Ako ste vykompenzovali stratu daňového bonusu?
rodiny s deťmi, ktorým to vykrývalo nevyhnutné náklady, vykonali ste nejaké opatrenia od tohto roka? aké? ako to zmenežujete pri zvýšení cien a znížený príjmov v rodine? prosím písať len tí, ktorým by chýbal, nie reči v zmysle: my sme zabezpečení, my sa nespoliehame na bonus, my sme mali vešteckú guľu🙂 a pod.
@rebeka25 porovnavat danovy bonus a davky v hmot. nudzi a prispevky (napr. opatrovatelsky) je tak extremne odveci a mimo, ze az…
@jozinzbazin22 Nie, neuskodi. K hypoteke sa overuje prijem v socialnej poistovni, s tym danovy bonus nic nema
@dadis super,tak vlastne mi uz nic nebrani to vymenit,a uvidim,ci v oktobri mi predlzia zmluvu,ci nie.Mame super majstra,tak snad sa to podari,zmluva na neurcito.Dakujem.
@zuzuliennka1 Rebeka asi nevidí rozdiel medzi tým, keď jej niekto dá zľavový kupón lebo je verný zákazník a medzi tým keď jej dá niekto potraviny zadarmo lebo nemá peniaze...
Dúfam, že po takomto vysvetlení už konečne niektoré pochopia aký je rozdiel medzi daňovým bonusom a dávkami v hmotnej núdzi.. 😵💫😅
@jana_eyre_2 obavam sa ze nie 🫣
@zuzuliennka1
@jana_eyre_2 fu ci pána asi musim zmeniť uhol pohľadu. Ja som sa to do teraz pozerala ako na kopčeky ktoré my všetci pracujúci staviame z toho ze odvádzame časť peňazí, ktoré zarobíme. DB sa do minulého roku bral spravodlivo z kopčeka ktorý volame socialna poisťovňa na základe toho koľko som tam vložila. To už teraz tiež neplatí ale ok stále je to vyplácané len tým, ktorý do kopčeka dávajú. A ešte samozrejme máme kopček do ktorého dávame cez dane volajte ho ja neviem napríklad štátny rozpočet a poberatelia bavíme sa o dlhodobých poberateľoch hmotnej núdze , z toho kopceka len berú a berú bez toho aby tam dávali. A keďže nasa vláda je veľmi socialna práve tieto príspevku ľúbi dvíhať. Takže sorry asi zmením optiku, na poukážkovy systém....
@rebeka25 Odkedy sa DB berie z kopceka "socialna poistovna"...?
@simca06022011 moja chyba daňový úrad.... mala som v myšlienke ešte aj dôchodky na ktoré chce táto banda siahnuť
@rebeka25 mne je celkom smiešne, že som dala fakt vysvetlenie ako pre deti v škôlke, ty to nezmyselne prekrutis a ani sa neposnazis pochopiť o čom som písala a ešte sa tváris urazene.. 🥴 hej mohla by si zmeniť uhol pohľadu, ale chápem že nie každý na to má..
@rebeka25 zisti si, kto ma narok a ako sa riesi davka v hmotnej nudzi a co to znamena, ze sa tam niekto ocitne - nez tu budes pisat dalsie taraniny… budte radi, ze ste zdravi a nie ste odkazani na ziadne prispevky.
tu si niektori aj choroby budu zavidiet 🤦🏼♀️
počujte, ale ako je to možné, že daňový bonus je taký veľký náklad pre tento štát a na druhej strane máme dosť peňazí na to, aby sme zaviedli nový daňový bonus pre dlhoročných manželov??? Mne to hlava neberie, ak bude odstupňovaný daňový bonus podľa dĺžky manželstva, však najviac peňazí dostanú manželia, ktorí už majú dospelé a samostatné deti... To akože táto vláda chce odmeniť generáciu svojich voličov či ako mám tomu rozumieť, že daňový bonus na deti už nie a daňový bonus pre dlhoročných manželov áno... https://www.peniaze.sk/dane/12913-poslanci-navr...
@lenka_da pri tejto vlade je zbytocne sa pytat na logicke vysvetlenia hocicoho...
@lenka_da táto hlúposť im určite neprejde, veď len pozri nato, ktorá strana to navrhuje 🤫.
@lenka_da mozno preto, aby nemuseli tolko pocuvat o starostlivosti o deti od "jednorodicov", podporovali rodinu, aj to, ze takym ludom sa lahsie zije po financnej stranke ked su dvaja.. tazko povedat.
Ale vsetky tieto podpory su na dve veci :D Na jednej strane likviduju ekonomiku a pracu ludom stazuju a na drhej budu almuznu rozdavat, z toho co nemaju...

@kristiii alebo este rozmyslam aj nad tym,ci mu to neuskodi s priemerom,mame rovnaku hod.mzdu,rovnake priplatky za vikendy,ale on je uz v priemere raz tolko ako ja,tak ci mu to tymto zase neuskodi,a pojde s nim dole.Clovek fakt rozmysla vseliako,aby bolo dobre.Ja si ten priemer este len zacinam budovat.