Ako vybrať investičný byt?
Ahojte,
mam 20 rokov a aktualne sa zahravam z myšlienkou kupy investicneho bytu na hypoteku. Povedzme že mam na 20% pri hypoteke 100 000 euro ale neviem vybrat byt a či mam kupovat byt priamo v cadci alebo niekde inde, popripade vyuzit moznost niakeho maklera alebo nieco podobne.
Oplatí sa investičný byt v malých mestách, z ktorých sa ľudia sťahujú alebo dochádzajú do väčších?
Nájdeš tam reálne nájomníkov?
Ked uz riesis Cadcu, tak urcite radsej Zilinu, za rohom.
prave to je moja otazka že či to ma zmysel v čadci pretoze vecsie mesto vyssia cena
Ze invsticny byt... ved ani pisat nevies ...
prave to je moja otazka že či to ma zmysel v čadci pretoze vecsie mesto vyssia cena
@lukas919 neviem neviem. Investicny byt teraz a tu a duplovane v nejakom mensom meste bez perspektivy? Pri dnesnych cenach a urokoch? Vsetko ide dole vodou? Radsej si nastuduj akcie a etf...
ahoj v akciach uz aktualne mam celkom dost uspor a chcel som viac diverzifikovat dalsie investicie do viacerych sektorov
ak maš niaky typ o dalsich moznostiach investicie tak budem rad aktualne mam velmi vela v akciach firiem a taktiez vlastnim aj niake tie komodity. Rozmyslal som nad kryptom ale nechcem sa pustat do veci o ktorych neviem vela preto sa rad poradim
Odpoveď je jednoduchá. Pokiaľ je dopyt po prenájme, oplatí sa a paradoxne lepšie v menších mestách. Viem z vlastnej dlhoročnej skúsenosti. Menšie najlepšie 1-izbak. Pozri aj dlhopisy. Napr.v Privat banke.
Dakujem za nazor a aky mate nazor na garzonky ?
ahoj v akciach uz aktualne mam celkom dost uspor a chcel som viac diverzifikovat dalsie investicie do viacerych sektorov
@lukas919 ak mas v akciach cez milion, tak si dosetri a kup si teda poriadny byt... Ale osobne by som v tejto dobe s touto vladou (volicmi) a v tejto geografickej oblasti byt nekupoval..
Ak chces diverzifikovat, kup si REITs... nic viac ako diverzifikovat akcie sa neda... (a to prenajimam niekolko bytov)...
dakujem za nazor tvoja sprava znie celkom rozumne co sa tyka reits to my vobec nenapadlo ale uz som o tom pocul. A ano co sa tyka lokality a aktualnej vlady z toho mam mensi strach keby som siel do bytu.

Určite cez makléra.