Ako to máte rozdelené s financiami počas rodičovskej?
Ako to máte rozdelené s financiami počas RD?
Ak máte rozdelené peniaze s mužom, s tým že váš jediný príjem je rodičák?
Čo kto platí poprípade, čo platíte vy z rodicaku? Ostávajú vám nejaké peniaze pre vás?
(Nepýtam sa na spolocny badžet, iba na to ak máte rozdelené peniaze.)
Mame jeden účet kam chodí všetko a minam za čo chcem, keď potrebujem. Muž nemá s ničím nikdy problém.
U nas manzel zaraba hlavny prijem a plati hypo a pozicku od mojho ocina( bezurocnu na auto) a zabezpecuje drevo a uhlie pripadne riesi opravu aut a pohonne hmoty. Ja z rodičovskeho a pridavkami na 3 deti platim pausal, pevnu( doma sme bez signalu tak ta musi byt) aj internet a poistky. Moje peniaze ( cca 200€)co mi ostanú a jeho co mi da kazdy mesiac(da mi po dohode min 420 € co su bonusy ak moze da aj vyse) a rozdelim na stravu 100€ na tyzden a ked je dlhsy mesiac tak ten piaty tyzden je menej ako 100. Riesim drogeriu, lieky, oblecko a obuv...skolu, vsetko a snažím sa aj odlozit.
Ja z rodičaku platím škôlku pre dieťa, drogériu (plienky, mlieko, cistiace, toaletak, snacky pre deti, nejake potraviny a pod.), Platím si mobil a TV, robím menšie nákupy potravin, deťom kupujem oblečenie a topánky, darčeky a pod. Nezostane mi na konci mesiaca ani cent. Muž platí všetko ostatné. Hlavne bývanie, energie, potraviny, auto. Samozrejme ked miniem všetko co mám, dá mi peniaze ak potrebujem.
V normálnom, zdravom vzťahu nemajú manželia podelené, kto, čo a koľko platí. Ja nechápem tieto témy dookola to isté. Ak máte s mužom rozdelené peniaze, ste len spolubývajúci, nie manželia.

Nám to posledného pol roka každý mesiac nevyšlo asi o 100€ (išlo z rezervy,teraz keď sa zdvihol bonus a prídavky,môžme rezervu zas riesit) inak z RD platím časť nájomného, benzín, jedlo, drogériu, lekárske, telefón, troška sporiť.. muž rovnako, ale má.aj nejaké splátky ešte. Ale sám by to isto neutiahol. Je to tak na knap. V prípade opráv, poruchy máme celkom problém.