Ako ušetriť peniaze a znížiť hypotéku?
Ahojte, ako viete ušetrit co najviac peňazí? Chceme tento rok začať kupovať materiál na stavbu. Chceli by sme brat co najnižšiu potrebnú hypotéku. Ja som na rodičovskej. Nasetrenych mame 22tis. Pozemok mame svoj. Ja odložím mesačne cca 100-150€. Veci kupujem len z bazára a aj to len výhodné balíky. Potraviny len základné. Mäso a zeleninu mame domáce. Šampóny a drogéria nám vydrží celý rok co dostaneme na vianoce.
Pri vyrábam si niekedy ale nieje to bohviečo, mesačne tak cca 100€. Manžel platí lízing a úver 700€mesacne. Lízing by mal končiť do 2 rokov a úver až za 5. Bohužiaľ toto nevieme inak urobiť. Na com ešte viete šetriť? Nechodíme kade tade po výletoch a reštauráciách. Nekupujem zbytočnosti. Všetko čo doma zavadzia predávam. Ako viac ušetrit alebo viac zarobiť? Nemám možnosť deti odložiť preč.
@sheila121 myslím, že ani ten dom a ani nič do huby. Fakt nechápem, ako niekto môže byť tak naivný či finančne negramotný?
Dakujem za autorku, vsetkym zenam,ktore sa snazili,poradit na zaklade vlastnych skusenosti👍💪.Existuje porekadlo:"Komu neni z vůle boha dano,v apotece nekoupi"🤭
Nezabudni si zarátať peniaze za jedlo a pitie pre 8 chlapov každý víkend lebo tiež ti nebudú pečene kačky a hrnce s gulášom z neba padať rovno to furika..
@otazka1 Vsak toto, to su ine peniaze.
Autorka odporucam pozriet ceny v poľsku.dovezu kamiónom. Oproti našim cenam na niektorých veciach obrovský rozdiel ak berieš na nejakú firmu mínus DPH.tu aj tak kúpite to čo dodávateľ kúpil v polsku
No čo domček už stojí? 🤪
@anjelicek26 prosím ta, vidím ze sa do toho nevyznás vôbec. Ako môžeš radiť somarinu ze predať pozemok?? To je v dnešnej dobe základ mať.
@anonym_autor myslím ze anjelicek26 ti poradila, asi to najinteligentnejsie co som tu čítala... Bývať roky s deťmi prakticky na stavbe ak to chceš robiť svojpomocne je na palicu... Ak máš dosť peňazí na to aby si zaplatila firmu ktorá ti do par mesiacov postaví dom do ktorého sa dá nasťahovať čiže chyba iba zariadenie je oveľa jednoduchšie... Ja osobne by som tiež predala pozemok pridala nasetrene peniaze a kúpila niečo kam môžeš prísť rovno s kufra mi a bývať aj keby ma to malo stať že sa budem ešte rok alebo dva tlačiť u rodičov ale o 1 ci 2 roky máš hotový dom a nie stavenisko.