icon

Ako ušetriť peniaze?

kikakubo
18. aug 2014

Ahojte mamicky,poradte,ako usetrim prašule ?:( vzdy ked dostanem vyplatu nikdy nedokazem usetrit .. ako setrite vy ? 😉

oslo1
18. aug 2014

@mima4
Ked si kupis strih , alebo casopis, rak tam jw step by step na sitie. A na youtube je vsetko. Ja som podla toho aj omietkovala stenu v kuchyni.

oslo1
18. aug 2014

@masinka
Nie. Neurazila 🙂

mima4
18. aug 2014

@kikakubo
ja na usetrenie odporucam este vyuzivat zlavove portaly... napr. treba vymenit olej v aute...tak mozete to mat za super cenu, alebo chcete ist s manzelom si sadnut do restauracie, taktiez aj minus 60 % z povodnej ceny...pripadne kadernicka, kozmeticka a ine sluzby...ja som minule za hlbkové detoxikačné čistenie pleti dala 14 eur namiesto 35, takze 21 eur usetrenych 🙂

anatalia77
18. aug 2014

@kikakubo k obleceniu-ja mam vela veci este z "ekonomickeho rozkvetu",tak ak moda aspon trosku dovoluje tak ich nosim. Uz mam posledne 3 rifle,a plno triciek. Ale minule som vbehla do Humany,a tam akcia po 50 centov. Tak som si kupila jeden ruzovkasty sveter s kapucnou. Nic insie. Proste kym mam co na seba,tak nekupujem.
Telefon-mam na kredit,dobijam len kazde 3 mesiace,najnizsim kreditom 7 eur. Mam plno znamych s volnymi minutami.
Vela chodim peso,ale v sobotu som bola v casovom strese,tak reku dam tych 70 centov za 6 minut jazdy. No a boli dobre investovane. V nedelu doobeda som bola na kave 😀

0silvia0
18. aug 2014

@anatalia77 ty si niekde minule spomínala, že perieš v mydlovom slize. Mame a sestre (sestra žije na samote na lazoch v dobrovoľnej skromnosti 🙂 ) som vytlačila z internetu postup ako sa ten sliz vyrába. Len mám otázku, či to v pohode vyperie alebo to treba nejako predpierať? Ja to vyrábať a používať asi nebudem, ale chcem info posúpiť mame a sestre.

anatalia77
18. aug 2014

@0silvia0 aj tento vikend som prala,na 60 stupnov,vypralo dobre,ale stare flaky z frote plachiet mi nevysli. Ale tie som ani necakala. Nemam dlhodobe skusenosti,ale ja som spokojna. Samozrejme,ze neperiem veci po detoch ako je trava,mrkva ci jedlo. Tam to posudit neviem. Na bezne pranie mi to v pohode staci.

0silvia0
18. aug 2014

@anatalia77 ďakujem ti za info, postúpim 🙂

vreckovka2
19. aug 2014

My najviac šetríme asi na cestovaní, energiách a strave. Na cestovanie využívame bicykel - po meste mi síce chvíľu trvalo, kým som sa odvážila, ale je to fajn 🙂. M8me výhodu, že nemáme deti zatiaľ, s deťmi by som to v meste neriskovala....Energie v domácnosti si pravidelne kontrolujeme, či sme to neprešvihli. Nemáme televízor, všade šetriace žiarovky a ostré svetlo len tam, kde nám ho naozaj treba (porovnávali sme míňanie elektriky pred výmenou žiaroviek a rozdiel bol celkom veľký...).
A strava, hm, sme dvaja a minineme max. 150 euro mesačne. V priemere to vzchádza na ten rok cca 130 eur mesačne...(priateľ si všetko zapisuje tak máme prehľad 🙂) A stravujeme sa prevažne zdravo. Veľa ovocia a zeleniny, kupujem si aj také drahšie prílohy ako cícer, pohanka, pšeno...Používam prevažne celozrnnú múku, olivový olej, kvalitné maslo, ryby kupujeme chladené, celozrrný chlieb, kozí syr, kvalitnu sunku..Kuracie mäso mám výhradne domáce - ale to väčšinou dostanem od rodiny a na revanš im kúpim niečo iné, čo im treba...Takže nešetríme na úkor svojho zdravia...najviac peňazí ide do takých hlúpostí ako sú rôzne keksíky, džúsy, sladké vody, čokolády - to nekupujeme vôbec - jedine čo si občas kúpime sú musli tycinky alebo nieco ako disko kekse. Cokolady dostavame na sviatky a aj teraz mame zasobu - asi 5 cokolad. Takze ich nejeme nejako casto. Zaberie mi viac casu, ze takmer kazdy den varim, ale zase tie jedla su hotove rychlo. Ale myslím, že sa to oplatí 🙂. Robím nám každé ráno raňajky - ovsené vločky na rôzne spôsoby, ale tiež je to lacnejšie ako chlieb, šunka a syr 🙂. A máme ich radi 🙂.

luciannka83
19. aug 2014

@anatalia77 vraj to pustí všetky fľaky. Jedna mamička písala, že vyperie takmer všetko. No veľmi zažratú špinu, by som nechala odmočiť.

luciannka83
19. aug 2014

@vreckovka2 plne súhlasím, že najviac človek minie nie na to čo nutne potrebuje ale na to čo chce. Preto ja teraz keď idem čokoľvek kupovať a hlavne sa to týka oblečenie a hračiek, stále uvažujem, či to len chceme ale potrebujeme. Ak len chcem, tak si to nekupujem.

vreckovka2
19. aug 2014

@luciannka83 tak ja nemem rada nakupovanie, takze u mna velmi nie je problem s tym, ze si kupim to co chcem a nepotrebujem to. Nakupujem vacsinou len vtedy, ked to potrebujem :D. Ale zase nemam problem investovat do kvalitnych topanok, alebo kabatu, turistickych veci...proste do veci, ktore viem, ze mi vydrzia aj viac rokov ak su kvalitne..A prisla som na to, ze tym setrim v podstate. Ale super, ze sa vies tak ovladat, lebo zase ja ak nieco naozaj chcem a nepotrebujem, tak si to kupim, ale to sa mi stane malokedy....

ckatka
2. sep 2014

tak - ja som k tejto teme napisala strasne vela v tejto teme: Rodinný rozpočet. Na čom všetkom sa dá ušetriť?
https://www.modrykonik.sk/forum/financie-a-rodinny-rozpocet/rodinny-rozpocet-na-com-vsetkom-sa-da-usetrit/

dost sa tam do mna pustili ze je to zgrlostsvo a neviem co,... ale to boli asi take co nepochopili o com to cele je a co nikdy nemali nedostatok.... ked raz nemam, tak nevyskakujem,... a ked mam - tak nad peniazmi rozmyslam a nerozhadzujem bezhlavo... budem vdacna za kazdy k veci nazor...
neberte to tak ze insie nerobim len rozmyslam kde je co v akcii a beham za ludmi a zastavujem kohutiky s vodou,... jednoducho nie som ochotna mrhat svojou energiou, peniazmi, casom, prirodnymi zdrojmi a podobne - na veci, ktore v konecnom dosledku za to ani nestoja... a som zvyknuta velmi dobre si premysliet za co peniaze vyhodim (a kolko usilia to stoji ich zarobit)

alenka008
18. feb 2015
janinkaa30
21. feb 2015

A ak výmena okien na plastové môžete ušetriť?Neviem, či tieto plastové http://oknoplast.com.cz/cz/hlinik.html sú kvalitné?

dajavina
22. feb 2015

@adka1992 a ako robite tie mliecne vyrobky

kvetinka222
23. feb 2015

tak to by som aj ja potrebovala,ušetriť :/
utekaju a to sa snažim šetriť na čom len môžem...,lacno varím-jednoduche jedla,snažim sa čo to malinko aj odložit.. a stále je to od vyplaty do vyplaty ... :/ poradte

alenka008
25. feb 2015
alenka008
5. mar 2015

vyplnanie dotaznikov MindTake OnlinePanel https://panel.mindtake.com/index.php?pageID=100...

mon777
21. sep 2015

Ako ušetriť? Jednoducho. Stanoviť si priority. U nás to funguje nasledovne...mám zoznam, ktorý mám na chladničke non-stop. Na tom zozname mám napísané výdavky na mesiac a sumy, kolko to je. Pod zoznamom mám aj predpokladaný mesačný príjem + hodnotu stravných lístkov. Tak viem, ako asi bude mesiac vyzerať.

Narátam si, kolko musí ostať na oboch účtoch, aby sa vedeli trvalé príkazy pekne povyplácať a aby ostalo aj na vedenie účtov. Zvyšok vyberiem, rozmením na 10, 20 a 50eurové bankovky, nech si to viem doma nakôpkovať. Vezmem zoznam a podla neho si do obálok rozložím, kolko mi na čo treba. Potom, keď počas mesiaca príde doba na platenie šekov, vezmem obálku, v ktorej mám sumu akú mi treba a je to 🙂 nemíňa sa nič navyše. A ak príde nečakaný výdaj, pritiahneme opasky. Takže minuté pomimo uberiem zo stravy a benzínu a je to...rodina funguje 🙂

A môj zoznam je asi takýto: (pre inšpiráciu)
AUTO . 140,08,-
POŽIČKY . 102,-
NÁJOM . 200,-
PAUŠÁL . 45,-
ŽIVOTKA M. . 34,-
VÚB . 32,-
KAMARÁT . 50,-
KAMARÁT 2 . 50,-
EXTRA SPLÁTKA . 58,50,-
BENZÍN . 20,-
STRAVA . 100,-
INTERNET . 19,-
sporenie . 20,-

zoznam nie je na 100% totožný s realitov..sumy mám zaokrúhlené pri väčšine položiek...tak mám radosť, ak niečo ostane 🙂

petri22
22. sep 2015

@mon777 prosím ťa a koľko vás je? 100€ na stravu vám stačí? a 20€ benzín? u nás sú toto dosť vysoké poplatky ☹ 😒 😠

alenka008
26. okt 2015

Super tipy na setrenie, treba sa preklikat po stranke, je tam celkom vela zaujimavosti http://tipy-ako-usetrit.webnode.sk/

slniecko154
23. nov 2015

Nechce si niekto zalozit ucet v mBank a zaroven si prilepsit? Ucet a platby bez poplatku. Pomozeme si tak navzajom 🙂 za zalozenie uctu mozte ziskat az 45 eur a ked ma uvediete ze som vas odporucala ja, tiez ziskam malu odmenu 🙂 blizsie info aj v IP 🙂

mon777
24. nov 2015

@petri22 sme dvaja a do prace nechodime na nasom aute. Plus, mam 1.2, takze za 20eur odjazdime 350km :D

mon777
24. nov 2015

@petri22 ale uz sa nam to pomenilo, takze to uz nie je na 100% pravda, co je vyssie napisane 🙂

jankahrncekova
15. apr 2016

@kikakubo plne súhlasím s tým, čo napísala mon777. Je potrebné si stanoviť priority a nepodľahnúť tomu, čo chceš... Najskôr sa ti možno bude odolávať ťažšie, predsalen to chceš, no potom si zvykneš a na veci, ktoré nepotrebuješ ani nepozrieš.
U nás to funguje tak, že si vedieme rozpočet. Presne vieme koľko peňazí do rodiny príde, koľko odíde a koľko na konci mesiaca zostane. Začiatky boli ťažšie, no zostáva nám stále viac peňazí, z čoho sa tešíme 🙂
Teraz fungujeme tak, že ja robím nákupy. Sladké vody nepijeme, aj tak je vnich viac cukru ako vody, vynechali sme všetky blbosti, ktoré sme predtým kupovali ako rôzne keksy alebo čipsy. Radšej doma upečiem nejaký dobrý koláč z čerstvého ovocia - receptov je plný internet...

Upratujem každý týždeň a nepoužívam drahé cliny ani cilit bangy. Radšej použijem staré dobré prostriedky ako ocot, citrón, soľ... Keď už mám ozaj zažratú špinu, použijem parný čistič, ktorý nebol lacný, no investovala som... Ocot, citrón, sóda bikarbóna stoja pár centov a vydržia mi dlho, keďže aspoň ocot riedim.

alenka008 dala dobrú stránku so šetriacimi tipmy, ja som našla ďalšiu - http://akousetritpeniaze.sk/

Súhlasím aj s nákupmi vopred do zásoby. S pracím práškom či sprchovacím gélom sa naozaj nič nestane keď dlhšie postoja. Ja si kupujem do zásoby aj farbu na vlasy. Taktiež muž si kupuje penu na holenie a deodoranty.

Na výlety chodíme väčšinou na turistiku. Ideš pešo - nič neplatíš... Nabalíme si so sebou desiatu a nemusíme jesť v drahých bufetoch či reštauráciách. Radšej si urobíme chlebíčky, zabalíme si koláč a najnovšie si robím šalát do plastovej nádoby.

Je toho veľa ako sa dá šetriť, ale ozaj je to hlavne o prioritách a o tom, že nestačí len chcieť, ale preto aj niečo urobiť. Ja teraz napríklad skúšam robiť domáce jogurty. 🙂

timotej679
5. máj 2016

Veľmi dobrý návod ako šetriť a narábať s peniazmi nájdeš na tejto stránke, všetko si pozorne prečítaj.
Tak isto ponúkajú možnosť si slušne zarobiť pri práci doma .
http://akosizarobit.wbl.sk/?gen=6934

michalymi
7. júl 2016

Existujú možnosti ako si prácou cez internet privyrobiť nejaké peniažky, dokonca aj bez vstupného kapitálu. Dôležité sú len chuť, záujem a čas. Odpoviem na otázky cez spravu.

1radula1
7. júl 2016

@michalymi Nemyslím si, že to je také jednoduché ako píšeš. Viackrát som sa pokúšala si podobne zarobiť peniaze a vždy prišlo nejaké ALE.. 🙂

michalymi
7. júl 2016

Neviem, aké ale. To, o čom píšem ja, vyžaduje trpezlivosť a tiež odpoveď, či 10 - 15 eur mesačne stojí za námahu. Ale súčasne, áno, na nete je veľa pochybných vecí.