icon

Ako ušetriť peniaze a znížiť hypotéku?

26. feb 2024

Ahojte, ako viete ušetrit co najviac peňazí? Chceme tento rok začať kupovať materiál na stavbu. Chceli by sme brat co najnižšiu potrebnú hypotéku. Ja som na rodičovskej. Nasetrenych mame 22tis. Pozemok mame svoj. Ja odložím mesačne cca 100-150€. Veci kupujem len z bazára a aj to len výhodné balíky. Potraviny len základné. Mäso a zeleninu mame domáce. Šampóny a drogéria nám vydrží celý rok co dostaneme na vianoce.
Pri vyrábam si niekedy ale nieje to bohviečo, mesačne tak cca 100€. Manžel platí lízing a úver 700€mesacne. Lízing by mal končiť do 2 rokov a úver až za 5. Bohužiaľ toto nevieme inak urobiť. Na com ešte viete šetriť? Nechodíme kade tade po výletoch a reštauráciách. Nekupujem zbytočnosti. Všetko čo doma zavadzia predávam. Ako viac ušetrit alebo viac zarobiť? Nemám možnosť deti odložiť preč.

autor
26. feb 2024

@lakebabe píše to už v treťom riadku. Nevymyslaj si ešte aj ty prosím

anjelicek26
26. feb 2024

Autorka mate úver,lízing a len jeden nepravidelny prijem. O tom,co by bolo,keby muz ide na dlhodobu PN ani nezacinam. Setris uz aj na jedle a drogerii. To sú fakty,s ktorými nič neurobíš. Ale tak mnoho šťastia,väčšina z nás to myslí dobre,len ty dom dom dom..

lakebabe
26. feb 2024

Ja si preboha nevymyslam odpísala som ti na začiatku na prvý úvodný príspevok, pokiaľ idete brat hypo všetko v pohode nastavte si potom akú výšku potrebujete a postavíte

autor
26. feb 2024

@guudy ved ja ti to prajem. Prajem každému zdravie lásku a šťastie. A hlavne zdravé myslenie. Pretože keď nemáš v hlave môžeš mať peňazí koľko chceš, no nie? ;)

benit
26. feb 2024

Takto hastetivu zenu ako si ty som tu uz davno nezazila. Ty si uz postavila ten svoj bez hypo? Preddtav si, ze su ludia co kupili hotovy dom bez hypo a ndmudia ti to vesat na nos. A nemuseli ani driet ako muly a skrblit ako ty. Z tychto prijmov je to tak na 10 rokov pri dnesnych cenach. Ja ked si spomeniem co sme dali do holodomu penazi, to nie je len postavit mury a urobit elektriku. Az potom pridu tie najvacsie palky. Ale uzi si, deti ti odrastu a ty budes len skrblit a zit v 1 izbe.

autor
26. feb 2024

@anjelicek26 nešetrím na jedle, prečo by som mala? Je potrebné vyhadzovať to čo nezjeme? Drogériu mam kupovať len aby mi sedela v skrini a neskôr ju dala niekomu alebo predala za oveľa nižšiu cenu? Ženy akože ja nechápem.

Napríklad niektoré sa vyžívajú v rastlinách. No načo si mam kúpiť kvety keď mi to doma len zavadzia. Načo mam mat doma to čo mi netreba? Len preto ze to majú aj iní lebo je to cool?? Lebo ak to nemám tak som nikto/lakoma/žgrloš?

autor
26. feb 2024

@benit ďalšia. Ja vás akože nechápem. Prosím dajte sem foto kde som napísala ze ideme stavať dom bez hypo. Každá jedna tu do mňa kope ako do kopy hovna, ako prepáčte ale fakt. Úplne mimo témy sem každá jedna z vás píše. Keď vám napíšem aby ste riešili to na čo som sa pýtala tak už som zrazu drzá, arogantná, hasteriva a ešte neviem aká.

benit
26. feb 2024

Nie ty pises, ze kto postavil dom za poslwdnych 5 rokov bez hypo? Tak sa pytam ci ty hej? Ty tu skaces do zien. Ale na seba si prehnane uzkostliva.
Musis mat velmi nestastny zivot.

anjelicek26
26. feb 2024

Btw autorka.. tvoje deti ti vďačne za tie pozemky nebudú,ked to bude za cenu žiť dlhé roky s rodičmi v izbe u starkých a maximalne setrit..ani za to,že otca neuvidia roky rokuce,lebo víkendy a po práci bude makať na stavbe...nebudú..

guudy
26. feb 2024

Heh, to mala byt akoze urazka??😂😂😂 Peniaze sme nezdedili, ale zarobili vlastnou hlavou. Takze u nas problem nie je. Ten najdes pri pohlade do zrkadla😉

autor
26. feb 2024

@benit ved lebo každá mi tu nadáva ze co si dovoľujem a ako sa opovazujem začať stavať dom len z úspor. Doslova ako keby ste pľuli na mňa. A keby som ten dom stavala aj 10 rokov, čas je po tom nič. Tak nechápem čo stále riesite

maryetta
26. feb 2024

Ak mas tolke pozemky aspon jeden by som isto predala. Ved aj o tie pozemky sa treba starat. Vam pomoze peniaz tu a teraz ked chcete zacat stavat. Nevies kde vo svete skoncia deti…. Tak naco im drzat pozemok? Radsej si tu a teraz urob svoj zivot na poriadok nech mas ty manzel a deti spolocny cas vo svojom vysnivanom dome. A setrit mozete dalej. A pripadne neskor investovat ak budete mat dost nasetrene. Resp dom splateny.
Inac uz ozaj asi nemas kde nejaky peniaz navyse ci ziskat alebo proste usetrit.

autor
26. feb 2024

@guudy nie nemala to byť urážka, ja ta nepotrebujem urážať ako ty mňa 🙂 dám ti adresu nech si prídeš kopnúť aj osobne?

benit
26. feb 2024

Postav si aj 3 domy z uspor, len z tych vasich tak maximalne z lega, lebo za tie tvoje uspory by si u nas ani garzonku nekupila🤔.

guudy
26. feb 2024

Tu ti nikto nenadav, ze chcete stavat z uspor, ale piseme ti, ze tie uspory su nic k stavbe domu.

autor
26. feb 2024

Ale ze ja s vami vôbec strácam čas, ved aj tak som len obyčajná chudácka ktora nikdy nebude pri peniazoch a stále bude mať len dom na hypotéku, kto ja vlastne som ze si opovazujem vám niečo odporovať ze?! Ženy. Troska lásky a ľudskosti by vám nezaškodilo. Aby vás tie majetky raz netažili na hrudi 🙂

autor
26. feb 2024

@benit prosím ta, chod žiť svoj život medzi rovnocenných, ku mne, slabšej vrstve sa neponizuj. Nestojím ti za to.

guudy
26. feb 2024

@maryetta niektori ludia nevedia domysliet, ze deti mozno nebudu chciet ostat pri rodicoch… 🙂

tundra
26. feb 2024

Môzes mi napisat,kolko mas rokov?Z info.,ktore si dala,sa viac usetrit neda....Da sa zvysit prijem,pracou na viac.Uver Vam banka,asi neschvali,ked ste uz zatazeny leasingom a uverom.Cize 5 rokov,hypo nedostanete.22k je fajn,ale zalostne malo.Kupte si 8m karavan,daj na pozemok a mozno za 10 rokov budete mat postaveny dom.Da sa vsetko,len na hypo potrebujes prachy na dom tiez.Vela zien,co uz maju nieco za sebou,davaju rady a pisu nazory,len ich nechces prijat,co je celkom skoda.Clovek by sa mal ucit na cudzich a nie vlastnych chybach.Kazdopadne ti drzim palce,aby sa sen stal skutocnostou a byvali ste co najskôr vo svojom🤗

autor
26. feb 2024

@guudy tak neviem, co je lepšie, mat 0€ a ísť stavať dom alebo mat 22tis a ísť stavať dom? Jaj jasne. Byt, byt je úplne super ze @anjelicek26 ?
Až mi je z vás smiešno ako veľmi človeku nedoprajete.

anjelicek26
26. feb 2024

Autorka nikto ta ako "slabšiu vrstvu" neoznacil. Pri vašom prijme,predaji pozemku + prirátame úspor si môžete kúpiť byt a bývať vo svojom. Momentálne ale pri platení 700e mesačne úver a lízing a plate 800-1000e u manžela niektoré mesiace je to proste absurdný plán začať stavať dom. Ty si este doma s detmi. Nepotrebuješ dom (a ani ho mat roky nebudeš pri svojpomocne stavbe). Potrebuješ svoje 4 steny pre rodinu. Na to ti stačí byt. Bohate. Budeš tam kľudná a šťastná a bez intenzívneho šetrenia. Keď pôjdeš nazad do prace,zlepšite a stabilizujete príjem,byť prenajmete a môžete snívať o dome. Nie dnes,nie teraz.

autor
26. feb 2024

@tundra keď založím na úver pozemok a aspoň hrubú stavbu ktorú postaviť vieme tak nám tu hypotéku dajú, ci chcete alebo nie. To sme riešiť už boli. 🙂

autor
26. feb 2024

@anjelicek26 ale rozumieš ze u nás sa predáva 1 izbový byt za cenu malého bungalovu? Z bytu budem deti cez okno držať za nohy aby sa hrali vonku ze? 🙂 v byte sme už boli, nič horšie sme v našom živote urobiť nemohli, a nerozumiem ľudí ktorí tak žijú. Tak mi prosím prestaň posúvať toto nezmyselné byvanie

maryetta
26. feb 2024

@anjelicek26 ona byt nepotrebuje. Pisala-ak som spravne postrehla ze tam kde su mozu byvat este par rokov co im tiez vyhovuje.

nelka93
26. feb 2024

@maryetta áno v jednej izbe 4 osoby, to je teda naozaj vyhra

guudy
26. feb 2024

@anjelicek26 len doplnim este….autorka ma klapky na ociach a nevidi nic ine, ako dom. Kto nesuhlasi, je proti nej 🙂
Nedokaze pochopit, ze mat dom ako prva nehnutelnost nie je povinnost a ani standard. Vsetci sme niekde zacinali a teda ani nasa prva nehnutelnost nebol dom. Byvali sme v malickom byte. Vacsie a lepsie byvanie prislo casom…🙂

anjelicek26
26. feb 2024

Autorka jedine,co sa ti tu snažíme vysvetliť,že chcieť dom môžeš,ale nemáš na neho momentalne peniaze a plán v hlave žiaden, ale dom chceš za každú cenu.. za cenu ist finančné nad limit,za cenu zodrať fyzicky ďalšie roky manzela, za cenu bývania roky rokuce ďalej u rodicov. Toto si deti zo svojho detstva zoberú a čas nezastavis. Ale byt je samozrejme pre tvoje nároky neakceptovateľny. Pre mňa nepochopiteľné. Ale tak ja mam svoj dom splateny,stávame druhý... len to nešlo všetko naraz a hneď.

lakebabe
26. feb 2024

Hypo ti dajú posudzuje sa predbežná hodnota domu podľa znaleckého posudku po častiach púšťajú peniaze ako budeš dokladovať stavbu to problém nebude ak budete spĺňať príjmy. Ale ako si sa pýtala na šetrenie tam už nie je priestor ušetriť.

autor
26. feb 2024

@nelka93 to je spálňa kde spíme, mame ešte veľkú obyvacku, kuchyňu, kuplku a chodbu. Vlastný vchod 🙂 mimochodom

maryetta
26. feb 2024

@nelka93 tak ale nemusi vyklanat dieta z okna 😉 tak asi vyhovuje 🙈