Ako vyriešiť nedostatok peňazí na stravu?
Ahojte, donedávna nám všetky výdavky v pohode vychádzali, avšak dcéra prišla do puberty a potrebuje veľa jesť, nestíhame to jedlo kupovať, a hlavne na to nemáme peniaze, lenže nechcem ju nijako obmedzovať, nadváhu nemá, skôr naopak , rozjedla sa len nedávno, nechcem to zas pokaziť, ako by ste to riešili?
@paulina291 Aha takto. Bohužiaľ žijeme v meste v byte takže ovocie zelenina všetko kupované a veru 350-400 eur dávame za potraviny pre dvoch.
Máte len jedno dieťa? Koľko miniete týždenne na stravu?
@ms_green áno, ak je zima tak aj my tak niekedy, teraz naštastie nám záhradka takto šetrí peniaze. Ale pomáha určite aj nekupovať rôzne blbosti- miesto keksíkov spraviť koláč, miesto pukancov v sáčkoch kúpiť pukancovú kukuricu a v hrnci urobiť za zlomok ceny a podobne. Ja hľadám spôsoby čo sa dá urobiť doma, nielen nech ušetrím, ale aj nech mám zdravšie jedlo.

@ms_green najviac určite urobí domáca zelenina, neviem, či máte možnosť záhradky. Mali sme domáce vajíčka, cukinu, mrkvu, zemiaky tak som robila placky, tým pádom to bolo jedlo “zadarmo”. No a nakupujem kľudne do zásoby- minule bolo bezlaktozove mlieko v 50% akcii tak som zobrala viac kartónov. Oplatí sa kupovat vo velkom, oplatia sa aj veľkoobchody s jedlom. Proste pozerám čo je kde lacnejšie aj keď vôbec nemáme finančnú núdzu ale neviem, prečo by som mala platiť viac, keď nemusím. Niekedy dáme isto aj 400€ za jedlo- cez zimu napr, no teraz som mala ešte zasoby čo som vyhodne nakupila mesiace predtým.
A vyrábam vecí doma- bujón, pretlak, granko, nutella…