icon

Ako ste na tom finančne?

konickarka1
11. feb 2017

Ahojte diskuterky. Vcelku ma zaujima ci ste spokojne s vasou financnou situaciou? Ci mate vlastne byvanie, ci vam vystacuje vas prijem.

oli18
12. feb 2017

@sam2 ale dala si sa vyprovokovať 🙂

sam2
12. feb 2017

@oli18 tak to mas pravdu... moja chyba...budem si davat lepsi pozor 😉😊

mima4
12. feb 2017

@sam2 nenazvala som ta frustrovanolu, len som pisala, ze vacsinu ludi v tomto state frustruje finančna situacia v akej sa nachadzaju, nie su ochotni nic pre zmenu spravit, a preto sa to prejavuje napr. zavistou, neprajnostou voci tym, co maju slusny prijem. Nikoho som nemenovala, tiez som napisala, ze ide o vacsinu (nie vsetky). A opat opakujem, ja ti len prajem, nech sa vam i dalej dari

mima4
12. feb 2017

@obsadenemeno
len ci by x tvojich znamych vedelo sa vzdat veci, ktorych si sa ty musela vzdat, ked si odisla do anglicka.
skoda, ze vacsina ludi nezavidi tu drinu, co clovek musel priniest, coho sa vzdat, co spravit, co zmenit vo svojom zivote...

obsadenemeno
12. feb 2017

@mima4 haha, teraz si udrela klinec po hlavicke.... spomenula som si na jedneho kamosa, co sa mi posmieval ked som mu povedala, aky job mam (to bolo daaaavno v 2004 ) 😉

a o par rokov neskor mi pisal, ze "najdi mi robotu, a ja uz pridem"....a samozrejme ocakaval, ze ho ubytujem u seba, a vsetko mu vybavim....a on bude len zarabat krasne peniaze. A po anglicky ani ceknut..........

esther03
12. feb 2017

@obsadenemeno toto je vsetko len nie anonymne forum- vlastna skusenost 😀

sam2
12. feb 2017

@mima4 tak som to zle pochopila prepac. Poprotim zehlim (sluzobnictvo buhuzial nemam 😂) 😊

mima4
12. feb 2017

@obsadenemeno to poznam 😀
a viem ze ani v anglicku nepadaju pecene holuby do huby... velmi vela ludi, co tam od nas slo, muselo fakt zamakat, neraz aj dve - tri prace, zivot v domoch s x dalsimi ludmi, brutal najomne... uplne ine prostredie, milion kulturnych sokov... u mnohych tie zaciatky boli velmi narocne, ale teraz ked sa s nimi stretnem, su to ini ludia, s inym myslenim, fungovanim.....
a ja vzdy tvrdim, ze slovensku by pomohlo, keby vsetci ludia, co ziju v zahranici nad 3 roky sa vratili sem... pretoze zazili kapitalizmus, su flexibilnejsi, sviznejsi, nie su nauceni "nastrkovat ruky" na peniaze druhych...
velmi vela priatelov, hlavne v UK mi povedalo - nie je problem opustit slovensko..aj ked je to tazke a bolo to tazke, ale problem je vratit sa na slovensko.

novana
12. feb 2017

@sam2, teba sa (na rozdiel od konickarki1, ktorá bola k tomu priamo vyzvaná) nikto nepýtal, čo má tvoj priateľ v garáži. Naozaj nemáš potrebu sa chváliť? 😉

sam2
12. feb 2017

@novana nie nemam.... 😉 A dom mame na hypoteku ako kazdy treti obcan v tejto republike 😉☺️
Znovu, mna fin.situacia ludi na mk nezaujima a svoju som okrem tejto diskusie tiez nikdy nerozoberala, ale moja chyba, priznavam, zle som pochopila pisany text a zbytocne som sa nechala vyprovokovat...
nikdy som nemala potrebu zakladat temu, kde musi byt hned jasne, ze prispievatelia sa budu pytat aj autorky ✌️🙏

obsadenemeno
12. feb 2017

@esther03 oooops, tak to som potom v peknej kasi........ 😲

suve99
12. feb 2017

..och jo, túto tému by som hneď zavrela....pekné nedeľné popoludnie všetkým !

obsadenemeno
12. feb 2017

@suve99 preco? co ta na nej tak irituje??? co si potrebujes vyriesit sama so sebou?

Mna skor nazlosti, ked sa temy zamykaju a este viac, ked sa zmazu. Hlavne, ak je to zaujimava tema..... 😉

katkabg
12. feb 2017

Ja zijem v Bulharsku uz 12 rokov,vela veci som sa musela vzdat zo Slovenska a naucit sa uplne iny zivot viest.Avsak lahko som sa prisposobila skromnemu zivotu 🙂

boba245
12. feb 2017

neviem sice na co to potrebujes vediet . pises ze sa nevies zaradit .... potrebujes sa vediet zaradit ? vies my sice tiez mame hypo, nastastie nie na tak dlhu dobu ako je bezne, ale mame. ja som teraz na dlhodobej pn a nasledne budem na materskej. manzel pracuje, len neviem dokedy, ale aj tak som spokojna. mozno aj preto ze mame dobry vztah, zdravie, rodinu, priatelov, spolocne zaujmy atd. nie len peniaze robia cloveka stastnym a spokojnym. vela ludi je na tom ovela horsie. podla toho co si opisala ty, ze co vsetko v 30tke mate by som sa citila ako milionar. ale ludia su rozni. niekomu je malo aj to co mas ty, inemu to staci. vsetko je o prioritach a hodnotach, ake clovek ma. ak si to chces porovnat, pripadne sa zaradit, skus sa na pol roka uskromnit, vyclenit vysku financii ako ma mozno vacsina ludi, dajme tomu +/- 500 eur mesacne a skusit z toho vyzit....mozno ti to pomoze sa "zaradit" a budes vediet ci ti to co mate staci alebo nie.

obsadenemeno
12. feb 2017

@boba245 aj mna trosku prekvapilo to, ze sa chce "zaradit"......... ale ja som vzdy nejako vytrcala z radu, tak mozno preto to neviem pochopit...... 😉

larissa007
12. feb 2017

@mima4 presne si to opisala.mna moze takato vec len motivovat...

suve99
12. feb 2017

@obsadenemeno - nezdá sa mi po pár prečítaných príspevkoch táto téma veľmi prospešná...inak som sa k tejto téme viac nevyjadrila, a už ani nebudem...

larissa007
12. feb 2017

Mame obrovske urodne polia luky ovce.najlepsie ovocne sady. Fabriky co sa uz aj rozpadli a slovac hladuje a place a ukazuje prstom dookola. To je realita..welcome in EU

fidorka7
12. feb 2017

@obsadenemeno nie, nevracala útoky, ale už len položiť otázku: ako ste na tom finančne a prezentovať sa majetkom za 300 000 a úsporami je také.... slovenské povýšenecké a malomeštiacke. Čo si potrebuje honiť ego, že sa má lepšie ako iní? Či vlastne načo je táto diskusia?
To naozaj žena s troma vysokými školami a vysokým postavením nemá ani štipku inteligencie, keď tu kladie takéto otázky a chváli sa tým, čo má /materiálne/? No tak potom niekde je chyba, buď v tom, že nehovorí pravdu, alebo ju hovorí, len potom jej chýba čosi iné...
Možno sa tu nájde viacero žien, ktoré sú na tom lepšie než ona, napriek tomu sa tak neprezentujú. Určite sa nájde viacero takých, ktoré sú naopak na tom horšie, ale ani tie to nepotrebujú vykrikovať do sveta, vieš prečo? Lebo obe tieto skupiny majú zdravý rozum a najmä hodnoty niekde úplne ale úplne inde.

taami
12. feb 2017

@obsadenemeno
preco ked si niekto kupi nove auto sa to vnima ako ze sa chce predvadzat? uz som sa casto stretla s tymto nazorom....to ako pre koho sa vyrabaju nove drahsie auta... ja som si teraz kupila take auto a kazdemu je to trnom v oku.... nerozumiem tomu...co mam pchat peniaze do pancuchy alebo co.... setrit, setrit... ved peniaze su o tom aby si ich clovek uzil, ked si ich chce uzit v novom aute, dome, atd....co to ludi trapi...co je na tom nieco "viac" ak ludia co maju peniaze jazdia na starom aute? beriem , ze ked ich to nenaplna a peniaze investuju radsej do niecoho ineho, je to uplne ok, ale robit z toho nejaku cnost...

jeennyv
12. feb 2017

podla mna provokacia a trapnost...a to s tym zavidenim a slovacou....to vazne, no uz len, ked mam kus rozumu v hlave by som verila, ked niekto anonymne toto napise na forum....kazda tu moze napisat, ze ma peniaze onasisa a dom ako hrad...tu moze hocikto napisat hocico a hned mu verit???....nehrozi,,,,v prvom rade, kazdy Slovak nech je v akejkolvek prdeli sveta vie ako je na Slovensku, nie to, ked tu zije..to ma obraz taky jasny, ze az... plus ludi, ktori su na tom tak ako dama prezentuje nevystupuju takto a nemaju sa potrebu pochvalit na fore..proste niekto si potreboval pohonit ego a pozabavat sa ako sa ludia budu zrat...

boba245
12. feb 2017

@obsadenemeno tak kazdy sme nejaky. ja napr. nemam potrebu sa nejako presne zaradit ze kam patrim. viem, ze vela ludi sa ma ovela, ovela horsie ako ja a preto som skor vdacna za to co mam...a nemam na mysli len to materialne, ale napr. aj to, ze som stretla muza, ktoreho by som nevymenila za nijakeho ineho, alebo som vdacna za to, ze sa nam konecne podarilo otehotniet po problemoch co sme mali, alebo ze otcovo zdravie sa aspon stabilizovalo ....proste je kopec veci za ktore moze byt clovek vdacny, stastny a spokojny. samozrejme aj peniaze su dolezite, netvrdim, ze nie, ale jednoducho niesu to najdolezitejsie v zivote. a nech si nikto nemysli, ze sme financne za vodou. staviame dom, mame nan hypo, no nastastie manzel s jeho bratom su velmi sikovni a tym ze staviame takmer vsetko svojpomocne usetrime kopec penazi a navyse vieme, ze to bude kvalitne urobene a aj si to budeme viac vazit a davat na to pozor. po materskej pridem o pracu a aj manzelova praca je neista, ale verime, ze jednoducho si nejako poradime a jedine co si zelame je nech sme zdravi a ze ked budeme zdravi a budeme spolu budeme mat vsetko. asi to znie velmi idealisticky a cez ruzove okuliare, ale viem o com pisem, lebo mame za sebou aj zle veci.

obsadenemeno
12. feb 2017

@taami nie, nepochopila si ma. Je ok, ak si kupis nove auto, lebo na to mas. Ale ak si ludia kupia nove auto, lebo sa chcu ukazovat, to je ine. Hlavne ak maju dlhy na poistnom alebo dlzia zamestnancom. To mi prislo na um, lebo sa mi stazovala kamoska ze jej sef im dlhuje na vyplatach, ale nove auto si veru kupil, a nie ledajake. Ja osobne by som radsej zaplatila zamestnancom a usetrila na aute, lebo aj lacnejsie ma odvezie, kde chcem. A potrebujem ludi, co pre mna budu robit radi a dobre, nie co ma budu ohovarat kadetade, ze neplatim.
To som myslela. A inak, ak si peniaze zarobis, pre mna za mna si kup aj kolotoc s vodotryskom, pre mna auta ako symbol statusu nikdy vela neznamenali.

taami
12. feb 2017

@obsadenemeno
To nemusí byt symbol statusu...to znamená aj najnovšie bezpečnostné systémy napr

obsadenemeno
12. feb 2017

@taami nemusi, ale velakrat je.......... 😉

emilia25
12. feb 2017

Kazda praca je neista.iste je len to ze vsetci zomrieme a do hrobu si zoberieme len nejake oblecenie ktore aj tak zhnije.je pravda ze ide hlavne o to co po sebe zanechame ci detom dlhy ktore budu pomaly oni splacat alebo majetok ktory ich snad nerozdeli ale fifty fifty si podelia.alebo sa budeme v hrobe otacat ako sa deti biju o majetok.treba zit tak aby clovek na smrtelnej posteli nelutoval.ja milujem moj zivot a nikdy by som proste nemenila.

bohuslava8
12. feb 2017

@esther03
môže to byť aj zákeračka, lebo na fore je veľa žien, ktoré si sem chodia prosiť o pomoc s potravinami a odevmi, je tu veľa matiek a príbuzných chorých detí, ktoré majú úplne iné problémy ako mať drahý dom a aj keby mali 4-5 tisíc mesačne tak je im to prd platné, lebo zdravie si nekúpiš. Napríklad matky ťažko zdravotne postihnutých detí majú problém to s rehabilitáciami neprepísknuť, lebo potom zase nastúpi regres a môže už byť trvalý. To totižto nefunguje tak, že vyzberiame 20000 eur a nakupíme rehabilitácie a decko sa rozchodí ... .
takže buď je táto diskusia vymyslená a je vo svojej podstate zlá, alebo nie je vymyslená a je vo svojej podstate zlá, napíšem adminovi o uzamknnutie

konickarka1
autor
12. feb 2017

@bohuslava8 aj podla mna to treba uz zamknut 😉

salfusco
12. feb 2017

nic noveho?Mame tu zatial len majetkove priznanie autorky temy? :D