icon

Ako to máte rozdelené s financiami počas rodičovskej?

18. feb 2023

Ako to máte rozdelené s financiami počas RD?
Ak máte rozdelené peniaze s mužom, s tým že váš jediný príjem je rodičák?
Čo kto platí poprípade, čo platíte vy z rodicaku? Ostávajú vám nejaké peniaze pre vás?
(Nepýtam sa na spolocny badžet, iba na to ak máte rozdelené peniaze.)

Strana
z2
fobula
20. feb 2023

Nám to posledného pol roka každý mesiac nevyšlo asi o 100€ (išlo z rezervy,teraz keď sa zdvihol bonus a prídavky,môžme rezervu zas riesit) inak z RD platím časť nájomného, benzín, jedlo, drogériu, lekárske, telefón, troška sporiť.. muž rovnako, ale má.aj nejaké splátky ešte. Ale sám by to isto neutiahol. Je to tak na knap. V prípade opráv, poruchy máme celkom problém.

simonad7
20. feb 2023

Mame jeden účet kam chodí všetko a minam za čo chcem, keď potrebujem. Muž nemá s ničím nikdy problém.

zabka4
29. mar 2023

U nas manzel zaraba hlavny prijem a plati hypo a pozicku od mojho ocina( bezurocnu na auto) a zabezpecuje drevo a uhlie pripadne riesi opravu aut a pohonne hmoty. Ja z rodičovskeho a pridavkami na 3 deti platim pausal, pevnu( doma sme bez signalu tak ta musi byt) aj internet a poistky. Moje peniaze ( cca 200€)co mi ostanú a jeho co mi da kazdy mesiac(da mi po dohode min 420 € co su bonusy ak moze da aj vyse) a rozdelim na stravu 100€ na tyzden a ked je dlhsy mesiac tak ten piaty tyzden je menej ako 100. Riesim drogeriu, lieky, oblecko a obuv...skolu, vsetko a snažím sa aj odlozit.

aknamorka22
29. mar 2023

Ja z rodičaku platím škôlku pre dieťa, drogériu (plienky, mlieko, cistiace, toaletak, snacky pre deti, nejake potraviny a pod.), Platím si mobil a TV, robím menšie nákupy potravin, deťom kupujem oblečenie a topánky, darčeky a pod. Nezostane mi na konci mesiaca ani cent. Muž platí všetko ostatné. Hlavne bývanie, energie, potraviny, auto. Samozrejme ked miniem všetko co mám, dá mi peniaze ak potrebujem.

janka1011
29. mar 2023

V normálnom, zdravom vzťahu nemajú manželia podelené, kto, čo a koľko platí. Ja nechápem tieto témy dookola to isté. Ak máte s mužom rozdelené peniaze, ste len spolubývajúci, nie manželia.

Strana
z2