt, najest sa a nedoj boh este vychovavat a zivit diata to ake su mzdy je naozaj smutne. ale tuto jedine riesenie je najdi si inu pracu 🫣 a tie smeti za nas za chvilu bude vyvazat akoze kto pri takomto zmyslani? alebo varit nasim detom v jedalni bude kto??
(pre rypakov - mam vysoku skolu, ale vazim si kazde povolanie, kazdu pracu ktora sa vykonava poctivo aj ked je zaplatena tak ako je)