Ako vyplniť rozpis nezdaniteľnej časti dane?
Dobry den, od 1.1.2024 - 17.03.2024 som bola na MD, od 18.3.2024 do konca roka RD. V juli 2024 mi bol preplateny rekreacny poukaz. Manzel si na mna uplatnuje NCZD, chcem sa spytat kolko mesiacov ma uviest v tej kolonke (pocet mesiacov na zaciatku ktorych boli splnene podmienky na uplatnenie tejto NCZD) na tlacive Ziadost o vykonanie rocneho zuctovania preddavkov na dan z prijmov zo zavislej cinnosti?
Dakujem.
Len doplním, že materskú musíš započítať do vlastného príjmu manželky v sume ktorú skutočne dostala v 2024 na účet, čiže aj decembrovú 2023 ktorú dostala v januári 2024.
@slavkadi cooo, to som este nepocula. Zo socialnej poisťovne mi dali potvrdenie za rok 2024 kde su sumy kedy mi boli priznane a kedy vyplatene na ucet. To este potrebujem aj za rok 2023 aby to tam bolo ze ta bola vyplatena v januari 2024?
Však z toho potvrdenia vidíte čo bolo kedy poslané, resp stačí si z internet bankingu vyfiltrovat.
@slavkadi na potvrdeni je ze boli priznane sumy v 01, 02, 03/ 2024 a vyplatene boli 02,03,04/ 2024

počas ktorých si sa starala o maloleté dieťa čiže 12
akurát do kolonky vlastné príjmy dá tvoju materskú a rekreačný príspevok (rodičovský príspevok sa nepočíta ako vlastný príjem manželky), prikladá sa potvrdenie zo Sociálnej poisťovne o poberaní materského a od zamestnávateľa Potvrdenie o zdaniteľných príjmoch