icon

Ako viac ušetriť?

27. aug 2022

Manžel zarába 800 naše výdavky hypo poistky,plyn elektrika tv internet všetko spolu je 700 eur.100 dá na benzín a má po výplate.Ja som z RD z 400 som platila 200 na jedlo.A ďalšie 200 deťom oblečenie,občas výlety a nič som neusetrila.Teraz som na podpore vyšla mi 1000 na mesiac,snažím sa z toho čo najviac ušetriť.Lenze potraviny všetko išlo hore a už mi nestačí nakúpiť za 200 musím viac minúť na potraviny,plus drogéria tiež niečo stojí.Nakupujem zvyčajne Lidl ony majú najlepšie ceny.Obcas niečo keď je v akcii v Kauflande alebo v Tescu.Zacala som z podpory ušetriť za mesiac 600 eur.Viem je to málo,no viac sa mi nedalo.Teraz kupujem navyše veci deťom do školy škôlky,aj to sú plus výdavky a tento mesiac usetrim oveľa menej.Cez leto sme chodili aj na výlety aj to niečo stojí.Ratala som že z podpory keby som ušetrila spolu 3000 eur do rezervy no neviem či sa mi to podarí.Chcem šetriť no neviem pri týchto cenách.Poradte ako ušetriť viac,alebo čo robím zle a čo zmeniť?

autor
27. aug 2022

@janasrncova Aká podvodnicka?Mala som nárok na podporu tak poberám.Dieta malo tri roky v máji a do škôlky pôjde v septembri.Ako by som ináč vykryla obdobie do škôlky

janasrncova
27. aug 2022

Ako ti mohli vyrátať podporu vyššiu ako plat. Veď už to konečne vysvetli, aj ja by som chcela.

believe3589
27. aug 2022

Ja by som iba dodala, že Tvoj manžel pracuje v automobilke. Neviem či v Trnave, ale niekde inde .. Som zhrozená ako si to niektoré ženy ľahko predstavujú. ,,Môže pracovať 12 hodinové zmeny, môže pracovať nadčas....,, No, takto to nefunguje. Aspoň v tej automobilke o ktorej píšem. Človek nemôže robiť nadčas kedy sa mu zachce. Musí to byť aj schválené nadriadeným a pod. Šetrí sa kde sa dá. A áno, aj keby mohol zobrať nadčas, tak sa pýtam - stojí to za to? Niektoré zjavne nevedia čo je to pracovať za pásom. Potrebujete si aj oddýchnuť. Nehovorte, že sa mal lepšie učiť. Sú dôležité všetky funkcie, aj tie nižšie... Muža zničiť... a čo bude o pár rokov? Niekedy mi príde choré, čo dokážu niektoré ženy napísať. Peniaze sú dôležité... lenže nie sú všetko.

veronicka88
27. aug 2022

@believe3589 áno,a ešte si žena DOVOLI ostať doma na podpore na ktorú má nárok😱aby vykryli deti a nemuseli obaja zbytočne občas na OCR

laska86
27. aug 2022

Nech skusi amazon..ten ma zabezpecenu dopravu tam by usetril a plat okolo tisic eur aj cez tisic..

autor
27. aug 2022

@veronicka88 Zbytočne občas na ocr?Mohla som nastúpiť od 1 júna do práce a čo hneď ostanem doma na neplatenom voľne lebo deti nemôžu sami ostať doma bez dozoru.Ako niektoré sú to fakt ľahko predstavujete.
@believe3589 Veď áno,máloktorá má šancu čo to je robiť za pásom v automobilke.Manzel aj po 8 hodinovej smene je utahany ako kôň.

veronicka88
27. aug 2022

Moja,prosím pozri na koho odpoveď som reagovala a skús si všimnúť že som sa ťa zastala formou irónie...ja ťa absolútne nikde neodsudzujem. Je prirodzené že človek využije po rokoch ch v práci čo to ide....ja sa ti nedivím....urobila by som to rovanko

laska86
27. aug 2022

Autorka urcite tu podporu vyuzi ved to je viac ako zarobi tvoj muz..niektore tu zavidia aj nos medzi ocami...ach boze...vsetko je drahe a kde su deti je to tazke..drzim palce🥰

laska86
27. aug 2022

Treba vycucat stat ked je nato narok..inak si to napchaju na ucty pani z parlamentu..😉

christie11
27. aug 2022

Ja by som sa este pozrela na poistky, napr. pre deti su uplne zbytocne.a prehodnotit aj havarijnu,ak je auto starsie.nechat iba zivotnu poistku pre zivitela rodiny a nehnutelnost (ta musi byt vzhladom o hypoteke)

mamula20
Odpoveď bola odstránená
autor
27. aug 2022

@christie11 Poistky máme na seba manžela aj na deti.Na dom a auta tiež.No to je najmenšia suma čo sa dalo poistiť.

autor
27. aug 2022

@laska86 Práve neviem prečo niektoré tak ustipacne reagujú.Pokial viem kopa žien tu podporu využíva aj keď nemuseli by.Ja mám na to dôvod to využiť a na mňa útočia.

laska86
27. aug 2022

Neries ich..pozri jasom sa hodila na pn lebo tu som mala vacsiu ako plat..a fajne som potiahla 7 mesiacov..a co???treba vyuzit vsetko co sa da...nevsimaj si negativne komentare..to je vsade..neboj zvladnete to pokial mate strechu nad hlavou a co jest je to ok..ja nemam nasetrene ani cent a zijem..a nevsimam si druhych ako ziju..jasom skromny clovek..dobre to bude neboj sa si sikovna..

pribinak
27. aug 2022

@evica17 iste nie každý môže robiť za 3500 eur, to máš pravdu, nie každý má na to hlavu, vzdelanie či možnosti
Avšak robiť za 800 keď má možnosť pracovať za viac je pre mna nepochopiteľne

Autorka neuvádza že robí nejakú vysokospecificku prácu, čiže je to niečo veľmi všeobecne
Tak má možnosť zmeniť a zarobiť viac. Otázka je prečo je spokojný s 800e

natalienka12
27. aug 2022

Autorka nie je ziadna podvodníčka, iba využila dieru v zakone pri ukonceni RD. Takze jej podpora je OK. Ale usetrit viac? Uprimne, neviem si predstavit z takeho nízkeho prijmu 1800 eur vyzit 4 osoby. No asi len hladovat alebo co…akurat som citala na českom blesku, ze Hana Zagorova ako studentka zila tak, ze 2 tyzdne mejdany a alkohol a zvysok mesiaca si kupovali polievkove bujony za 1,7 Kčs. Takze takto nejako sa da asi usetrit.

anonymous87
27. aug 2022

@janasrncova podvodnicka? 😂😂😂😂 ach, za to, ze ty si nevies zistit niektore veci a si neznala, tak ona je podvodnicka? Ach jaj…

Autorka: dokazes usetrit 600€ mesacne. My mame spolu vyssie platy a teda ja usetrim tak polovicu. Aj to niekedy nie 🙈
Cize na tvojom mieste, by som sa uz netrapila setrenim

christie11
27. aug 2022

Skus si ich prejst s nejakym financnym poradcom,znamym,pripadne tu na MK je skupina Ako sa da usetrit - tam baby pekne vysvetlovali ktore poistky sa oplatia... detske poistky su velmi nevyhodne.
Aj tie havarijne,zalezi od toho,ake stare su auta

majkalenpalinkova
27. aug 2022

Len aby tá robota bola moja keď už fabriky majú problémy s energiami a prepúšťajú také slovalco Yura bohvie čo bude so sklarnami automobilky sú na plyn atď teraz vycerpas podporu pol roka zamestnaná budeš napríklad pol roka potom môžu kôli kríze prepúšťať čo budeš robiť keď nebudeš mať nárok na podporu lebo nestihnees odpracovať dva roky je to také super že odložiť sa to dá 600 e klobúk dole ale treba myslieť na to čo bude potom

mamula20
Odpoveď bola odstránená
lilinka88
27. aug 2022

@janasrncova tak zrovna podvodníčkou by som ju nenazyvala. Využila dieru v systéme

veverickav
27. aug 2022

A co konkretne robi manzel v automobilke? Aj moj tam pracuje a teraz som sa ho na to pytala. Neexistuje, aby mal 800 v cistom ak robi za pasom.

autor
27. aug 2022

@veverickav Za pásom skladajú strechy do áut

lilinka88
27. aug 2022

@mamula20 pandemické očr boli vyplácané s omeškaním nie kvôli tomu,že neboli peniaze,ale preto aké enormné množstvo ich bolo. To nebolo možné spracovať

mamula20
Odpoveď bola odstránená
lilinka88
27. aug 2022

@mamula20 tak určite sa neprepusti toľko ľudí, koľko rodičov ostalo doma kvôli zatvorenými školám a skolkam. A aj tie pracovníčky, ktoré to vyplácajú sú len ľudia a majú nejaké limity a tiež doma rodiny a deti,s ktorými museli ostať doma a keď boli v robote,tak ťahali denne do večera nadčasy, víkendy. Nemysli si,že padlo odrobenych 8 hodín a šli domov vyložiť nohy a naschvál nechali ľudí bez peňazí

mamula20
Odpoveď bola odstránená
lilinka88
27. aug 2022

@mamula20 a ako si myslíš,že by sa mal na takúto situáciu pripraviť? Podniky hromadné prepúšťania musia nahlasovať. A prijať posilu na vyplácanie dávok nejde so dňa na deň, to nie je predaj v obchode

mamula20
Odpoveď bola odstránená
mamula20
Odpoveď bola odstránená