Koľko mesačne míňate na potraviny?
Kolko utratíte mesačne za potraviny ? ako často nakupujete ? Mám pocit že nakupujem zbytočne vela a že vela utrácam, zaujma ma ako to máte vy ?
4 osoby (deti 18 a 11) cca 800 eur. Plus drogéria, obedy v škole a ja obed vitabox. Manžel sa stravuje zväčša doma, občas menu v reštike. Nerátam občasné víkendové návštevy restauracií.
Cca 800eur (2 dospeli, 2 malé deti).
@nikolka232 2 dospelí 600 e ale my zjeme za 4..
2 dospelí a 2 školáci do 600€ mesačne.
dvaja dospelí tak 300 - 350e, nakupujem 2-3krát do týždňa
@anonym_730207 ako je možné minúť iba 300 eur na stravu pre dve dospele osoby????? To vychádza iba 150 eur strava na osobu
Tieto otazky... Ine vydavky bude mat rodina s kojencom, ine s 2 pubertiakmi, ine ak sa cez tyzden stravuju vsetci clenovia v praci/skole, ine ked len domacou stravou a to nehovorim o vydavkoch ak ma aspon jeden clen potravinovu intoleranciu, alergiu alebo celiakiu to tiez znacne ovplyvni rozpocet. U nas vydavky su okolo 200€ na osobu, nenakupujem zbytocne vela, nakupujem tolko kolko aj zjeme ale davam prednost kvalite pred kvantitou. Do potravin chodim raz-2x do tyzdna zalezi od velkosti nakupu.
@anonym_730207 ako je možné minúť iba 300 eur na stravu pre dve dospele osoby????? To vychádza iba 150 eur strava na osobu
@anonym_0645f7 niektorí ľudia nejedia 10 x denne ako sa je u nás 🙈, tak možno im stačí 5 eur na osobu ak varia obed, dajú si jogurt, ovocie, rožok to dá zmestia na deň ltt, u nás je to 2+2 cca. 1000 eur ale sem tam dáme aj reštiku
@anonym_0645f7 niektorí ľudia nejedia 10 x denne ako sa je u nás 🙈, tak možno im stačí 5 eur na osobu ak varia obed, dajú si jogurt, ovocie, rožok to dá zmestia na deň ltt, u nás je to 2+2 cca. 1000 eur ale sem tam dáme aj reštiku
@zuzubb007 no dá sa prežiť dlhodobo z 5 eur na stravu denne keď pravidelne hladuješ
@anonym_0645f7 jednoducho. Nieco si dopestujes v zahrade, chovas sliepky na vajicka a maso, pecies si vlastne pecivo, alebo dalsia moznost - stravujes sa lacno nie len co sa tyka financii, ale aj vyzivovej hodnoty. Potom este mozu mat obedy plne hradene zamestnavatelom, cize kupuju len nieco na ranajky / veceru / vikend.
A to je aj odpoved pre autorku temy - neda sa porovnavat s inymi, u kazdeho do toho vstupuju dalsie faktory.
@zuzubb007 no dá sa prežiť dlhodobo z 5 eur na stravu denne keď pravidelne hladuješ
@anonym_0645f7 no poznám ľudí čo jedia dvakrát denne, tak nevieme ako sa stravujú, plnohodnotné jedlo si vedia navariť za 5 eur na obed pre oboch, kúpia jogurty dva za 1 euro, ovocie za 1 euro, pečivo, šunka, vajce a zmestia sa do normálnej stravy, lenže za mňa málo jedla, ja som zvyknutá každé dve hodiny jesť napríklad a sprostosti pomedzi aj častejšie 🙈
@anonym_0645f7 Jednoducho, rozmýšľam čo kupujem. Nepriplácam za značku, nakupujem v akcii, podľa toho varím.
Žiadne veľké zásoby, kúpim, čo naozaj stihneme zjesť. Nič nechovám, ani nepestujem. Bývame v paneláku.
Varím doma, stravujeme sa pestro, nepochybujem ani o výživovej hodnote. Jeme minimálne 4 do dňa.
2 dospeli + 1 dieta okolo 1500-2000 podla toho kde prave sme, v niektorych krajinach je to drahsie. Ale keby sme chceli natom setrit vieme to stiahnut dole podla mna aj niekde k 600 euro mesacne, ale tak netreba.
@anonym_0645f7 túto špeci kategóriu na koníku nepoznáš? Čím menej minieš a si skromný, chudoobný jedinec tým väčší frajer si 😀
@ela90 my dvaja aj okolo 1000 eur. Varíme doma, kvalitné suroviny, semená, orechy, oleje. Pár kvalitných reštaurácii. Ak sa ti zdá, že veľa míňaš, normálne si urob rozpis varenia a surovín na týždeň. Kedysi to tu dávala jedna baba na stenu. To bolo podľa mňa super
Ja som sama a pod 500 to nedám
My sme si už pred rokom začali do kalendára zapisovať každý nákup potravín... Po pár mesiacoch sme videli výsledky: rozdiel bol napríklad v ročnom období. Pred tým, než som doma vyhodila bloček do koša, prešla som si všetky položky a časom som niektoré zbytočnosti prestala nakupovať.
Sme 2 dospelí a 8 ročné a 1,5 ročné dieťa - júl nás vyšiel na 360€.
Priemer za minulý kalendárny rok bol okolo 420€/mesačne.
Kolíše to, podľa toho, či je školský rok alebo prázdniny a sviatky.
2+2 skoro dospelé deti, cca500-600€. Do obchodu chodím 2-4x za mesiac. Nechodíme do reštik, neobjednavame. Snažim sa čo najviac vyhnúť vysokospracovaným výrobkom a pod.
Ako to už niekto písal, napr jogurty, kupujem za vedierko, každý si môže namiešať ako chce.(Čerstvé ovocie, alebo niečo zavárané)máme nejaké to vlastne ovocie a zeleninu.

dvaja dospelí tak 300 - 350e, nakupujem 2-3krát do týždňa