Ako ste vykompenzovali stratu daňového bonusu?
rodiny s deťmi, ktorým to vykrývalo nevyhnutné náklady, vykonali ste nejaké opatrenia od tohto roka? aké? ako to zmenežujete pri zvýšení cien a znížený príjmov v rodine? prosím písať len tí, ktorým by chýbal, nie reči v zmysle: my sme zabezpečení, my sa nespoliehame na bonus, my sme mali vešteckú guľu🙂 a pod.
@kremlicka250 ale vôbec nerieš, či tri nikomu chýba, alebo nie.
Rozčuľujú sa pre riz lebo takýmito stupidnymi rozhodnutiami sa rutime v konskú ritttt.
Pretože sa dostávame do bodu, keď budú protezovani iba hlúpu a leniví, pretože sa nič nebude robiť oficiálne... podvádzanue bude štandard.
O to ide.
Potrestať tých, čo doteraz niečo pre svoje lepšie žitie spravili.
A pomáhať tým, čo nič nerobia
@zuzuliennka1 ešte aj ten, keď ti nevezmú dieťa do škôlky.
A nemusíme sa tváriť - polovica tých zdravotných indikácii sú účelové - "dobrý" ekár potvrdí čokoľvek
@nyusika nepotvrdi. lebo to zavisi od uradu prace. ak si to sama nemusela na vlastne dieta riesit, tak netusis co to obnasa
@nyusika vies ono sa snazi aj ten co taha 12nastky na nocnych...ale to je nadlho. Pisala som, ze praca nie je vzdy adekvatne ohodnotena a tym padom aj makaci nedostanu plne bonusy....pisem, ze nikdy nebudu spokojni vsetci.
Ako som uz vyssie pisala, ze su pripady, ze ludia dostali plny bonus a tym padom do statu neodviedli nic,ked sa to tak vezme...vravim, ze je to vsetko individualne. Ja som sa mala v ramci konsolidacie skladat ludom na hypoteky, taktiez mozem kricat, ze ja som sa na svoje namakala ,kym druhy behali po dovolenkach ,ja som si od huby odtrhala, aby som neriesila hypo a mam prispievat ostatnym....nikdy sa nikto nezavdaci vsetkych, cela pointa. Hociaky bonus, pridavok, hocico sa bude riesit, vzdy bude niekto nespokojny.
A kludne chod aj na 10 dovoleniek, ja ti to doprajem🙂
Vobec ti nekazem, ze sa mas citit trapne.
@kremlicka250 ale nikdy nic nie je 100% spravodlive. Aj tento prispevok na hypo experti vyratali, ze realne potrebuje minimum ludi a ziadne hromadne stracanie byvania nehrozi. Ale populisticka blbost, cerpaju ludia, ktori by to zvladli aj bez. Ja sa povazujem za socialne zmyslajuceho cloveka, americky system, ktory praje uspesnym a ostatnych ma na haku a kde chorych ludi nechaju skapat pred branami nemocnice, neuznavam. Ale treba uznat, ze prispevky u nas su neadresne, je to mrhanie penazi. A DB v takejto uprave este viac podpori ciernu ekonomiku. A to na Slovensku je raj odrbavacov desatrocia. Kreativite sa medze nekladu. Ja som cely pracovny zivot zatial radovym zamestnancom, ja nemam kde odrbat stat. Ale vies co? Ja sa tym ludom necudujem. Naco platim velke zdravotnr odvody, ked lezim v rovnakej rozpadnutej nemocnici. A navo velke socialne, ked dochodok nedostanem ani ja a este mi siahnu na druhy pilier. Atd sa da pokracovat, rovnako chodim po rozbitych cestach, nedokoncenych dialniciach, navstevujem tovnako nefunkcne statne institucie. Tak jasne, ze ludia zubami nechtami nechcu platit tie dane a radsej kazde 4 roky kupia na firmu nove auto a optimalizuju dane.
@zuzuliennka1 v mojom blízkom okolí mám tri ženy, ktoré si to vybavili... takže viem, ako to chodí
@kremlicka250 ja sa skladam na všetko...okrem daňových bonusov - opakujem, jediný spravodlivý bonus, ktorý nezaťažoval iných.
Takže tak
@sara005 suhlasim, prispevky su neadresne. Ale ako realne ich urobit adresne? To by asi uradnici museli chodit od dveram k dveram a zistovat, kto odrbava, kto nie.
Z mojho pohladu, je to zacarovany kruh a vacsina bonusov ,benefitov su len volebne listky pre politikov.A ak sa uz aj niekto realne snazil pomoc, vzdy bude skupina, ktora bude proti...verim, ze keby teraz niekto navrhne ze kazdemu 10 tisic na ruku, tak tu bude zase bitka, ze ten ma mat menej, ten viac, ten nic.....
A ja si myslim, ze sa to urobit adresne tak,aby vsetci boli spokojny ani neda.
@kremlicka250 vsak pisem, ze 100% spravodlivost neexistuje. Adresnejsia pomoc by sa urcite spravit dala. 100% spravodliva nie.
Inak pokial tenDB ludia vyuzili na cestovanie, tak to je len dobre. Moznospoznali krajinu, kde veci funguju lepsie a otvorilo im to oci. Lebo u nas vacsinou premyslame v style - mohlo by byt horsie, tak sa nestazujme. Tak treba vidiet ine krajiny, vsade nieco nefunguje, ale napr take Dansko -tamvidis inu uroven fungovania uz podla zachodov. V kazdom zapadakove verejne, ciste zachody, zvacsa pre muzov a zeny spolocne, cize sa tymvyhneme aj blbym diskusiam o pocte rodov (niekto fantaziruje o pohlaviach). Vsetky ciste, este aj ti chlapi vedia lepsie trafit do misy, z ucty k zenam. Dobra infrastruktura, vsetci dodrziavaju povolenu rychlost (neprekrocia ani o 10km/h), cestny pirat ojedinely prizrak (mozno vychodoeuropan). Uplne na inej urovni bazalna slusnost beznych ludi. Urcite maju kopu svojich problemov, ale staci ti vylet do takejto krajiny a vidis, ze my sme daleko za nimi. Proste tu cele to zmyslanie ludi je na zaplakanie. A so stupnujucou sa agresivitou sa naozaj zacinam obavat, ci je toto vhodna krajina pre moje deti.
@nyusika ale ja chapem aj tvoj postoj ( ako nerodic ,tak som to z tvojich prispevkov pochopila) , ze ta to stve, ze sa skladas matkam, dochodcom a ty v podstate zo statu nikdy nic nedostanes zadara..
Ja ti naozaj nezavidim ani 20 dovoleniek rocne, len vyhoviet sa vsetkym nikdy neda....len tvrdit, ze niekto kto zaraba vela je v podstate sikovnejsi a mudrejsi ako zvysok krajiny, s tym nesuhlasim. Mozno si Fero nespnil sen mat vlastnu firmu, lebo riesil choru matku a hold ostal makat v zavode 12nastky...mne sa nepaci skatulkovat ludi, ze vsetci zarabaju malo, lebo su vsetci sprosty. Niekoho k tomu dohnali zivotne situacie, niekoho podmienky do ktorych sa narodil a urcite, je tu aj ta leniva skupina. Ale urcite by som nikoho neskatulkovala. Tak ako nebudem skatulkovat, ze vsetci prachaci su podvodnici....
A ano, ludia bez deti v tomto state nedostanu nic za odvodenu pracu, to suhlasim.
@kremlicka250ne je jedno, na koľko dovoleniek kto chodí.
Série ma to iba preto, lebo sa zrušila jediný spravodlivý bomus na úkor tých ostatných.
A všetci vieme, prečo.
Nič viac, nič menej.
@sara005 ale urcite treba cestovat a spoznavat svet. To uplne suhlasim. Len ono ho treba spoznavat s ruxakom na chrbte, nie v 5 hviezdickovych rezortoch mimo realitu... I ked kazdemu vyhovuje ine cestovanie, niekto rad lezi na plazi cely den, iny ide do miestnej dediny ,do miestnej restiky a pyta sa a vzdelava a spoznava. A to nemyslim, ze ta alebo ta dofca je lepsia , horsia..kazdy nech dovolenkuje, ako mu vyhovuje.
Ja len ze nie pri kazdej dovolenke clovek aj spozna svet.
@nyusika ako pisem - treba sprisnit podmienky. ale prispevky nechat. ze sa niekomu narodi ztp dieta - nezavisi ani od vzdelania rodica, ani od jeho socialnej situacie.
naopak v tomto state nie su moznosti a prostriedky, ako take dieta zaradit normalne do vzdelavac. procesu aby matka mohla pracovat. je to vlastne uplne naopak.
a dost o tom pochybujem ze to vybavili, lebo viem osobne ako to funguje
@zuzuliennka1 štátne príspevky., dávky v hmotnej núdzi, pôrodné atď atď atď....
@nyusika tiez nebol zrovna uplne spravodlivy ku kazdemu na 100 percent. Aj po jeho zmene som citala vela komentov nespokojnych ludi, ktorym to vzhladom k situaci nevyslo spravodlivo ako by malo oproti inym. Ludia nadavali aj na to, ze preco ked zaraba este viac, tak je ohraniceny, ze tiez to nie je spravodlive napriklad. Aj ludia co sa ostali starat o znevyhodnete deti, ci rodicov a nemozu si dovolit karierne rast a pracovat na plny uvezok ( a doma ich caka dalsia praca).Slobodne matky, ktore sa vdaka nasmu systemu k alimentov nikdy nedostanu a hold ,nemozu nechat dieta doma sama a ist makat . Ludom ktorym neuznali invalidne dochhodky ale aj tak ich nikto nezamestna. Ako vravim, nikdy nebudu spokojni vsetci.
Ja by som ho dopriala kazdemu kto sa snazi pracovat a aj kazdemu komu to bohuzial zivotne okolnosti nedopriali .
Tato krajina ma este vela veci, ktore treba poriesit.
@kremlicka250 ku komu nebol spravodlivý ?
Este pred schvalenim tohto bonusu aj Matovic hovoril,ze to pomoze slabo zarabajucim v case vysokej inflacie a prave tym,ten bonus kolko krat ani nevysiel plny.A mali ho len dobre zarabajuci.Teraz sa to otocilo.Nam tiez uz nevysiel plny,skratili ho lebo uz bol muz nad limit 2400eur.Asi si ho ja prehodim,len rozmyslam,ci sa to da aj hoci kedy,ze on zrusi a ja si ho dam na seba.Ja som mala len 1800eur.Tak do limitu sa zmestim.
Ved teraz som to pisala. Niekto kto zaraba 10 000 tisic mesacne mal ohraniceny maximalny bonus a tiez odvadzal viac ako ten co zarabal 2,5 a dostali rovnaky bonus.
Taktiez niekomu vysiel presne tak,ked sa vyratal , tak to co dostal bonus, vynuloval vsetky dane, takze dane neplatil v podstate ziadne a druhy platil...tak ako mihal pise priklady o nesoravodlivom bonuse teraz,tak pisal aj predtym. Vzdy sa najde skupina ludi, co bude ukratena.
@kremlicka250 u mna isiel danovy bonus na synovu vybavu, kedze klub neposkytuje nic. Ano nase rozhodnutie ho dat na taky sport, ale mame milionove ministerstvo sportu a ked sa synovi pokazila suciastka na korculi tak klub nemal nahradne a musela som v ramci mesta urgentne riesit servis. Dcera tiez na tanecnu nema najlacnejsie kostymy plus u nas to bola investicia do deti erazmus, vylet do Nemecka so skolou, lyziarsky, zaplatit dcere doucovanie z matematiky, extra vydaje na zubara, fyzio, kedze hoci platime odvody tak aj tak si uz platim pomaly vsetko. Aj ta tehotenska davka, vsak ja kazdy den FB vidim zasypany krasnymi vecami pomaly zadarmo kocik, postielka, vybava pre babo. Takze aj zeny s nizsim prijmom mozu mat krasnu vybavu skoro zadarmo, ale vsak predsa treba kupit najmodernejsi kocik za 1500 a xy dalsich blbosti, ktore nemaju realne vyuzitie. Mna obisiel aj 100€ prispevok na prvaka. Kazdy riesi male deti, ale co velkaci. Syn 13 rocny s jeho vyskou 180cm a 44 nohou hlavne na topanky mimiem majland lebo mu nie hocico sadne na nohu. Oblecenie nastastie neriesi a stacia mu aj teplaky za 7€ z Lidl. Ale hej je to nespravodlive a vzdy to tak bude. Plus ako som pisala xy ludi co vyplakava, ze malo nizky bonus lebo nemaju ani minimalmu robia na cierno a realne maju viac take casnicky, pomocne prace, predavacky u cinanov, kde daju na ruku kvoli odvodom ani nie minimalku a zbytok do obalky. Tam tiez nie je spravodlivost lebo sice dostane menej, ale v konecnom dosledku ma viac lebo dalsiu cast do vrecka nezdanuje.
@dooscoby toto ani mne stále hlava neberie, že staršie dieťa - menší bonus, toto bola druhá vec, za ktorú u mňa Bugár veľmi klesol a to som mala v tej dobe syna pomerne malého, ale už vtedy mi to prišla totálna chu....iná. A nie, argumenty o možnosti brigády to nevysvetlia ani nedorovnajú.
@dooscoby ved ano, ja suhlasim, ze vzdy bude niekto ukrateny, hocico sa spravi...ved to je aj moja pointa, ze danovy bonus nebude nikdy 100 percentne spravodlivy, ziadna davka, ziaden pridavok.
Bolo by super, keby ludia ziadne danove bonusy vobec nepotrebovali.
@jozinzbazin22 jasne, ze da, hned v pondelok si vybav v praci, dones si rodne listy a hotovo
@dadis dakujem,toto som potrebovala si precitat,ale muz to musi najskor zrusit a ja hned potom zase takto vybavit,ze??
Ved ty si vybav u seba a on si vybavi u seba potom zrusenie, mate na vsetko cas do konca mesiaca.
Bonus si nechavam vyplacat rocne. Tak az na rok to budeme citit. V podstate ho vyuzivame na cestovanie, dovolenky. Maximalne znizim svoj standard. Aj ked je Matovic psychopat, toto je jedna z veci za ktoru som vdacna. Keby bol Fico pri vlade nikdy by tolko rodinam nedaval. Rodicak zdvihal o par centov, DB minimalny. Rodiny niesu premierska tema. Treba dotovat dochodcov, svojich volicov. Deti volit nemozu…
@dadis este sa ta chcem spytat,chceme riesit hypo po 6mojich vyplatach,neuskodi to nejak pri hypo,ze predsa sa muzovi znizi tymto prijem v cistom,hoci mne sa zase zvysi,ale muz je predsa zivitelom rodiny,ma zmluvu na neurcito,ja len do oktobra.Obraciam to vseliako,rozmyslam ozaj aj dopredu,nech to neuskodi.Preto ma to aj trosku tak brzdi,tiez mi nemusia potom dat novu zmluvu,a opet zostanem len na rp.
@jozinzbazin22 prepáč, že zasiahnem do vašej debaty. Ale čo ja viem, banka si overuje príjem cez sociálnu poisťovňu (odvody) a z daňového bonusu sa odvody neplatia. Aspoň tak to bolo v čase, keď som ja žiadala o hypotéku. Lebo u nás akurát účtovníčka marodovala a finančný poradca mi potom povedal, že nevadí, že banka si overila príjem aj bez toho. Papiere som doložila neskôr.
@kristiii len ma este aj ta moja zmluva do oktobra tiez brzdi,viem,ze sa to da dat spet potom,ale brzdi to stale v takom nakopnuti sa to zacat riesit.Preto som v robote povedala,ked sme pisali taky dotaznik,ze kde sa vidime vo firme,tak hned istota,istota,istota,teda hlavne zmluva na neurcitooo.Potom sa mozem niekde posuvat vo firme az do dochodku.

@nyusika predlzeny rodicak zo zdravot. dovodov - ten jediny je totiz plateny, ak uz na to narazas - na ten ma narok uzka skupina rodin so zdravotnym znevyhodnenim.
davky nech su ako su - ale treba sprisnit podmienky na ich ziskanie.