Ako vidíte vývoj akciového trhu v roku 2025?
Ahojte, len oddychovka, je začiatok roka, pre tych, ktorí investujú - ako vidíte tento rok na trhoch? 2 roky nam to rástlo, dáme hattrick, či klesneme? Inak oddychový a pozitívny víkend prajem každému.😀
Myslim, ze v tychto kruhoch s trhmi a burzou nepochodis.😁
Vidim DCA ako "jedine" riesenie... pravidelne a vytrvalo nakupovat.... ci je hore, ci je dole. Inac 2.pilier bola opat zatva, tam vidno ako to krasne funguje... malo by to byt memento pre ludi, ze sa da investovat aj do inych veci ako su byty 🙂 🙂
@jozeffezoj Su to tipy, len pre odľahčenie, zato, že ty máš 0 ja nemôžem. Prestaň piť- keďže ťa to prvé napadlo Jožko- a porieš svoj život. Pár takých tu je.
@stanulienkat Ale je nas tu pár takých😉
Tak nastastie sa mi zda, ze posledne roky ta osveta tu je... tu myslim na Slovensku, nie konkretne na MK 🙂... (asi najskor vdaka Finaxu spred par rokov, co to tak viacej nastartoval... ludskou recou)... a viac ludi sa aspon zaujima...
@hellwant trhy ak uz tak 😉
@mamina7070 prepana kraľa mas pravdu, uplne som to posral😅 Dnes mam v poho deň a takato hrubka.
@mamina7070 ja som myslela, ze chcel napisat trhu.
@stanulienkat hej, i je vedľa u...chlapske tučne prsty
@hellwant za mna osobne sa aktualne caka aky pristup zaujme Trumpova administrativa k Ukrajine
ci bude vojnu podporovat a tym dodavky zbrani atd alebo to proste stopne a bude nutne dohodnut mier aj za stratu uzemnych narokov Ukrajiny
potom prijde vytriezvienie prijatie Ukrajiny do Nato je nerealne a do EU tiez (tam caka Turecko este) a zacnu sa pocitat skody a tie budu velke, EU straca konkurencieschopnost dolar je uz 1:1 k eur predpoklada sa recesia, predpoklada sa znizovanie davok soc zabezpecenia v EU aj napr pre Ukrajincov, v Rakusku uz nastupuje pomaly strana ktorej zakladatelia boli nacisti, Nemecko detto tam tiez nacionalne strany su na vzostupe francuzko taliani v cechach sa ocakava babis a okamura
zacne sa konsolidacia, osobne cakam na statne dlhopisy
Ja nikoho na trhy nelakam, len pre oddychovku, ci si mysli tych pár investujucich na MK , či bude hore trh, alebo dole. 🤣🤣🤣 Ach Joźko.....No a je fuč
@mamina7070 tak ale EU trhy snad nikto ani neriesi, nie? To je mrtve takmer na vsetkych frontoch... okrem Ozempicu a par dalsich vynimiek 🙂... s autami si tiez pilime konar pod zadkom...
@hellwant zvyšuje sa volatilita, takže sa hedžujem vo VSTOXX a VIX... myslím, že neistota na trhoch bude dominovať
Myslím že to pôjde všetko pekne hore.. aj keď teraz po zvolení Trumpa som bola prekvapená že to všetko AŽ TAK ožilo ale myslím že to bude postupne pomaly stúpať. Samozrejme dúfam raz za čas aj v prepadík nech nakúpime za lepšie ☺️😁
@hellwant ja očakám tento rok cca - 20% korekciu.
@misanthropicdann ja by som tiez bol za, aspon by sme lepsie nakupili.
@misanthropicdann korekcia je 3-5 percent nie 20 to by sa muselo stať niečo vážne
Trump ked bol minule prezidentom, tak kazdu chvilu riesil nejake cla s Cinou, vtedy nam to troska lietalo. Preto som aj prekvapeny, ze teraz jeho zvolenie bola dalsia voda na mlyn rastu.
Cele je to dake neracionalne, problemy s nemeckou ekon., a nemecky Dax na rekordoch.
Rad by som veril ze to skoriguje - rad by som lacnejsie nakupil.
Tak si davam taky tip (ale skor wishful thinking), ze ako nastupi, bude viest rozne reci co trhy na isty cas vystrasi
@romino pocul si tie jeho vyhlasenia s Gronskom, Kanadou, panamskym prieplovom? Trepe, ale cosi som si precital o situacii a naladach v Gronsku- Fellner z cestovky BUBO- oni ti maju v aprili referendum, ci ostanu s Danmi. Je tam problem, v 1968 Dani 4500 zien nasilne sterilizovali ( vraj vtedy polka zien plodnej populacie) a brali im deti do Danska na prevychovu- skoncilo to fiaskom. Groncania to maju v pamäti a su rozpolteni. Bez penazi co dava Dansko pol miliardy rocne nepreziju, ale Amici im prachy daju. Cize tato vec je fakt na vazkach. Ak odhlasuju samostatnost, budu sa aj rozhodovat medzi USA a Cinou. Maju neodymium, uran, praseodymium atd. plus severne morske cesty. Aj Cina na zaujem a pre Amikov- ktorym Dani platia za vojensku ochranu- Gronsko vyhovuje aj z hladiska skorej identifikacie balistickych nepriatelskych striel. Už ho chceli raz odkupit v 1946 za 100 mil. v zlate, Dani neprijali( dnes hodnota tej sumy 1.3 mld.) .Zaujimavy clanok to bol. Veľa veci fakt clovek nevie.
...tak ako sa vyvijaju nase tipy s odstupom 2 mesiacov ?
Zda sa ze to ten Trump naozaj rozkolisal, ako bol moj tip / zelanie, k zaveru mojho prispevku 🙂