icon

Ako spravodlivo prispievať do domácnosti pri rodičovskej dovolenke?

Včera o 11:31

Ako máte s manželmi podelené prispievanie do spoločného rozpočtu keď ste na rodičovskej? Rátali ste to z percenta príjmov? Máme čerstvo založený spoločný účet a každý si nechal aj svoj osobný. Dali sme si manželov príjem + môj príjem mínus výdavky ÷ 2 a to nam vyšlo ako vreckové. Napr muž zarobí 2000 ja 500 to je 2500 príjem domacnosti mínus náklady 2000 teda nam ostane 500€ rozdiel. To si pošleme na osobný účet ako vreckové kazdy po 250€. Je to takto ok? Aby to bolo pre oboch fer. Starame sa o deti oveľa a ja viac o domácnosť keďže som doma ale plus mínus je to rovnako. Ked som pracovala platili sme na polovicu. Ako to mate vy?

autor
Včera o 14:31
@anonym_968d7b

@anonym_autor ved tak si to vyratala,ze rodicak je 500,tak das do kasy 250,a 250 ti zostane ako vreckove.

@anonym_968d7b to nie je polovica nákladov😂 to je, ze 50% príjmu si odložím bokom. A je to iba príklad, chodi mi mesačne viac

anonym_14fe41
Včera o 14:37

@anonym_autor rodicak je prispevok na starostlivost o dieta. Kym som bola na MD a RD, tak moj muz nepytal odomna ani cent, ani ho to nenapadlo. Ja som ale ani raz nebola doma 3 roky 🤷🏼‍♀️
Je super byt samostatna zena a dokazat uzivit seba aj deti aj bez manzela a mam to tak ked pracujem, ale pre boha zo nieco cez 400e rodicaku chce muz aby zena prispevala na domacnost?
Ked pracujem mame vydavky rozdelene alikvotne k vyske prijmu a obidvaja zeda mame moznost aj investovat aj si financovat volnocasove aktivity aj vsetko. Ved aj ja ako zena by som pracovne bola niekde inde ak by som nemala deti, to je “dan” kt zaplati kazda matka a teda manzel aspon toto kompenzuje tym, ze ked sa zene radikalne znizi prijem, tak nemusi kazdy mesiac pisat sem do diskusie kedy uz pride rodicak.

autor
Včera o 14:38
@muchotrafka298

@anonym_autor ked si bude inde ukladat, tak to nijako nezistis, ale ze nijako. Lebo on si kludne moze vyberat z bankomatu aj 5x denne, tvoje peniaze, jeho peniaze, ked su na spolocnom ucte.

Tu su pisane temy neustali, ze ako od zien chcu muzi polovicu nakladov na uhradenie pocas materskej/rodicovskej, lebo tak prispievali pokym pracovali. To nebolo na teba. To bolo vseobecne. Ze jednoducho je nonsens, aby Ti vypocitaval muz, ze kolko mas prispievat a na co.

A my sme tu velmi dobre pochopili pointu, to sa neboj. Nie je tu len ako pises hrstka bystrejsich, je tu dost bystrych zien a muzov. Ide o to, ci ty chapes ake je fungovanie a financna gramotnost u teba doma. Rob si co chces a ako uznas za vhodne, je to vylucne vec tvojej domacnosti.

@muchotrafka298 ale ty píšeš uplne odveci. Moj názor je, ze je uplne normalne prispievať na domácnosť aj počas rd, je to v malej miere. To ze ty to tak nemáš je tvoja vec ja sa ti do toho nestarám ani ta kvoli tomu neoznačujem za finančne negramotnu.
Vyjadruješ sa k odkladaniu peňazí tajne bokom, pričom nemáš ani paru, ako sme sa k tomu dostali. Jedna komentujuca kritizovala viac účtov, ze ma byt jeden spoločný. Tak som napisala, ze je praktickejšie mat aj svoj osobný v prípade rozvodu, úmrtia.
Posledný krat pisem, ze muž nechce polovicu nákladov a ani nechce nic, nevies ako to mame doma. Ak si naozaj dospela k záveru, ze chce polovicu nakladov (1000€) tak sa aj s tebe podobnými vráť na ZŠ.

autor
Včera o 14:40
@anonym_14fe41

@anonym_autor rodicak je prispevok na starostlivost o dieta. Kym som bola na MD a RD, tak moj muz nepytal odomna ani cent, ani ho to nenapadlo. Ja som ale ani raz nebola doma 3 roky 🤷🏼‍♀️
Je super byt samostatna zena a dokazat uzivit seba aj deti aj bez manzela a mam to tak ked pracujem, ale pre boha zo nieco cez 400e rodicaku chce muz aby zena prispevala na domacnost?
Ked pracujem mame vydavky rozdelene alikvotne k vyske prijmu a obidvaja zeda mame moznost aj investovat aj si financovat volnocasove aktivity aj vsetko. Ved aj ja ako zena by som pracovne bola niekde inde ak by som nemala deti, to je “dan” kt zaplati kazda matka a teda manzel aspon toto kompenzuje tym, ze ked sa zene radikalne znizi prijem, tak nemusi kazdy mesiac pisat sem do diskusie kedy uz pride rodicak.

@anonym_14fe41 cize muž ma platit uplne vsetko a ja si mam cely rodicak aj prídavky odložiť? Tak to ja nechcem. Muž odo mna nechce peniaze, ja prispievať chcem alikvotnou častou príjmu, lebo to považujem JA za správne.
Inak všetky moje voľnočasové aktivity aj vsetko ostatné platíme zo spolocneho uctu.

f333
Včera o 14:41

@anonym_autor A pochopili ste ty aj manzel,co je zmyslom a ucelom manzestva? Pretoze podla tvojho uvodneho prispevku ani netusis,co to znamenaToznamena,ze uzatvorenim manzestva sa stavate rodinou a mate hospodarit SPOLU.Ato zahrna aj starostlivost o deti. Ine je vlastnictvo imania aine je hospodaremie spolu.
Hospodarenie a starostlivost o rodinu neznamena len finacnu cast. Ale aj podiel statortlivosti o domacnost a rodinu
To,ako fincne zabezpercite rodinu moze mat monoho foriem.Ak nemate BSM, tak dohodana alikvotnej ciastke zo svojho imania od kazdeho kazdy mesiac na chd domacnosti avyzivu deiti a vas dvoch
Akmate BSM tak imanie nadobudnute pocas trvania manzelstva je splocne.Cize plat manzela ,manzelky ci rozne davky ,ktore rodina ci matka dostava.Plus nehnutelnosti /ak nie suvynatez BSM/ a hnutelne veci.Podiely su rovnake.Cize nie pol.na pol. Rovnake
Imanie mimo BSM je toho,kto ho vlastni.
Takze ja nechapem,co mas ci mate za problem. Manzel pracuje prvazne zivi rodinu momentalne ,ty sa staras o domacnost a deti momentalne a dostavas davku matersku ci rodicovsku.Aj ta je castou BSMako plat manzela ,ak mate BSM. Takze jeden ucet obaja majetelia/najlepsie/ aka nie,obaja navzajom priustup k uctu druheho.Cize pozna hesla, cisla kariet atd.
A vreckove? No ak mate na vreckove, tak maj vreckove. Ale na co je to dobre? Ak teda a to vreckove nejde so spolocneho imania tak je to .ok. .Cize mas finacie,ktore re si maa pred manzelstvom a zhodnocuju sa ti .Cize tiesi vyber ako vreckove. A manzel to iste. Ale ak nemate vlastne imania pred sobasom,tak ked potrebujes nieco si kupit ,tak si kupis so SPOLOCNEHO konta.Ides na kavu,tak si ju z toho zaplatis. Pochopila si?Vreckove v spolocnom BSM je to,co vam zostane po uhrade nakladov na zivot,setrenina rezervu a investovani.
Co je to za manzelstvo a rodinu,ked si navzajom neveria a nechcu sa navzajom podporovat a zivit.Vyzivovacia povinnost manzelov je zakonna povinnost .
Takze ste si mali vybrat model aky realne mate formou manzelstva . Mam dojem,ze akoby si ani necitila,ze ste rodina.Ta najblizsia.

anonym_14fe41
Včera o 14:45
@anonym_autor

@anonym_14fe41 cize muž ma platit uplne vsetko a ja si mam cely rodicak aj prídavky odložiť? Tak to ja nechcem. Muž odo mna nechce peniaze, ja prispievať chcem alikvotnou častou príjmu, lebo to považujem JA za správne.
Inak všetky moje voľnočasové aktivity aj vsetko ostatné platíme zo spolocneho uctu.

@anonym_autor este raz, su to peniaze na starostlivost o dieta, takze kupis oblecko, plienky a co treba a je to tvoje vreckove 🤷🏼‍♀️ nie ze platis z toho inkaso alebo hypoteku.
Takze nehovorim, ze musi platit muz vsetko ale ak sa v tak zranitelnom obdobi ako je po porode a pocas rodicaku dokaze a chce postarat a svoju zenu, tak je to prejav jeho schopnosti a toho, ze si svoju manzelku vazi a nevnima ju len ako osobu, kt sa ma starat o deti a este aj tahat domacnost. Ja za toto muza neskutocne obdivujem, ze prevzal zodpovednost za rodinu, ze v case ked som nemohla ja vzdy potiahol on a potom aj ten vztah vyzera uplne inak.

michaelamichi
Včera o 14:49
@anonym_14fe41

@anonym_autor este raz, su to peniaze na starostlivost o dieta, takze kupis oblecko, plienky a co treba a je to tvoje vreckove 🤷🏼‍♀️ nie ze platis z toho inkaso alebo hypoteku.
Takze nehovorim, ze musi platit muz vsetko ale ak sa v tak zranitelnom obdobi ako je po porode a pocas rodicaku dokaze a chce postarat a svoju zenu, tak je to prejav jeho schopnosti a toho, ze si svoju manzelku vazi a nevnima ju len ako osobu, kt sa ma starat o deti a este aj tahat domacnost. Ja za toto muza neskutocne obdivujem, ze prevzal zodpovednost za rodinu, ze v case ked som nemohla ja vzdy potiahol on a potom aj ten vztah vyzera uplne inak.

@anonym_14fe41 prečítaj si ešte raz autorkin príspevok 🙄

autor
Včera o 14:54
@anonym_14fe41

@anonym_14fe41 este raz😂 plienky oblecenie lieky dmka nájom energie paušály potraviny nedoplatky tankovanie poistky plati muž. Ja mam fakt pocit, ze neviete väčšina citat a čakáte nedočkavo na nove príspevky aby ste sa odbavovali ani nestihnete prečítať príspevok a uz si idete svoje fantazmagorie😂😂

sisaka
Včera o 14:55

@anonym_autor obávam sa, že 90% žien nevie čítať s porozumením a absolútne nepochopilo, čo si v úvodnom príspevku napísala a ako si prišla k tej sume vreckového.
My to máme síce nastavené inak, ale vaše rozdelenie je logické a spravodlivé a nevidím žiaden problém mať to takto.

autor
Včera o 14:55
@michaelamichi

@anonym_14fe41 prečítaj si ešte raz autorkin príspevok 🙄

@michaelamichi naco, niekto musi byt dôvod, preco su ženy na mk nazývané slepice

sisaka
Včera o 14:58
@anonym_autor

@anonym_14fe41 este raz😂 plienky oblecenie lieky dmka nájom energie paušály potraviny nedoplatky tankovanie poistky plati muž. Ja mam fakt pocit, ze neviete väčšina citat a čakáte nedočkavo na nove príspevky aby ste sa odbavovali ani nestihnete prečítať príspevok a uz si idete svoje fantazmagorie😂😂

@anonym_autor môj pocit, obávam sa, že táto diskusia je stratená, lebo drvivá väčšina komentov je úplne odveci. Keď to čítam, mám pocit, že reagujú na nejaký príspevok, ktorý som ja nečitala 🤦‍♀️

autor
Včera o 14:58
@sisaka

@anonym_autor obávam sa, že 90% žien nevie čítať s porozumením a absolútne nepochopilo, čo si v úvodnom príspevku napísala a ako si prišla k tej sume vreckového.
My to máme síce nastavené inak, ale vaše rozdelenie je logické a spravodlivé a nevidím žiaden problém mať to takto.

@sisaka dakujem este ze nie vsetci nevedia citat. Uplne si to tu prekrutili na svoj obraz. Ja neviem co je podstata manželstva muž ma zdiera z peňazí a nemiluje ma neváži si ma😂 mna to uz ani neprekvapuje co tu niektoré splietaju. Ako keby musel kazdy zit podla nich

autor
Včera o 14:59
@sisaka

@anonym_autor môj pocit, obávam sa, že táto diskusia je stratená, lebo drvivá väčšina komentov je úplne odveci. Keď to čítam, mám pocit, že reagujú na nejaký príspevok, ktorý som ja nečitala 🤦‍♀️

@sisaka hej ja tiez pozerám spätne komenty, ze kde vzali niektoré hlody🤷🏼‍♀️ Keby to aspon napisali normalne. Ale zjavne nesúhlas sa da vyjadriť iba pasivno agresívne

sisaka
Včera o 15:02
@anonym_autor

@sisaka dakujem este ze nie vsetci nevedia citat. Uplne si to tu prekrutili na svoj obraz. Ja neviem co je podstata manželstva muž ma zdiera z peňazí a nemiluje ma neváži si ma😂 mna to uz ani neprekvapuje co tu niektoré splietaju. Ako keby musel kazdy zit podla nich

@anonym_autor no asi tak, keby vedeli čítať tak by zistili, že vzhľadom na to, čo ty momentalne vkladáš do spoločného máš percentuálne oveľa vyššie vreckové ako tvoj muž a tiež nepochopili, že tvoje vreckové nie je na výdaj domácnosti …

anonym_e5daaf
Včera o 15:03
@anonym_autor

@anonym_autor ale prečo je problém neriešiť kto koľko zarobí a dá bokom? Ja do teba nijak nerýpem, iba stále neviem pochopiť význam toho “vreckového”. Na tvojom mieste ak chceš mať aj niečo mimo spoločného účtu keby niečo tak vôbec neriešim príjmy a výdavky, míňam ako chcem a z času načas sa pozriete koľko máte na samostatných účtoch a dorovnáte to.

autor
Včera o 15:12
@anonym_e5daaf

@anonym_autor ale prečo je problém neriešiť kto koľko zarobí a dá bokom? Ja do teba nijak nerýpem, iba stále neviem pochopiť význam toho “vreckového”. Na tvojom mieste ak chceš mať aj niečo mimo spoločného účtu keby niečo tak vôbec neriešim príjmy a výdavky, míňam ako chcem a z času načas sa pozriete koľko máte na samostatných účtoch a dorovnáte to.

@anonym_e5daaf lebo ja som typ človeka, co jednak rad šetrí a rad ma prehľad vo financiách. A teda prijateľná možnosť A bola oba príjmy na spoločný účet ked pride výplata a neriešiť. Ale zhodli sme sa na možnosti B, ze chceme obaja svoje vreckové na svoje aktivity záľuby atd a ak neminieme tak si to odložíme. A keďže ja teraz nezarobim vela, chcela som aspon nieco prispieť ale aj nieco si odložiť. Chceli sme to rozdeliť nejak spravodlivo. Obaja sme sa zhodli, navrhla som to ja. Ak bude raz muž zarábať 5 tisíc tak ja si budem chodit na kavicky kadernícky a svoju výplatu si budem odkladať na sporenie. Teraz to chceme takto. A nechcela som sa vzdávať svojho uctu, chcela som mat tri. Neviem, ci som to napisala pochopiteľne

anonym_e5daaf
Včera o 15:22
@anonym_autor

@anonym_e5daaf lebo ja som typ človeka, co jednak rad šetrí a rad ma prehľad vo financiách. A teda prijateľná možnosť A bola oba príjmy na spoločný účet ked pride výplata a neriešiť. Ale zhodli sme sa na možnosti B, ze chceme obaja svoje vreckové na svoje aktivity záľuby atd a ak neminieme tak si to odložíme. A keďže ja teraz nezarobim vela, chcela som aspon nieco prispieť ale aj nieco si odložiť. Chceli sme to rozdeliť nejak spravodlivo. Obaja sme sa zhodli, navrhla som to ja. Ak bude raz muž zarábať 5 tisíc tak ja si budem chodit na kavicky kadernícky a svoju výplatu si budem odkladať na sporenie. Teraz to chceme takto. A nechcela som sa vzdávať svojho uctu, chcela som mat tri. Neviem, ci som to napisala pochopiteľne

@anonym_autor lenže mne príde že pri tejto možnosti vznikne ľahšie nepomer medzi vami dvomi. Sú výdavky ktoré sú fixné ale predsa každý mesiac dávate inak na drogériu, jedlo, benzín, oblečenie pre dieťa atď. Velmi si to zjednodušila že 2500€ prijem 2000€ výdavky a 500€ zostane čiže 250€ každému. Ale možno budú mesačné výdavky 2200€ lebo bude mať dieťa oslavu, možno budú výdavky 1800€ lebo nebude toľko toho treba. A buď mužovi zostane viac ako 250€ alebo minie ešte aj tých 250€ čo mu malo zostať na seba. To isté aj u teba. Nebudete mať vo výsledku rovnakú sumu na účte. Možno budeš po pol roku ty 500€ na účte a on s 2000€ na účte. Preto úplne nevidím pointu toho vyrátavania ak to aj tak vie urobiť rozdiely medzi vami. Ja som tiež typ čo šetrí a má prehľad vo financiach. Muž je szčo, každý mesiac iná výplata. Viem akú máme rezervu, viem naše fixné výdavky a viem koľko zarobil za predošlý mesiac. Vtedy viem, či sa uskromním alebo si kúpim čo len chcem. Máme vždy peniaze rozdelené na viacerých účtoch keby niečo. Prístupy máme ku všetkým a tak peniaze presúvame podľa potreby. Ale to, že elektrika a voda odchádza oficiálne z môjho účtu neznamená, že ju ja platím z rodičáku.

anonym_19cbc7
Včera o 15:26
@anonym_968d7b

@anonym_autor ved tak si to vyratala,ze rodicak je 500,tak das do kasy 250,a 250 ti zostane ako vreckove.

@anonym_968d7b presne si trafila klinec po hlavičke! Autorka tu nepochopila, ze ona prispieva polovicou svojho príspevku. Naschvál.pisem príspevky, lebo rodicak je príspevok na dieta, nie jej prijem. Neslúži na to, aby ona z neho prispievala na domácnosť.

sasa1310
Včera o 15:30
@anonym_4a7fa6

@anonym_autor s manzelom mám jeden účet a fakt by mi nenapadlo rátať nejaké percentá. Je živiteľ rodiny totižto, má sa postarať o teba a deti pretože rodičák je primárne určený na výdavky okolo dieťaťa ktoré často krát ten rámec presiahnu. Ženy to fakt sa vám toto ľúbi ? Oddelené účty a rátanie čo je čie keď ste manželia?
Áno budem tu mať milión komentárov ako vám to všetkým nádherne funguje a vôbec sa nehádam, fungovať to môže , ale vždy budete niekto z dvojice ťahať za kratší koniec a keby sa tých druhých opýtam a museli by úprimne odpovedať či sú s tým ok tak by sa pravda ukázala....

@anonym_4a7fa6 a na koho je účet? Na teba či na manžela?

autor
@sasa1310

@anonym_4a7fa6 a na koho je účet? Na teba či na manžela?

@sasa1310 sme obaja rovnocenní majitelia a mame dve karty

anonym_19cbc7
@anonym_autor

@anonym_autor pokial teda neoracujes, nemáš prijem. Lebo rodicak nie je prijem

autor
Včera o 15:34
@anonym_19cbc7

@anonym_autor pokial teda neoracujes, nemáš prijem. Lebo rodicak nie je prijem

@anonym_19cbc7 ale ty sa nestaraj o to, co je príjem a co je príspevok. Nikto vas nežiadal o moralizovanie žiadnu z vas. My sme rozhodnutí fungovať v takomto režime a je mi uplne jedno, co si hociktorá z takych ako ty mysli. Reagovala som aj na pribrzdene komentáre iba zo slušnosti. Vobec sa nečudujem, preco sa kazdy z koníka smeje, to vďaka takémuto “inteligentnému”osadenstvu. Neviete ani citat s porozumenim, ani odpovedať k veci ani sa rozprávať na úrovni. Vďaka bohu aj za normalne ženy tu

anonym_14fe41
Včera o 15:35
@anonym_autor

@michaelamichi naco, niekto musi byt dôvod, preco su ženy na mk nazývané slepice

@anonym_autor moja zlata ty nevies pocitat a mne napises, ze som slepica :D tak ak si taka spokojna s tym ako mate nastavene financie naco sem pises a pytas si uistenie, ze je to tak ok? Vsetko na com sa s muzom dohodnete a suhlasite s tym obaja je ok.
Vies co je diskusia? Ze ludia pisu svoj nazor alebo opisuju ako to maju nastavene oni, idealne bez urazok (tebe sa ani toto nepodarilo)
Rodicak nie je prijem je to prispevok.
Vies co je pre mna znakom nevyrovnaneho a nespokojneho cloveka? Ked nema argumenty tak utoci a uz len caka na komentar, kt s nim suhlasi aby sa mohol odbavovat na niekom, kto ma zivot zariadeny inak. Pre hlupaka kazdy hlupak/pribrzdeny/slepica (dopln si hocico z tvojho repertoara v tejto diskusii).

anonym_19cbc7
Včera o 15:37
@anonym_autor

@anonym_19cbc7 ale ty sa nestaraj o to, co je príjem a co je príspevok. Nikto vas nežiadal o moralizovanie žiadnu z vas. My sme rozhodnutí fungovať v takomto režime a je mi uplne jedno, co si hociktorá z takych ako ty mysli. Reagovala som aj na pribrzdene komentáre iba zo slušnosti. Vobec sa nečudujem, preco sa kazdy z koníka smeje, to vďaka takémuto “inteligentnému”osadenstvu. Neviete ani citat s porozumenim, ani odpovedať k veci ani sa rozprávať na úrovni. Vďaka bohu aj za normalne ženy tu

@anonym_autor keď si/ste rozhodnutí tak potom je toto uplne zbytocna diskusia. Lebo nie, zvyčajne to nemajú ženy tak, že z rodicaku, ktorý dostanú este polovicu dávajú na výdavky domácnosti. Teda aspoň tie ženy, ktoré majú normálnych chlapov. Btw, keď teda tvoj muz udajne platí aj to mlieko, aj tie plienky, tak kde mas tých zvyšných 250€, ktorými prispievas z rodicaku? Jaj, ci to aj z nich kupuje muz tie plienky a mlieko, co?

anonym_19cbc7
Včera o 15:41
@anonym_14fe41

@anonym_autor moja zlata ty nevies pocitat a mne napises, ze som slepica :D tak ak si taka spokojna s tym ako mate nastavene financie naco sem pises a pytas si uistenie, ze je to tak ok? Vsetko na com sa s muzom dohodnete a suhlasite s tym obaja je ok.
Vies co je diskusia? Ze ludia pisu svoj nazor alebo opisuju ako to maju nastavene oni, idealne bez urazok (tebe sa ani toto nepodarilo)
Rodicak nie je prijem je to prispevok.
Vies co je pre mna znakom nevyrovnaneho a nespokojneho cloveka? Ked nema argumenty tak utoci a uz len caka na komentar, kt s nim suhlasi aby sa mohol odbavovat na niekom, kto ma zivot zariadeny inak. Pre hlupaka kazdy hlupak/pribrzdeny/slepica (dopln si hocico z tvojho repertoara v tejto diskusii).

@anonym_14fe41 ona prispieva polovicou z príspevku, ktorý dostane, ale my sme slepice 🤣🤣🤣 toto proste nevymyslis 🙈

sasa1310
Včera o 15:47
@anonym_19cbc7

@anonym_14fe41 ona prispieva polovicou z príspevku, ktorý dostane, ale my sme slepice 🤣🤣🤣 toto proste nevymyslis 🙈

@anonym_19cbc7 ona neprispieva polovicou príspevku. Keď si prečítaš poriadne, platí všetko on a jej 500 eur rozdelí ona medzi nich dvoch ako vreckové.

anonym_4a7fa6
Včera o 16:03
@anonym_autor

@anonym_4a7fa6 v akej banke mate účet? Ked jeden zomrie tak sa účet zmrazi do dedičského konania. V prípade rozvodu ak je iba tvoj muž majiteľ uctu tak si mozes rovno pískať. Prosim, precitaj si príspevok znova kym začneš prskat, nepochopila si ho. Mame vsetko spoločne 🙂

@anonym_autor tak takéto veci máme dávno ošetrené v prípade smrti kohokoľvek....

autor
Včera o 16:03
@sasa1310

@anonym_19cbc7 ona neprispieva polovicou príspevku. Keď si prečítaš poriadne, platí všetko on a jej 500 eur rozdelí ona medzi nich dvoch ako vreckové.

@sasa1310 dakujem ale asi zbytocne vysvetlovat. Dve rovnaké sa zišli a idu si svoje. To je tak, ked je niekto tak velmi presvedčený o svojom názore, ze ma klapky na očiach 🙂 a čísla su samozrejme ilustračné chcela som zjednodušiť počítanie aby to bolo jednoduchšie. Nevyslo😂

sasa1310
Včera o 16:07
@anonym_4a7fa6

@anonym_autor tak takéto veci máme dávno ošetrené v prípade smrti kohokoľvek....

@anonym_4a7fa6 a na koho je ten váš "spoločný" účet?

anonym_e36b60
Včera o 16:09

@anonym_autor mňa by zaujímalo autorka, načo si založila takúto diskusiu? Keď vám to vyhovuje, tak načo o tom takto verejne " točiť" ? Alebo si myslíš, že niekto ti ponúkne ešte viac spravodlivejší a rovnejší a sofistikovanejší systém financovania rodiny v manželstve? Skús nejakého finančného poradcu, alebo psychológa. Nerozumiem fakt tejto téme, si sa s mužom rozhodla, tak OK, si nás poinformovala tak OK. A, čo ďalej?