Ako to máte doma s peniazmi?
Chcem sa opytat ako to mate doma s peniazmi. Pokial som pracovala a poberala matersku chcela som aby sme stravu a potreby pre dceru platili pol na pol. Ale ako poberam rodickovsky je to cele zle. Muz zaraba 1400€ mesacne naklady co plati iba on je hypo:300€,elektrika a voda spolu 150€,
Ja intervet a tv spolu 50€ plus davam kazdy mesiac muzovi 50€ ako prispevok na vydaje ktore ma hypo voda a elektrina.
Lenze vydaje na dceru su mesacne cca 200€ takze zo 400€ platil 100 na dceru tv net 50 muzovi 50to je 200 plus na stravu miname okolo 300€ mesacne takze 150€ ja. Ale teraz mi dosli peniaze a muz si presne zapisuje kolko mu mam dat z rodicaku uz je to skoro 100€ takze som uz v minuse..Uz som mu aj v hadke povedala ci mu to neni blbe odo mna pytat vsetko do posledneho centu.. A asi nie lebo zapisuje dalej..
Ja normálne nechápem... čo ste poniektore ženy ochotné trpieť tým vašim chujom 😳
@lapalma Zastanem sa majkeela.Frustrovany chlap znie inak,on ma vcelku rozumny pohlad,v sulade s realitou,v ktorej zijeme.Problem v tom mozu vidiet putky,ktorych zivotny ciel konci pri svadobnych zvonoch a odvtedy asi uz bude vsetko ako v bavlnke.Vacsinou aj oblubuju telenovely,kde si chyzna najde milardara a nakoniec sa zoberu.Co bude dalej,ich dopredu velmi netrapi.Mame ich tu plny MK:priatel sa mi vyhraza,ze ma vyhodi z domu,nemam kam ist spolu s mojimi dvoma detmi z predchadzajucich vztahov,10 rokov som nepracovala...Nehovorim,ze sa nemoze clovek ocitnut v krizovej situacii aj nie svojou vinou,ale bolo by nacase,aby ste aspon svoje dcery vychovavali,ze nemaju cakat na princov na bielom koni,ale makat same na sebe a hladat si pokial mozno rovnocennych partnerov.
suhlasim s @mlska19
Problem sucasnej generacie je, ze kazdy hned berie vsetko ako osobny utok. Ak mam povedat pravdu, generacia mojich rodicov by sucasnu generaciu doslova vysmiala......ale ze doslova. Priority absolutne mimo, scestne vnimanie reality.....teda u niektorych.
Majkeela tu beriete ako nejakeho zatrpknuteho chlapa, ale pravda je, ze poniektorim chyba aj troska sebareflexie. Na MK je tolko clankov kde je vsetko len muzova chyba, ani sa to vsetko neda spocitat. V mene muzov, je mi luto, ze mozeme za vsetky Vase problemy ci ublizenia ktorych sa Vam dostalo.
Mlska to zhrnula super. Ja ked pocujem ako mamicky dcerenkam rozpravaju " ty moja sa len dobre vydaj a budes sa mat v zivote dobre", okamzite beriem nohy na plecia a utekam kade lahsie. U takto zmyslajucej zeny necaka ziadneho muza nic dobre.....sorry ladies. Moja mamka to berie z opacneho konca, furt mi vravi aby som si nasiel bohatu a budem sa mat dobre ja 😇
Clanky o tom, ze zeny si nevedia najst schopnych muzov, generacia mladych ktorym sa nechce robit ktori zotrvavaju v mama hoteli tak dlho ako je len mozne a kde co ine. Vravim, ziadna ambicia a priority inde. Kazdy len caka na hotove, v tom lepsom pripade vydat / prizenit sa do dobrej rodiny bez minimalnej snahy.
My ked sme boli s bratom maly, hold, doba bola tazka a obaja rodicia museli do prace aby bolo o vsetkych postarane. Sup do jasliciek a bolo. Dnes? Materska aj 8 rokov vkuse a vy sa cudujete, ze muzi Vas nahanaju do prace. Samozrejme, pretoze chcu mat dojem, ze aj Vy chcete deti zabezpecit najlepsie ako sa len da a na to treba aj peniaze.
Ja poznam zenusky co popri materskej chodili 1-2 dni do prace aby financne podporili rodinu ale aj aby mali troska zmenu od dennodennej rutiny zivota matky.....a to su veru zenusky na pohladanie, jooooj, keby boli znova slobodne tak beriem kazdu z nich vsetkymi piatimi.
Kinderka moje, realita je taka, ze coraz viac mladych ostava dobrovolne slobodnych a nechcu sa viazat pretoze nemaju chut na tento BS len z toho titulu, ze si k oltaru doviedli nespravnu osobu. Dnes si najst partnera ktory chce pre rodinu to iste co aj Vy je ako hladat ihlu v kope sena.
Ak vy ziadate muzov aby Vam popri praci pomahali v domacnosti, nevidim dovod preco by malo byt iracionalne aby muzi od Vas ziadali aby ste skusili popri materskej robit na ciastocny uvazok. Moji rodicia to zvladli, obaja s plnymi uvazkami. Ja osobne nerozumiem co sa dnes zmenilo, ze sucasna generacia toto nedokaze.
Je velka skoda kolko smutnych pribehov si tu clovek precita, ale za to si moze kazdy len sam. Sami ste vedeli koho si beriete za muza, teraz sa naucte tolerovat ich neduhy.
A zenuskam ktore maju doma dobrych muzikov poviem len "dievcence moje, drzte sa ich jak len mozte pretoze druheho ako on dnes najdete len tazko".
Peace out.
Mame kazdy svoj ucet, kym som pracovala, mali sme podelene platby (on hypo, ja voda, elektrina a nakupy do domacnosti), teraz ked mam len rodicak, platby za byvanie prevzal on, ja robim nakupy pre nas a kupujem veci pre dieta ale mam a vzdy som mala kartu k jeho uctu a ked potrebujem, viem zaplatit z "jeho"penazi a nikdy neriesil kolko, preco a ci to bolo nutne...
Nemyslím, že rozhovorom niečo dosiahnes. Možno tak 1 ostrý rozhovor/ultimatum a nedelte v tejto situácii 1:1, ale 1400:370, ci kolko je teraz rodicak. Zvyšnú prácu odvadzas v domácnosti, starostlivosť o dieťa. Toto je človek absolútne nevhodný na vzťah. Zariadila by som sa podľa toho... Pochybujem, že toto bude mať Happy end, sorry
Tomuto sa hovorí finančné násilie. Musíš sa voči tomu vzoprieť tak, ako ti radia ostatné ženy. Si na tom horšie ako on, nemôže si pýtať polovicu na všetko. Vykonávaš všetku neplatenú prácu v domácnosti? Si jeho otrok alebo manželka? Niektorí muži medzi tým nevidia rozdiel, mám taký pocit. To treba zmeniť. Veď aj slúžke za upratovanie platia, aj vychovávateľka je platená. Nemôžeš robiť otroka.
No to sa môže hanbiť hovädo blbé.Prečo by si mu mala dávať peniaze aký dlh?on má vyšší príjem ešte by mal skôr tebe dávať na nákupy🙄... choď na kávu k jeho mamičke vypýtaj si 100vku že to je dlh čo máš voči jej synačikovi že ti to takto vykrikuje a debil si to zapisuje tiež sa doma stravuje veď to všetko tiež niečo stojí.... takú hanbu by som mu spravila že by dobré 2tyzdne chodil kanálami 😌
@lapalma nemam macku 🙂
@hopsadobrandejsa ja som iba obcas monotematicky, ked sa tu niekto stale stazuje na muzov a robim protistranu. ;)
Je to idiot. Snažila by som sa s ním porozprávať a ak nie, začala by som mu fakturovat kazde tričko čo operiem, každý cm2 prachu ktorý utriem a samozrejme alikvotnu čiastku aj za dcerku
Preboha to čo máš za chlapa?
Toto zapisovanie ako si napisala tak to som este nepocula. Mala som bývalého a bol to taky skrob ze este aj za veceru chcel odo mna presnu polovicu. Ale to uz bolo v case ked nam to nefungovalo tak uz zrejme skoncila pretvarka. Zena co s nim skoncila, strasne ju lutujem! Teraz s priatelom obcas on nieco zaplati viac nieco ja. Teraz som bola nezamestnana tak som dostavala podporu cize podobna situacia ako tvoja a on nemal problém trochu prevziat zezlo finacne a ist hlbsie do vrecka lebo fakt je ze uz som nemohla vsetko z podpory platit ako predtym hlavne pri tej inflacii. Cize som si ho otukala aj v tomto smere do buducna. Ja na tvojom mieste by som sa asi obzerala po novom muzovi co sa bude k tebe spravat ako k princeznej a nie business partnerovi

@majkeel .... kocúr, že ťa toto ešte baví.... si ten najfrustrovanejší chlap, akého poznám. Všetky tvoje príspevky sú výplodom zraneného mužského ega. Veď sa už na to vykašli ... na svoju vyžírku ex ...na komenty, ako sú ženy už len škaredšie , keď im pribúdajú roky...a ich možnosti sa zmenšujú 🙂
V reáli si možno celkom použiteľný chlapík,,,, ale tu na fóre točíš stále o tom istom. Ublížene....zatrpknuto...pesimisticky.... :(
a btw. muž ma neživí, zatiaľ 🙂