icon

Ako vybrať investičný byt?

lukas919
Včera o 12:14

Ahojte,
mam 20 rokov a aktualne sa zahravam z myšlienkou kupy investicneho bytu na hypoteku. Povedzme že mam na 20% pri hypoteke 100 000 euro ale neviem vybrat byt a či mam kupovat byt priamo v cadci alebo niekde inde, popripade vyuzit moznost niakeho maklera alebo nieco podobne.

veklipo
Včera o 12:44

Určite cez makléra.

matus229
Včera o 13:18

Oplatí sa investičný byt v malých mestách, z ktorých sa ľudia sťahujú alebo dochádzajú do väčších?
Nájdeš tam reálne nájomníkov?

anonym_9c7493
Včera o 13:31

Ked uz riesis Cadcu, tak urcite radsej Zilinu, za rohom.

lukas919
autor
Včera o 13:31

prave to je moja otazka že či to ma zmysel v čadci pretoze vecsie mesto vyssia cena

anonym_4c15b7
Včera o 13:55

Ze invsticny byt... ved ani pisat nevies ...

anonym_aa5f17
Včera o 16:15
@lukas919

prave to je moja otazka že či to ma zmysel v čadci pretoze vecsie mesto vyssia cena

@lukas919 neviem neviem. Investicny byt teraz a tu a duplovane v nejakom mensom meste bez perspektivy? Pri dnesnych cenach a urokoch? Vsetko ide dole vodou? Radsej si nastuduj akcie a etf...

lukas919
autor
Včera o 16:19

ahoj v akciach uz aktualne mam celkom dost uspor a chcel som viac diverzifikovat dalsie investicie do viacerych sektorov

lukas919
autor
Včera o 16:23

ak maš niaky typ o dalsich moznostiach investicie tak budem rad aktualne mam velmi vela v akciach firiem a taktiez vlastnim aj niake tie komodity. Rozmyslal som nad kryptom ale nechcem sa pustat do veci o ktorych neviem vela preto sa rad poradim

martinka13
Včera o 16:27

Odpoveď je jednoduchá. Pokiaľ je dopyt po prenájme, oplatí sa a paradoxne lepšie v menších mestách. Viem z vlastnej dlhoročnej skúsenosti. Menšie najlepšie 1-izbak. Pozri aj dlhopisy. Napr.v Privat banke.

lukas919
autor
Včera o 17:13

Dakujem za nazor a aky mate nazor na garzonky ?

anonym_aa5f17
Včera o 21:46
@lukas919

ahoj v akciach uz aktualne mam celkom dost uspor a chcel som viac diverzifikovat dalsie investicie do viacerych sektorov

@lukas919 ak mas v akciach cez milion, tak si dosetri a kup si teda poriadny byt... Ale osobne by som v tejto dobe s touto vladou (volicmi) a v tejto geografickej oblasti byt nekupoval..
Ak chces diverzifikovat, kup si REITs... nic viac ako diverzifikovat akcie sa neda... (a to prenajimam niekolko bytov)...

lukas919
autor
Dnes o 11:24

dakujem za nazor tvoja sprava znie celkom rozumne co sa tyka reits to my vobec nenapadlo ale uz som o tom pocul. A ano co sa tyka lokality a aktualnej vlady z toho mam mensi strach keby som siel do bytu.