Ako ušetriť na varení a potravinách?
Zienky ako casto nakupujete potraviny,ake a kde v ktorych retazcoch? poradte ako kupit a navarit lacno,urcite mate nejake figle...zahradu nemame..
tie ceny v obchodoch za posledne mesiace nemam slov kazdy den 20-30 € v obchode padne 🤯🤬🙉🙈💣🤦♀️
@laila22 Kde tvrdim ze kazdodenne vypekam alebo vyrabam jogurty?
Ved 1-2x za tyzden sa sa upiect nieco rychle (raz slane raz sladke), 2x urobit oblozene pecivo. Zmiesat kupeny biely jogurt s domacim dzemom je zalezitost 3 sekund. Alebo nasypat do dozy musli a do druhej jogurt a cez prestavku si to zmiesat.
Toasty nie je problem zapiect rano, ani naplnit tortilu ci lavas. Natierku nachystat vecer a rano len natriet.
Ja v tom ozaj nevidim problem.
@ejbyk Ani mne nestacia palacinky na obed, to je dezert 😅 ale k hustej syrej polievke napr fazulovej s udenym stacia.
A ja som tak zvyknuta, jedlo som si nosila aj do prace, takze vecer na veceru som robila nieco, co ostalo druhy den na obed. Niekedy som si obed kupila a vecera bola napr len toasty, salat, natierka s pecivom.
Nerobi mi problem po praci alebo vecer navarit. Vscsinou je priprava tak 20-30 minut a nasledne sa to uz samo vari/pecie. Ziadna druha sichta.
My mame napr. palacinky na veceru, aj prazenicu, volske oko..je to tepla a rychla vecera (k tomu salat, chlieb).
Nikto nevypeka kazdy den, ale napr. babovka nedela, chlieb streda, pagace piatok...a je vystarane na cely tyzden....

@ejbyk u nás tiež byva varená večera, ale často krat mi ukuchti niečo mama a vyzdvihne cestou z práce.. Odmietam každý deň stáť pri plotniach.. Ale to je len večera.. ešte popritom vyrábať jogurty, vypekat koláče. Je toho dosť.